Uncategorized

Rob Kahlman: de bewijzen van zijn vergiftiging

Op 7 februari 2003 publiceerde het Katholiek Nieuwsblad een schokkend verhaal over de vergiftiging van een werknemer van Hoogovens, Rob Kahlman.
in verband daarmee kreeg ik vandaag een even schokkend mailtje van hem.
Maar om het verhaal te begrijpen volgt hier eerst het artikel van vorig jaar.

————————————–

Levensgevaarlijk afval ‘weg’gewerkt in bouwmaterialen

‘Hoogovens moest een onwetende bouwvakker hebben’

Rob Kahlman werkte voor Hoogovens (nu Corus). In een clandestien laboratorium moest hij chemisch afval omzetten in bouwmateriaal. Rob is nu doodziek en ook vrouw en kinderen lijken vergiftigd. “Ik ben erin geluisd.”

Door Henk Rijkers

“Bouwfraude? Parlementaire enquxc3xaate? Waar maken die lui zich druk om? Ik heb Marijke Vos een mailtje gestuurd over de echte bouwfraude. Ik kreeg niet eens antwoord.” Bouwvakker en ‘laborant’ Rob Kahlman (45) uit Hoorn haalt zijn schouders op en kijkt strak naar buiten. Hij is ziek, zit in de WAO. Hij voelt zich beroerd, heeft een massa kwalen onder de leden. Geen wonder: onderzoek wijst uit dat hij vreemde stoffen in zijn lijf heeft. Maar helaas hij niet alleen, zijn vrouw en kinderen lijken er ook mee besmet. Tegen zijn werkgever, Hoogovens (tegenwoordig Corus), is proces-verbaal opgemaakt. Die heeft snel geschikt met Justitie.

Speeltoestellen

Rob is kroongetuige maar ook slachtoffer van een wereldomspannende business. Overal blijven landen met levensgevaarlijk afval zitten. Wat doe je daarmee? Een trend is het weg te werken in bouwmaterialen. Je bent van je rommel af en je krijgt er nog geld voor ook

Het gexc3xafmpregneerde hout is daarvan een bekend voorbeeld. Wanneer je chemisch afval (wolmanzouten) dumpt in hout, rot het niet meer. Twee voordelen: je bent van je rommel af en je krijgt er nog geld voor ook. Vorige maand verbood de Europese Commissie het impregneren. Sinds 26 januari mag het hout niet meer in contact komen met de huid. Terecht, want de kankerverwekkende bestanddelen gaan er recht doorheen. Hoe het dan mogelijk is dat we daarvan speeltoestellen voor kinderen hebben laten maken? En dat het overal nog gewoon mag worden verkocht? Tja.

Kantooruren

Bij Rob is het een ander verhaal. Dat wil zeggen: soortgelijk maar erger. Zijn nachtmerrie begint in november 1993. Rob is dan 36. Vanaf nu onherkenbare foto’s lacht hij ons toe, een leuke jonge vent. Hij is getrouwd met Lia, een blonde Noord-Hollandse. Ze hebben twee zoontjes, Dimitri en Fabian. Vader verdient de kost bij Hoogovens, waar hij ploegendienst draait. Niet echt fijn voor je gezinsleven. Rob is dan ook vol belangstelling als SAB, het uitzendbureau van Hoogovens, hem een baantje aanbiedt in kantooruren. Na een half jaar zit er bovendien een vast dienstverband in. Wat het werk inhoudt? Hij gaat “cementloze bouwblokken en metselstenen” maken en “grindvervangende producten”. Dat zegt Rob wel wat, want hij is gediplomeerd bouwvakker. Maar hij wordt pardoes tewerkgesteld als ‘laborant’. “Ze hadden gewoon een onwetende bouwvakker nodig”, concludeert hij nu grimmig. “Ik ben erin geluisd.”

Alexander, Rob, Fabian, Lia en Dimitri Kahlman. Het hele gezin is uiteindelijk de dupe van het ‘verwerken’ van gif. Foto: Erik van den Boom

‘Groene’ bakstenen

De nieuwbakken laborant kijkt nogal op van zijn ‘laboratorium’. Het bevindt zich onder kantoorgebouw 2H09 op het terrein van Hoogovens. De duistere gesloten ruimte, met alleen wat natuurlijke ventilatie via een klein hoog raampje, is eerder een kleine proeffabriek. Rob moet daar kunstgrind vervaardigen. Of, zoals de vakterm luidt, pellets, harde korrels, gestoomd uit chemisch afval, vooral vliegassen. De korrels zijn bedoeld als vulling voor beton, net als echt grind. Zolang die in het beton blijven zitten, gaat dat wel. Maar als je thuis een muur van dat materiaal hebt (en als u een nieuw huis hebt, kan dat heel goed) en je boort erin, dan vliegt je meteen het kwalijkste afval om de oren. Niet erg gezond natuurlijk. Ongetwijfeld zal de Europese Commissie het mettertijd ook wel weer verbieden. Maar voorlopig is het nog big business. O ja, er worden ook wel bakstenen van geperst. Die heten green bricks, ‘groene’ bakstenen. Ze lossen toch een milieuprobleem op?

Kost te veel tijd

Rob weet in die tijd nog van niks. Hij blijkt te gaan werken voor een bijzondere afdeling van Hoogovens, HTS E&E (Hoogovens Technical Services, Energy and Environment). Hij merkt dat het werk tamelijk smerig is. Talloze partijen chemisch afval gaan letterlijk door zijn handen.

De monsters waar hij mee moet werken, dampen en stuiven. De oorspronkelijke afzuig- en ventilatie-installatie is weggehaald, de huurkosten waren te hoog. Daarom liggen er nu overal lagen stof. Als Rob een laag wegveegt, ligt er meteen weer een nieuwe. De rommel zit in zijn haar, in zijn kleren, dringt in zijn lichaamsopeningen. Hij zweet, de temperatuur is er hoog. Als hij de eerste dag wil gaan eten in de kantine, wordt hij tegengehouden. Dat is niet de bedoeling, hij wordt geacht in zijn ‘lab’ zijn boterhammetjes te eten. Men is bang dat hij het kantoor met de vliegassen besmet. “Ik kleed me wel om en douche wel even”, zegt Rob. Nee, dat kost te veel tijd. Snel geven ze hem in het lab een eigen koelkast, een koffiezetapparaat en een waterkoker, zodat hij de hele dag beneden kan blijven.

Goede business

Dag in dag uit werkt Rob met wisselende partijen afval die van alle kanten worden aangeboden. Roteb, Chemie, en AVI van AVR, DSM, elektriciteitscentrales, huisvuilverbranders, TNO en Budelco, maar ook van verder weg: Polen, India, Taiwan, Israxc3xabl. Goede business. Robs bazen willen zelfs assen van crematoria gaan verwerken.
Rob analyseert de monsters en maakt er proefpartijen kunstgrind van. Waar dat goed voor is? HTS levert de zgn. HTS-Aardelite installatie. Met die technologie kun je, simpel gezegd, van chemisch afval pellets stomen. Het procxc3xa9dxc3xa9 moet telkens worden aangepast, omdat het afval steeds weer anders is. Daar zijn de proeven van Rob voor nodig. HTS kan de klant zo een volledige offerte doen: niet alleen de HTS-Aardelite installatie, maar ook een uitgewerkt procxc3xa9dxc3xa9 voor het specifieke afval waar de klant mee zit. Goede business. Robs bazen willen zelfs assen van crematoria gaan verwerken. Momenteel draaien overal in Nederland en daarbuiten HTS-Aardelite installaties. “Dat vind ik nog het ergste”, zegt Rob nu. “Door mijn toedoen wordt nu ook elders gif omgezet in bouwmateriaal.”

Vreemd

In april 1994, als het half jaar bijna om is, komt zijn chef met een teleurstellende mededeling. Robs vaste aanstelling gaat niet door. Hoogovens heeft een personeelsstop ingevoerd. Maar geen nood, Hoogovens weet een oplossing. “Wij kunnen jou niet missen.” Vreemd, onze tot ‘laborant’ gebombardeerde bouwvakker komt in dienst bij STI Engineering (Steenhoek Technical Illustrations) dat… technische illustraties maakt. Dat ‘detacheert’ hem vervolgens weer terug naar Hoogovens. Rob, somber: “De FNV heeft het later uitgezocht. Die personeelsstop heeft nooit bestaan. Ze wisten dat ik ziek zou worden en wilden daar geen verantwoordelijkheid voor dragen.” Bij het bedrijf waar hij formeel in dienst is, gaat hij eenmaal per jaar zijn kerstpakket halen. Dat is alles. Maar feitelijk werkt Rob bij Hoogovens, in hun ondergrondse hol, vol damp en stof. Talloze partijen vliegas en ander chemisch afval gaan letterlijk door zijn handen.

Zwarte vlekken

Zijn vrouw Lia merkt dat Rob verandert. Hij is steeds minder bij de les, gedraagt zich warrig en onsamenhangend. Hij reageert onberekenbaar agressief en g
ewelddadig op een manier die ze niet van hem kent. Hij klaagt over allerlei pijnen. Hij verliest zijn geheugen. Een hersenscan laat vreemde zwarte vlekken zien. Zijn haar valt met plukken uit. Hij wordt breedsprakig, heeft rare lachaanvallen. Hij laat dingen uit zijn hand vallen, zijn gang wordt slingerend. Op zijn huid ontstaan uitslag, korsten en schimmels. Hij heeft hoofdpijn, gestoorde stoelgang en geslachtsdrift. Hij wordt dik. En dan te weten dat Rob altijd een zeer gezonde levensstijl voorstond.

Katja Schuurman

Het duurt lang voordat Rob verband legt tussen zijn gezondheidsproblemen en zijn werk. Hij besluit een video te maken van zijn werkplek. Als hij betrapt wordt, moet hij die inleveren. De band wordt gewist. Dat maakt Rob nog argwanender. Waarom mag de buitenwereld niet weten waar hij mee bezig is? Het wordt nog vreemder. Op een dag wordt Rob tegengehouden voordat hij het laboratorium ingaat. Hij moet naar het hoofdkantoor, waar hij normaal niet gewenst is. Daar blijkt Rob in de bloemetjes gezet te worden door Hennie Huisman en Katja Schuurman. Rob had zijn vrouw opgegeven bij de Surprise Show. Dat programma wil Rob op zijn werkplek verrassen en heeft daarom contact opgenomen met zijn werkgever. In paniek zorgt die ervoor dat Rob voor xc3xa9xc3xa9n dag een betere ‘werkplek’ krijgt. De echte houdt men zorgvuldig buiten de camera’s. Kennelijk wil Hoogovens geen ruchtbaarheid geven aan deze nevenactiviteit.

Katja Schuurman kreeg de werkplek van Rob Kahlman niet te zien

Strafrechtelijke sanctie

Rob dient in 1998 een klacht in bij de Arbeidsinspectie. Die acht het lab na onderzoek “niet geschikt, zeker niet voor werkzaamheden met schadelijke stoffen”. Justitie stelt vast dat de ruimte niet voldoet aan wettelijke verplichtingen en dat bovendien al in 1995 een adviesbureau had opgesomd wat er aan veiligheidsvoorzieningen moest komen. Officier van Justitie Otter stelt in januari 2000 in een brief aan Robs werkgever: “De heer Kahlman lijdt thans aan diverse lichamelijke en psychische klachten, waarvan in ieder geval een deel is toe te rekenen aan zijn werkzaamheden in het laboratorium, ergo voor uw verantwoordelijkheid komen. Dit kan niet zonder strafrechtelijke sanctie blijven. Terzijde merk ik nog op dat mij uit het dossier niet is gebleken dat u na het vertrek van de heer Kahlman enige belangstelling aan de dag hebt gelegd voor zijn gezondheid en welbevinden.”

Er werd geschikt. Voor 5000 gulden kocht Hoogovens vervolging af.

Rob kan niet meer werken. Het gezin leeft dus een minimumbestaan. Ook zijn vrouw Lia heeft vreemde kwalen en raakte al op haar 36e in de overgang. Bij de derde en jongste zoon Alexander, verwekt en geboren toen Rob als ‘laborant’ werkte, zijn onrustbarende hoge concentraties arsenicum, cadmium en aluminium vastgesteld. Soms valt hij midden op straat van zijn fietsje.

Corus ontkent bij monde van woordvoeder van der Vlis dat het de verantwoordelijkheid voor Rob Kahlman en zijn gezin afwijst. Volgens het bedrijf is echter de causale relatie tussen het werk en de gezondheidsproblemen niet aangetoond.

————
Tot zover het artikel uit het Katholiek Nieuwsblad van vorig jaar. Vandaag kreeg ik van Rob de informatie, uit recent medisch onderzoek, waarmee die causale relatie wel degelijk is aangetoond. Eerder weigerden overheidsinstanties zoals TNO en het RIVM om lichaamsonderzoek uit te voeren.

Ook de AVRO- radio besteedde in 2003 al eens aandacht aan deze zaak.

Standaard

26 gedachtes over “Rob Kahlman: de bewijzen van zijn vergiftiging

  1. Ook wij vroegen om een gezondsheids onderzoek aan eibergen maar die vonden het niet nodig, en provincie gelderland had het andwoord dat hierover gaat de gemeente eibergen.(kastje naar muur)
    Dus dan maar bloed voor Greenpeace en nu even wachten tot ze het eerdaags bekend maken(lichaamzondergif)

  2. Ook wij vroegen om een gezondsheids onderzoek aan eibergen maar die vonden het niet nodig, en provincie gelderland had het andwoord dat hierover gaat de gemeente eibergen.(kastje naar muur)
    Dus dan maar bloed voor Greenpeace en nu even wachten tot ze het eerdaags bekend maken(lichaamzondergif)

  3. Roelf van Bergen zegt:

    Alles God Geklaagd.

    Na het aantonen van de relatie toch wel een civiele vordering naar Cores mag ik hopen die, voor zover mogelijk in deze omstandigheden, in elk geval nog een redelijke levensstandaard, en dan hopelijk boven het niveau van een bouwvakker, dit als compemsatie voor het toegebrachte leed, zal uitvallen?

    En wellicht dat justitie het onderzoek nog wil openen, ondanks de wel erg hoge schikking voor Cores, potverdorie wel 5000 gulden, of er hier geen leidinggevers hoofdelijk aansprakelijk kunnen zijn aan het opzettelijk toebrengen van ernstig letsel.
    Een flinke straf die openbaar gemaakt wordt zou een stok achter de deur kunnen zijn voor volgende leidingevers met een CRIMINELE inslag.

    Roelf

  4. Roelf van Bergen zegt:

    Alles God Geklaagd.

    Na het aantonen van de relatie toch wel een civiele vordering naar Cores mag ik hopen die, voor zover mogelijk in deze omstandigheden, in elk geval nog een redelijke levensstandaard, en dan hopelijk boven het niveau van een bouwvakker, dit als compemsatie voor het toegebrachte leed, zal uitvallen?

    En wellicht dat justitie het onderzoek nog wil openen, ondanks de wel erg hoge schikking voor Cores, potverdorie wel 5000 gulden, of er hier geen leidinggevers hoofdelijk aansprakelijk kunnen zijn aan het opzettelijk toebrengen van ernstig letsel.
    Een flinke straf die openbaar gemaakt wordt zou een stok achter de deur kunnen zijn voor volgende leidingevers met een CRIMINELE inslag.

    Roelf

  5. Geachte mijnheer Roelf; dank voor uw reactie; het is ongeloofelijk maar waar, de rechtbanken geven gewoon valse alibi,s aan dit soort bedrijven met deze geheel verboden en verstorende lichaamsziekmakende vergiftigings-intoxicatie activiteiten.
    http://www.avrogezondheid.nl/medischmeldpunt/afleveringen/20031013.asp
    Het spel van zogenaamde ingehuurde gezondheids en milieu deskundigen is puur bedrog om zijpaden der wegwerking van de schuldige verantwoordelijkheid te bewerkstelligen, zij zoeken stokken om te slaan om nog langer te rekken en te trekken tot je dood gaat met je gezin, dit kan ik geen juridische touwtrekkerij noemen , maar criminele witte boorden criminaliteit. zie deze link svp; http://www.omroep.nl/vara/tv/zembla/20010621/zembla.html
    men bedient zich van allerlei praktijken die rondtuit corrumperend en misdadig zijn te noemen.
    zie hiervoor oa ook op; http://137.120.22.236/www-edocs/loader/file.asp?id=331
    Maar…..;
    De wet is hier duidelijk in, na 1 april 1997 heeft men de wet gewijzigd, de oude bewijswetgeving voor 1 april 1997 heeft men verlaten, en toen kwam er de de wetsartikel 7:658 bw, en die zegt als de werkgever tekort heeft geschoten in de bescherming van de werknemer die met gevaarlijke stoffen, chemiecalien- agentia,s heeft gewerkt en is blootgesteld en hieraan door deze tekortkomingen ziek is geworden, dan is het niet aan de werknemer meer om dit aan te tonen en te bewijzen, maar aan de werkgever, want die heeft al in het voorzorgsbeginsel overtredend falend en verwijtend tekort geschoten, dan kan men deze bewijslast niet meer gaan eisen van de zieke werknemer, want de werkgever heeft al in elke wetgeving, bescherming, zorg en arbo-normen en wetten en bescherming nalatig verzaakt en alles overtreden.

    hieronder een stukje overgenomen tekst over vliegassen;en dat Hoogovens-Corus en hun medeplichtige bedrijven alle zijnde cao-beschermingen en wetten, convenanten, regelgevingen etc schenden.

    Overtreding van de Basel Conventie vindt op grote schaal plaats in het geval van de dump van giftige sloopschepen in landen als Bangladesh en India. Maar ook de illegale overbrenging van op land ontstane afvalstoffen komt voor. Zo is er momenteel het geval van een illegaal transport over zee van vliegas afkomstig van Spaanse steenkoolcentrales uit Noord-Spanje. Het schip MV Ulla die de vracht vervoerde werd in 2000 op tijd onderschept in de Turkse havenstad Idemir. De giftige vracht was al eerder in Algerije geweigerd toen de autoriteiten de vracht niet vertrouwden. Achteraf bleek dat het giftige goedje bedoeld was voor de bouw van een dam in Algerije. De Turkse regering heeft de Spaanse regering inmiddels gevraagd de vracht terug te nemen zoals voorgeschreven onder de Basel Conventie.

    ———————————————————————-

    Maar dit weet Corus-Hoogovens en hun verzekeringsmaatschappij Andriessen en Geurst ook dondersgoed wel, maar ze zoeken en blijven zoeken om er onderuit te willen en kunnen komen, nou heeft de Verzekeringsmaatschappij Andriessen en Geurts wel een zeer slechte naam , zeg maar de allerslechtste naam voor mensen met beroepsziektes en vergiftigings letselschade.
    ik verwijs u naar deze link van een ANP Officieel persbericht die hierover duidelijkheid en uitsluitsel in geeft, zie ;
    zie dit overgenomen ANP-NIEUWS- internetartikel;
    http://www.perssupport.anp.nl/cgi-bin/perssupport/poc_anp.cgi?2003112110_JJ8.4V.BML.out57

    FNV

    FNV maakt zwarte lijst van verzekeraars

    Dit is een origineel persbericht.

    Van alle verzekeraars, waarmee Bureau Beroepsziekten FNV onderhandelt, maakt Centraal Beheer van Achmea ’t het bontst. Van alle schadeclaims die het FNV-bureau namens werknemers met een beroepsziekte met deze verzekeraar besprak, kon zij maar over 7% een regeling treffen. Dat blijkt uit een top 11 van verzekeraars die het Bureau Beroepsziekten op haar website heeft gepubliceerd.

    In deze lijst wordt Centraal Beheer op de voet gevolgd door Aegon Schadeverzekering (9%), AXA (11%) en Amev Personenschade (12%). Minst slechtst deed Delta Loyd het, hoewel ook met deze maatschappij maar xc3xa9xc3xa9n op de drie zaken (35%) ‘in der minne’ geschikt kon worden.
    Directeur Paul Ulenbelt van Bureau Beroepsziekten FNV: ‘Wij hebben nu bijna vier jaar ervaring met verzekeringsmaatschappijen. Wij hadden verwacht dat goed uitgezochte en onderbouwde zaken redelijk snel tot een minnelijke regeling zou leiden. Niets is minder waar. Het motto van verzekeringsmaatschappijen is: ‘Betalen kan altijd nog’. En het lijkt wel of ieder middel geoorloofd is om niet tot schadevergoeding over te gaan.’

    Ook over medische adviseurs en expertisebureaus, die door verzekeraars ingehuurd worden, is het FNV-bureau ook zeer kritisch: ‘Verdraaiing van feiten, ondeskundigheid en zelfs liegen lijkt te zijn toegestaan. En als een medisch adviseur van hen zegt dat er sprake van een beroepsziekte is, schakelen ze gewoon een ander in. Als we een top tien van de slechtste expertisebureaus zouden moeten maken staat Andriessen en Geurst bovenaan.’

    Bureau Beroepsziekten FNV heeft voor 303 werknemers met een beroepsziekte 287 werkgevers aansprakelijk gesteld. Het gaat om 121 mensen met RSI, 68 met OPS, 44 met burnout, 29 met ernstige rugklachten, 13 met lawaaidoofheid, 6 met longaandoeningen, 5 met een post traumatische stress stoornis, 3 met allergie, 2 met een beroepskanker en 12 met andere beroepsziekten.
    Bijna tweederde van de slachtoffers is afkomstig uit de sectoren metaal (11%), bouw (9%), schilders (8%), metalektro (7%), vervoer (6%), grafimedia (5%), ICT (5%), onderwijs (4%), overheid (4%) en voeding (4%).
    Voor 60 mensen in totaal ruim 2.700.000 Euro schadeloosstelling bereikt: een gemiddelde van 45.000 euro.

    Het FNV-bureau stelt een werkgever pas aansprakelijk na uitvoerig onderzoek van alle medische dossiers (huisarts, bedrijfsarts, uitkeringsinstelling, specialisten, enz.), werkplekdocumenten, stukken bij de Arbeidsinspectie, verslagen van functionerings- en beoordelingsgesprekken, verslagen van werkoverleg en ondernemingsraden, enz.

    Nadere informatie:
    FNV Voorlichting: 020 – 58 16 573
    De zwarte lijst van verzekeraars, alsmede alle aansprakelijk gestelde werkgevers staan op http://www.bbzfnv.nl

    ANP Pers Support, het ANP is niet verantwoordelijk voor de inhoud
    van bovenstaand bericht.

    10 dec 03 12:50

    —————————————

    The ensurancy-company .
    Internet-Website = http://www.aeng.nl/ .
    email contact; experts@aeng.nl .
    de Hoogovens / Corus, HTS.E&E IJmuiden / Velsen-noord,
    Internet-Website = http://www.corusgroup.com/home/index.cfm .
    email-contact; feedback@corusgroup.com .

    STI-enginering-bv,
    Internet-Website =http://www.sti-veen.nl/eindex.htm
    email-contact info@sti-veen.nl
    ———————————————————————
    Zij, Hoogovens-Corus liegen nu al 11 jaar lang, de allereerste dag, de eerste seconde was al crimineel, illegaal, verboden en fout , schuldig en totaal onwettig, en zij liegen nog steeds, zij laten je vermoorden met je ziekte en onze zieke gezinsleden afkomstig als bron door hun toxische geheimgehouden en door de overheid gesubsidieerde vergiftigings activiteiten die een ramp zijn voor iedereen, voor de volksgezondheid en milieu, alles wat leeft wordt geschonden en vergiftigd hierdoor, gaarne attendeer ik u op onderstaande sites.

    http://www.sdnl.nl/kath-nb31.htm
    http://www.sdnl.nl/corus.htm
    http://www.biomassa.polie.nl/nieuws/robert__kahlman.htm
    http://www.katholieknieuwsblad.nl/actueel19/kn1947d.htm
    http://www.biomassa.polie.nl/nieuws/alarm_over_giftige_stoffen_in_cement.htm

    2003/C 268 E/113) E-0581/03van Erik Meijer (GUE/NGL) aan de Commissie (28 februari 2003)

    Klik om toegang te krijgen tot ce26820031107nl01120114.pdf

    http://archive.greenpeace.nl/persberichten/97/0203a.html ,
    http://www.het-klankbord.vuurwerk.nl/vliegas.htm
    http://www.cit.kuleuven.ac.be/cit/let/thesissen.htm#8

    Klik om toegang te krijgen tot 97092.pdf

    http://www.novem.nl/default.asp?documentId=24064
    http://www.novem.nl/default.asp?documentId=24096

    Hoe hebben zij dit kunnen doen, het lef en de gore brutale moed, de economische bedrijven tellen en niet de mens , milieu , gezondheid, al moeten ze alles schenden en overtreden, van gezondheid en milieu leef en werk, en woonomgeving. ook al gaan er per jaar 1200 mensen aan de radioactieve radon-gassen met longkanker dood, door de vliegassen vermenging in uw woning, muren,wanden, vloeren, plafonds, stenen, cement , beton.
    Uw woning heeft een inwendige binnenklimaat sluipmoordenaar die u niet merkt totdat het te laat is, en dan is er geen weg meer terug, dankzij een illegaal industrieen-vliegassen-gif-laboratorium van de Hoogovens-Corus.

    ———————————————————————-
    Laat dan deze brute schandelijke verontmenselijkte misdaad-BEERPUT tegen zieke mensen , slachtoffers maar los barsten.
    Andriessen en Geurst bewijst zich steeds maar weer bekend te staan als 1 van de allerslechtste onderhandelaars en partij in conflicten, ook bij de FNV staat hij bekend als de aller en aller slechtste hond die tegenwerkt met betalingen , en afwerken en afhandelen van lestelschade zaken ,, zie onderstaande uiteenzetting en bewijs van de FNV-letselschade beroepsziekte Bureau. geciteerd overgekopierd van hun site.
    ——————————————————————————————————————————————————————————————–

    H.Geurst en Rob Andriessen zij de hotemetoten bij expertisebureau Andriessen en Geurst

    Andriessen & Geurst boos op FNV
    Assurantie Magazine, 12/12/2003 10:41

    “Wij zijn verrast en verontwaardigd over de smadelijke berichtgeving door de FNV”, zo reageert Rob Andriessen van expertisebureau Andriessen & Geurst op de publicatie van het Bureau Beroepsziekten FNV.
    Lees hier verder >>>

    ——————————————————————————————————————————————————————————————————————————

    Andriessen & Geurst en FNV leggen ruzie bij
    Assurantie Magazine, 18/12/2003 11:20

    Het Bureau Beroepsziekten (BBZ) van vakbond FNV heeft de naam van expertisebureau Andriessen & Geurst van zijn website verwijderd. Het bureau werd daarop vermeld als slechtste expertisebureau als het gaat om onderhandelen over claims voor mensen met een beroepsziekte.
    Lees hier verder >>>

    ——————————————————————————————————————————————————————————————–
    FNV publiceert zwarte lijst verzekeraars
    Van de verzekeraars waarmee Bureau Beroepsziekten FNV onderhandelt over claims namens werknemers met een beroepsziekte, maakt Centraal Beheer ’t het bontst. In slechts 7% van de zaken kon het bureau in de afgelopen jaren een regeling treffen. Dat blijkt uit een top-11 van verzekeraars op de website van het bureau (www.bbzfnv.nl). Na Centraal Beheer komen Aegon (9%), AXA (11%) en Amev (12%). Minst slecht deed Delta Loyd het, hoewel ook met haar maar xc3xa9xc3xa9n op de drie zaken (35%) ‘in der minne’ geschikt kon worden. “Als we een top-10 van de slechtste expertisebureaus zouden maken, staat Andriessen & Geurst bovenaan.”

    AMweb 11 december

    ——————————————————————————————————————————————————————————————–

    Directeur Paul Ulenbelt van BBZ FNV: ‘Wij hebben nu bijna vier jaar ervaring met verzekeringsmaatschappijen. Wij hadden verwacht dat goed uitgezochte en onderbouwde zaken redelijk snel tot een minnelijke regeling zou leiden. Niets is minder waar. Het motto van verzekeringsmaatschappijen is: ‘Betalen kan altijd nog’. En het lijkt wel of ieder middel geoorloofd is om niet tot schadevergoeding over te gaan.’

    Ook over medische adviseurs en expertisebureau’s, die door verzekeraars ingehuurd worden, is het FNV-bureau zeer kritisch: ‘Verdraaiing van feiten, ondeskundigheid en zelfs liegen lijkt te zijn toegestaan. En als een medisch adviseur van hen zegt dat er sprake van een beroepsziekte is, schakelen ze gewoon een ander in. Als we een top tien van de slechtste expertisebureau’s zouden moeten maken staat Andriessen en Geurst bovenaan.’

    ——————————————————————————————————————————————————————————————–

    Dat een BEROEPSZIEKTE verzekeringsmaatschappij, als ANDRIESSEN EN GEURST, dat een FNV BEROEPSZIEKTE BUREAU de slachtoffers tot hun slachtoffers maakt vindt ik te ziek voor woorden, ik vindt dit de extra en dubbele moord aanslag op zieke mensen.

    Foto: Erik van den Boom

    Alexander, Rob, Fabian, Lia en Dimitri Kahlman. Het hele gezin is uiteindelijk de dupe van het ‘verwerken’ van gif

    VOORAL gelet op onze al 11 jaar lang slepende vergiftigende blootstellingen , die door leugens en bedrog van HOOGOVENS – CORUS niet wordt toegegeven, zo diep smerig, fout is veroorzaakt, alles is illegaal, onwettig, verboden, in het geheim , ondergronds , overtredend , ongeregistreerd, en vol met ziekmakende chemische toxische als neurotoxische kankerverwekkende stoffen is geweest, onbeschermd, en in alle wetten en zonder cao zo tekortschietend in de wettelijke zorgverplichtingen van de werkgevers is geweest, zelfs al veroordeeld en beboet uitgesproken door de rechter dmv het opgemmaakt Arbeidsinspectie Proces Verbaal , ondeugdelijk, oningericht, afgekeurd beoordeeld is geweest, en dan nog zo zich wangedragen en de boel beliegen is van zo,n schandelijk en diep onmenselijk, intrieste walgelijk lage nivau, die je niet voor mogelijk houd..

    Zieke Rob Kahlman: proefkonijn in het chemisch lab van Corus
    _ _ _ Klik voor video

    Wat is dit voor een wereld , decadent ziekmakend, en alles wat ons dierbaar is destructief mollen voor ziekmakend geld en winst-verrijkingen van enkele gekken??
    zie; http://www.nieuws-platform.nl/index.php?itemid=1038&catid=4
    http://www.buurtenonline.nl/details.asp?msgid=373792

    Waarom zwijgen HOOGOVENS- CORUS, en ANDRIESSEN EN GEURST, u kent vast het treffende gezegde toch nog wel , ,, wie zwijgt stemt toe ,, ?

    Hoogachtend Dhr . R. Kahlman

  6. Geachte mijnheer Roelf; dank voor uw reactie; het is ongeloofelijk maar waar, de rechtbanken geven gewoon valse alibi,s aan dit soort bedrijven met deze geheel verboden en verstorende lichaamsziekmakende vergiftigings-intoxicatie activiteiten.
    http://www.avrogezondheid.nl/medischmeldpunt/afleveringen/20031013.asp
    Het spel van zogenaamde ingehuurde gezondheids en milieu deskundigen is puur bedrog om zijpaden der wegwerking van de schuldige verantwoordelijkheid te bewerkstelligen, zij zoeken stokken om te slaan om nog langer te rekken en te trekken tot je dood gaat met je gezin, dit kan ik geen juridische touwtrekkerij noemen , maar criminele witte boorden criminaliteit. zie deze link svp; http://www.omroep.nl/vara/tv/zembla/20010621/zembla.html
    men bedient zich van allerlei praktijken die rondtuit corrumperend en misdadig zijn te noemen.
    zie hiervoor oa ook op; http://137.120.22.236/www-edocs/loader/file.asp?id=331
    Maar…..;
    De wet is hier duidelijk in, na 1 april 1997 heeft men de wet gewijzigd, de oude bewijswetgeving voor 1 april 1997 heeft men verlaten, en toen kwam er de de wetsartikel 7:658 bw, en die zegt als de werkgever tekort heeft geschoten in de bescherming van de werknemer die met gevaarlijke stoffen, chemiecalien- agentia,s heeft gewerkt en is blootgesteld en hieraan door deze tekortkomingen ziek is geworden, dan is het niet aan de werknemer meer om dit aan te tonen en te bewijzen, maar aan de werkgever, want die heeft al in het voorzorgsbeginsel overtredend falend en verwijtend tekort geschoten, dan kan men deze bewijslast niet meer gaan eisen van de zieke werknemer, want de werkgever heeft al in elke wetgeving, bescherming, zorg en arbo-normen en wetten en bescherming nalatig verzaakt en alles overtreden.

    hieronder een stukje overgenomen tekst over vliegassen;en dat Hoogovens-Corus en hun medeplichtige bedrijven alle zijnde cao-beschermingen en wetten, convenanten, regelgevingen etc schenden.

    Overtreding van de Basel Conventie vindt op grote schaal plaats in het geval van de dump van giftige sloopschepen in landen als Bangladesh en India. Maar ook de illegale overbrenging van op land ontstane afvalstoffen komt voor. Zo is er momenteel het geval van een illegaal transport over zee van vliegas afkomstig van Spaanse steenkoolcentrales uit Noord-Spanje. Het schip MV Ulla die de vracht vervoerde werd in 2000 op tijd onderschept in de Turkse havenstad Idemir. De giftige vracht was al eerder in Algerije geweigerd toen de autoriteiten de vracht niet vertrouwden. Achteraf bleek dat het giftige goedje bedoeld was voor de bouw van een dam in Algerije. De Turkse regering heeft de Spaanse regering inmiddels gevraagd de vracht terug te nemen zoals voorgeschreven onder de Basel Conventie.

    ———————————————————————-

    Maar dit weet Corus-Hoogovens en hun verzekeringsmaatschappij Andriessen en Geurst ook dondersgoed wel, maar ze zoeken en blijven zoeken om er onderuit te willen en kunnen komen, nou heeft de Verzekeringsmaatschappij Andriessen en Geurts wel een zeer slechte naam , zeg maar de allerslechtste naam voor mensen met beroepsziektes en vergiftigings letselschade.
    ik verwijs u naar deze link van een ANP Officieel persbericht die hierover duidelijkheid en uitsluitsel in geeft, zie ;
    zie dit overgenomen ANP-NIEUWS- internetartikel;
    http://www.perssupport.anp.nl/cgi-bin/perssupport/poc_anp.cgi?2003112110_JJ8.4V.BML.out57

    FNV

    FNV maakt zwarte lijst van verzekeraars

    Dit is een origineel persbericht.

    Van alle verzekeraars, waarmee Bureau Beroepsziekten FNV onderhandelt, maakt Centraal Beheer van Achmea ’t het bontst. Van alle schadeclaims die het FNV-bureau namens werknemers met een beroepsziekte met deze verzekeraar besprak, kon zij maar over 7% een regeling treffen. Dat blijkt uit een top 11 van verzekeraars die het Bureau Beroepsziekten op haar website heeft gepubliceerd.

    In deze lijst wordt Centraal Beheer op de voet gevolgd door Aegon Schadeverzekering (9%), AXA (11%) en Amev Personenschade (12%). Minst slechtst deed Delta Loyd het, hoewel ook met deze maatschappij maar xc3xa9xc3xa9n op de drie zaken (35%) ‘in der minne’ geschikt kon worden.
    Directeur Paul Ulenbelt van Bureau Beroepsziekten FNV: ‘Wij hebben nu bijna vier jaar ervaring met verzekeringsmaatschappijen. Wij hadden verwacht dat goed uitgezochte en onderbouwde zaken redelijk snel tot een minnelijke regeling zou leiden. Niets is minder waar. Het motto van verzekeringsmaatschappijen is: ‘Betalen kan altijd nog’. En het lijkt wel of ieder middel geoorloofd is om niet tot schadevergoeding over te gaan.’

    Ook over medische adviseurs en expertisebureaus, die door verzekeraars ingehuurd worden, is het FNV-bureau ook zeer kritisch: ‘Verdraaiing van feiten, ondeskundigheid en zelfs liegen lijkt te zijn toegestaan. En als een medisch adviseur van hen zegt dat er sprake van een beroepsziekte is, schakelen ze gewoon een ander in. Als we een top tien van de slechtste expertisebureaus zouden moeten maken staat Andriessen en Geurst bovenaan.’

    Bureau Beroepsziekten FNV heeft voor 303 werknemers met een beroepsziekte 287 werkgevers aansprakelijk gesteld. Het gaat om 121 mensen met RSI, 68 met OPS, 44 met burnout, 29 met ernstige rugklachten, 13 met lawaaidoofheid, 6 met longaandoeningen, 5 met een post traumatische stress stoornis, 3 met allergie, 2 met een beroepskanker en 12 met andere beroepsziekten.
    Bijna tweederde van de slachtoffers is afkomstig uit de sectoren metaal (11%), bouw (9%), schilders (8%), metalektro (7%), vervoer (6%), grafimedia (5%), ICT (5%), onderwijs (4%), overheid (4%) en voeding (4%).
    Voor 60 mensen in totaal ruim 2.700.000 Euro schadeloosstelling bereikt: een gemiddelde van 45.000 euro.

    Het FNV-bureau stelt een werkgever pas aansprakelijk na uitvoerig onderzoek van alle medische dossiers (huisarts, bedrijfsarts, uitkeringsinstelling, specialisten, enz.), werkplekdocumenten, stukken bij de Arbeidsinspectie, verslagen van functionerings- en beoordelingsgesprekken, verslagen van werkoverleg en ondernemingsraden, enz.

    Nadere informatie:
    FNV Voorlichting: 020 – 58 16 573
    De zwarte lijst van verzekeraars, alsmede alle aansprakelijk gestelde werkgevers staan op http://www.bbzfnv.nl

    ANP Pers Support, het ANP is niet verantwoordelijk voor de inhoud
    van bovenstaand bericht.

    10 dec 03 12:50

    —————————————

    The ensurancy-company .
    Internet-Website = http://www.aeng.nl/ .
    email contact; experts@aeng.nl .
    de Hoogovens / Corus, HTS.E&E IJmuiden / Velsen-noord,
    Internet-Website = http://www.corusgroup.com/home/index.cfm .
    email-contact; feedback@corusgroup.com .

    STI-enginering-bv,
    Internet-Website =http://www.sti-veen.nl/eindex.htm
    email-contact info@sti-veen.nl
    ———————————————————————
    Zij, Hoogovens-Corus liegen nu al 11 jaar lang, de allereerste dag, de eerste seconde was al crimineel, illegaal, verboden en fout , schuldig en totaal onwettig, en zij liegen nog steeds, zij laten je vermoorden met je ziekte en onze zieke gezinsleden afkomstig als bron door hun toxische geheimgehouden en door de overheid gesubsidieerde vergiftigings activiteiten die een ramp zijn voor iedereen, voor de volksgezondheid en milieu, alles wat leeft wordt geschonden en vergiftigd hierdoor, gaarne attendeer ik u op onderstaande sites.

    http://www.sdnl.nl/kath-nb31.htm
    http://www.sdnl.nl/corus.htm
    http://www.biomassa.polie.nl/nieuws/robert__kahlman.htm
    http://www.katholieknieuwsblad.nl/actueel19/kn1947d.htm
    http://www.biomassa.polie.nl/nieuws/alarm_over_giftige_stoffen_in_cement.htm

    2003/C 268 E/113) E-0581/03van Erik Meijer (GUE/NGL) aan de Commissie (28 februari 2003)

    Klik om toegang te krijgen tot ce26820031107nl01120114.pdf

    http://archive.greenpeace.nl/persberichten/97/0203a.html ,
    http://www.het-klankbord.vuurwerk.nl/vliegas.htm
    http://www.cit.kuleuven.ac.be/cit/let/thesissen.htm#8

    Klik om toegang te krijgen tot 97092.pdf

    http://www.novem.nl/default.asp?documentId=24064
    http://www.novem.nl/default.asp?documentId=24096

    Hoe hebben zij dit kunnen doen, het lef en de gore brutale moed, de economische bedrijven tellen en niet de mens , milieu , gezondheid, al moeten ze alles schenden en overtreden, van gezondheid en milieu leef en werk, en woonomgeving. ook al gaan er per jaar 1200 mensen aan de radioactieve radon-gassen met longkanker dood, door de vliegassen vermenging in uw woning, muren,wanden, vloeren, plafonds, stenen, cement , beton.
    Uw woning heeft een inwendige binnenklimaat sluipmoordenaar die u niet merkt totdat het te laat is, en dan is er geen weg meer terug, dankzij een illegaal industrieen-vliegassen-gif-laboratorium van de Hoogovens-Corus.

    ———————————————————————-
    Laat dan deze brute schandelijke verontmenselijkte misdaad-BEERPUT tegen zieke mensen , slachtoffers maar los barsten.
    Andriessen en Geurst bewijst zich steeds maar weer bekend te staan als 1 van de allerslechtste onderhandelaars en partij in conflicten, ook bij de FNV staat hij bekend als de aller en aller slechtste hond die tegenwerkt met betalingen , en afwerken en afhandelen van lestelschade zaken ,, zie onderstaande uiteenzetting en bewijs van de FNV-letselschade beroepsziekte Bureau. geciteerd overgekopierd van hun site.
    ——————————————————————————————————————————————————————————————–

    H.Geurst en Rob Andriessen zij de hotemetoten bij expertisebureau Andriessen en Geurst

    Andriessen & Geurst boos op FNV
    Assurantie Magazine, 12/12/2003 10:41

    “Wij zijn verrast en verontwaardigd over de smadelijke berichtgeving door de FNV”, zo reageert Rob Andriessen van expertisebureau Andriessen & Geurst op de publicatie van het Bureau Beroepsziekten FNV.
    Lees hier verder >>>

    ——————————————————————————————————————————————————————————————————————————

    Andriessen & Geurst en FNV leggen ruzie bij
    Assurantie Magazine, 18/12/2003 11:20

    Het Bureau Beroepsziekten (BBZ) van vakbond FNV heeft de naam van expertisebureau Andriessen & Geurst van zijn website verwijderd. Het bureau werd daarop vermeld als slechtste expertisebureau als het gaat om onderhandelen over claims voor mensen met een beroepsziekte.
    Lees hier verder >>>

    ——————————————————————————————————————————————————————————————–
    FNV publiceert zwarte lijst verzekeraars
    Van de verzekeraars waarmee Bureau Beroepsziekten FNV onderhandelt over claims namens werknemers met een beroepsziekte, maakt Centraal Beheer ’t het bontst. In slechts 7% van de zaken kon het bureau in de afgelopen jaren een regeling treffen. Dat blijkt uit een top-11 van verzekeraars op de website van het bureau (www.bbzfnv.nl). Na Centraal Beheer komen Aegon (9%), AXA (11%) en Amev (12%). Minst slecht deed Delta Loyd het, hoewel ook met haar maar xc3xa9xc3xa9n op de drie zaken (35%) ‘in der minne’ geschikt kon worden. “Als we een top-10 van de slechtste expertisebureaus zouden maken, staat Andriessen & Geurst bovenaan.”

    AMweb 11 december

    ——————————————————————————————————————————————————————————————–

    Directeur Paul Ulenbelt van BBZ FNV: ‘Wij hebben nu bijna vier jaar ervaring met verzekeringsmaatschappijen. Wij hadden verwacht dat goed uitgezochte en onderbouwde zaken redelijk snel tot een minnelijke regeling zou leiden. Niets is minder waar. Het motto van verzekeringsmaatschappijen is: ‘Betalen kan altijd nog’. En het lijkt wel of ieder middel geoorloofd is om niet tot schadevergoeding over te gaan.’

    Ook over medische adviseurs en expertisebureau’s, die door verzekeraars ingehuurd worden, is het FNV-bureau zeer kritisch: ‘Verdraaiing van feiten, ondeskundigheid en zelfs liegen lijkt te zijn toegestaan. En als een medisch adviseur van hen zegt dat er sprake van een beroepsziekte is, schakelen ze gewoon een ander in. Als we een top tien van de slechtste expertisebureau’s zouden moeten maken staat Andriessen en Geurst bovenaan.’

    ——————————————————————————————————————————————————————————————–

    Dat een BEROEPSZIEKTE verzekeringsmaatschappij, als ANDRIESSEN EN GEURST, dat een FNV BEROEPSZIEKTE BUREAU de slachtoffers tot hun slachtoffers maakt vindt ik te ziek voor woorden, ik vindt dit de extra en dubbele moord aanslag op zieke mensen.

    Foto: Erik van den Boom

    Alexander, Rob, Fabian, Lia en Dimitri Kahlman. Het hele gezin is uiteindelijk de dupe van het ‘verwerken’ van gif

    VOORAL gelet op onze al 11 jaar lang slepende vergiftigende blootstellingen , die door leugens en bedrog van HOOGOVENS – CORUS niet wordt toegegeven, zo diep smerig, fout is veroorzaakt, alles is illegaal, onwettig, verboden, in het geheim , ondergronds , overtredend , ongeregistreerd, en vol met ziekmakende chemische toxische als neurotoxische kankerverwekkende stoffen is geweest, onbeschermd, en in alle wetten en zonder cao zo tekortschietend in de wettelijke zorgverplichtingen van de werkgevers is geweest, zelfs al veroordeeld en beboet uitgesproken door de rechter dmv het opgemmaakt Arbeidsinspectie Proces Verbaal , ondeugdelijk, oningericht, afgekeurd beoordeeld is geweest, en dan nog zo zich wangedragen en de boel beliegen is van zo,n schandelijk en diep onmenselijk, intrieste walgelijk lage nivau, die je niet voor mogelijk houd..

    Zieke Rob Kahlman: proefkonijn in het chemisch lab van Corus
    _ _ _ Klik voor video

    Wat is dit voor een wereld , decadent ziekmakend, en alles wat ons dierbaar is destructief mollen voor ziekmakend geld en winst-verrijkingen van enkele gekken??
    zie; http://www.nieuws-platform.nl/index.php?itemid=1038&catid=4
    http://www.buurtenonline.nl/details.asp?msgid=373792

    Waarom zwijgen HOOGOVENS- CORUS, en ANDRIESSEN EN GEURST, u kent vast het treffende gezegde toch nog wel , ,, wie zwijgt stemt toe ,, ?

    Hoogachtend Dhr . R. Kahlman

  7. Dit alles speelt zich af in het veel breder kader van de overheersing van de Nederlandse politiek door het Oranjefascisme. Maar alles wat het Huis van Oranje betreft is in Nederland heilig en taboe. En zoals op 2 weer eens werd bewezen: Als men het woord ‘heilig’ hoort Is het volgende vaak ‘moord’.
    Moed houden maar.
    En, daadwerkelijk, Verzet plegen.
    Door het goede – maar ook duidelijke en scherpe – woord.
    Charles Destrxc3xa9e.

  8. Dit alles speelt zich af in het veel breder kader van de overheersing van de Nederlandse politiek door het Oranjefascisme. Maar alles wat het Huis van Oranje betreft is in Nederland heilig en taboe. En zoals op 2 weer eens werd bewezen: Als men het woord ‘heilig’ hoort Is het volgende vaak ‘moord’.
    Moed houden maar.
    En, daadwerkelijk, Verzet plegen.
    Door het goede – maar ook duidelijke en scherpe – woord.
    Charles Destrxc3xa9e.

  9. Roelf van Bergen zegt:

    Beste Robert Kahlman.
    Goed dat je je commentaar plaatst. Bedenk dat je in mij al mijn hele leven een medestander hebt omdat ik als vakbonskaderlid en als Ondernemingsraad voorziiter, milieu activist binnen de onderneming waar ik werkte, regelmatig tegen deze vormen van weg kijken en het eigen, foute , handelen goed praten, ben aangelopen. Uiteindelijk was men mijn lastpakkerij kennelijk beu en mocht ik heen gaan met een toelage waarvan ik heden ten dage nog leef. Een toelage die overeen komt met het normaal verdiende salaris. Ik was toen 54 jaar en nu 62.

    Maar de laatste aktie en de heftegige voorgeschiedenis heeft er wel toe geleid dat ik me voornam nu rust te nemen en nooit meer daadwerkelijk aktie te gaan voeren. Ik moet zeggen met het huidige kabinetsbeleid heb ik sterk de neiging om dat laatste besluit, noodgedwongen, te herzien.

    Goed wat heb jij hier nu aaan?
    Niet zo veel denk ik, maar gelukkig zijn er jongere mensen als Toine die de fakkel verder dragen en zo sta je niet alleen moreel alleen, ik hoop dat je mijn bijdrage als een hart onder de riem beschouwd, maar ook in aktieve zin niet alleen. Ik begrijp donders goed dat jij en je gezin de handen vol hebt aan daadwerkelijk overleven en wellicht nauwelijks energie kunnen opbrengen om je eigen zaak te behartigen. Ik hoop dat je beschikt over goede en deskundige hulp, van bijvoorbeeld je vakbond, die met inzet van alle beschibare middelen voor jou en je gezin knokken.

    Veel sterkte.

    Roelf

  10. Roelf van Bergen zegt:

    Beste Robert Kahlman.
    Goed dat je je commentaar plaatst. Bedenk dat je in mij al mijn hele leven een medestander hebt omdat ik als vakbonskaderlid en als Ondernemingsraad voorziiter, milieu activist binnen de onderneming waar ik werkte, regelmatig tegen deze vormen van weg kijken en het eigen, foute , handelen goed praten, ben aangelopen. Uiteindelijk was men mijn lastpakkerij kennelijk beu en mocht ik heen gaan met een toelage waarvan ik heden ten dage nog leef. Een toelage die overeen komt met het normaal verdiende salaris. Ik was toen 54 jaar en nu 62.

    Maar de laatste aktie en de heftegige voorgeschiedenis heeft er wel toe geleid dat ik me voornam nu rust te nemen en nooit meer daadwerkelijk aktie te gaan voeren. Ik moet zeggen met het huidige kabinetsbeleid heb ik sterk de neiging om dat laatste besluit, noodgedwongen, te herzien.

    Goed wat heb jij hier nu aaan?
    Niet zo veel denk ik, maar gelukkig zijn er jongere mensen als Toine die de fakkel verder dragen en zo sta je niet alleen moreel alleen, ik hoop dat je mijn bijdrage als een hart onder de riem beschouwd, maar ook in aktieve zin niet alleen. Ik begrijp donders goed dat jij en je gezin de handen vol hebt aan daadwerkelijk overleven en wellicht nauwelijks energie kunnen opbrengen om je eigen zaak te behartigen. Ik hoop dat je beschikt over goede en deskundige hulp, van bijvoorbeeld je vakbond, die met inzet van alle beschibare middelen voor jou en je gezin knokken.

    Veel sterkte.

    Roelf

  11. Steekt u uw eigen handen in uw eigen boezem.

    ??? peter de Jong ?? ken ik u ergens van? want u schrijft werkelijk complete onzin, ik denk dat uw schrijfstijl, woordkeuze en taalgebruik dieper bij uw zelf innerlijk ligt verscholen? . ongehoord en ongemanierd, draagt u op geen enkele wijze bij aan de discussie, op geen enkele manier levert u feitelijk en werkelijk niets zinnigs bij of aan mbt dit ondewerp, van vergiftiging, ziektes door toxische stoffen / chemiecalien of gifdumpingen, alleen maar een eigen persoonlijke hebzucht en afgunst proef ik uit uw gemene woorden.
    Ik ben helemaal niets aan u verplicht of schuldig.
    Maar nu maakt u uit en gaat u suggereren wat ik aan uw nutrienten- supplementen en medicamenten moet gaan slikken, betalen, af nemen en dan zelfs NB verplicht ben om die van u te moeten afnemen? ik ken u helemaal niet?
    en wil dit ook niet.

    Ik heb mijn eigen medici, artsen, doktoren, en mijn eigen voort geschreven medicijnen, suplementen. wat heb ik nou met u te maken ? U heeft van het hele bovenstaande verhaal totaal niets begrepen, of u kunt het niet begrijpen?

    Blijkbaar heeft u ook echt geen enkel fatsoen in uw opvoeding en taal noch woordkeuze gehad om zo schofferend tegen mij uit te gaan vallen?
    U klinkt zeer afgunstig om uw,, eigen ZOGENAAMDE GOEDE VOEDING ,, geld-handel en portomonaie er mee te vullen.
    Uw belang ligt puur en alleen in uw eigen winstbejag via uw ongemanierde aggresieve en opdringerige brutale dubieuze handel in uw suplementen en nutrienten. ik beproef uw eigen terleurstelling hiermee en maak dit ook uit uw antwoord op.
    Uw eerdere antwoord is uw eigen persoonlijke probleem.
    Als uw handel niet goed loopt dan moet u dit niet op mij af reageren.
    Ik heb daarom ook geen enkele interresse in u, of uw spullen.
    Uw eigen persoonlijke zwaarwichtige galspuierij is ook zo zeer diep en laag gezonken, en beneden elk niveau en peil , zo suggestief en haatdragend vervult en doorspekt, dat er in uw antwoord heel wat anders achter zit ?,volgens mij kijkt u in uw eigen hersen-pschygose en geest weerspiegeling, want wat u doet heeft nul komma nul noch met mij , noch met dit onderwerp te maken
    U heeft werkelijk waar totaal en dan ook echt totaal geen enkel zicht of inzicht op wat er in mijn persoonlijke lichaams en gezondheids situatie afspeelt, U raaskalt complete larriekoek en onzin uit , maar waarom doet u dat ? om provocaties? dat ik gelukkig geen slachtoffer ben geworden van uw ,, goede voeding handel ,, ?

    Uw bijdrage ( ?) levert nogmaals helemaal niets bij of aan mijn ziektes, niet aan de vergiftiging van zieke -mensen, en dan denk ik dat u beter uw onzin en uw aantijgingen, (die nergens op zijn gebaseerd) voor uw zelf behoort te moeten houden.
    Dan doet u er goed aan om beter niets te zeggen.
    Het slaat heg noch steg, raakt kant noch wal , om zo vals-suggererend laster en smaad te verspreiden.
    Ik sluit in elk geval met u deze discussie want om hieraan mijn tijd en energie te verspillen vindt ik echt waar doodzonde, en daar wil mij niet verder mee comprimeren of verder mee te verlagen.
    ik besluit hiermee met uw eigen woorden , uw eigen tekst maar nu zeker aan u gericht ,, u zit vlg. mij in een slachtofferrol, maar u is echt ziek, en gehersenspoeld door zichzelf ,,

    Dhr, R.Kahlman.

  12. Steekt u uw eigen handen in uw eigen boezem.

    ??? peter de Jong ?? ken ik u ergens van? want u schrijft werkelijk complete onzin, ik denk dat uw schrijfstijl, woordkeuze en taalgebruik dieper bij uw zelf innerlijk ligt verscholen? . ongehoord en ongemanierd, draagt u op geen enkele wijze bij aan de discussie, op geen enkele manier levert u feitelijk en werkelijk niets zinnigs bij of aan mbt dit ondewerp, van vergiftiging, ziektes door toxische stoffen / chemiecalien of gifdumpingen, alleen maar een eigen persoonlijke hebzucht en afgunst proef ik uit uw gemene woorden.
    Ik ben helemaal niets aan u verplicht of schuldig.
    Maar nu maakt u uit en gaat u suggereren wat ik aan uw nutrienten- supplementen en medicamenten moet gaan slikken, betalen, af nemen en dan zelfs NB verplicht ben om die van u te moeten afnemen? ik ken u helemaal niet?
    en wil dit ook niet.

    Ik heb mijn eigen medici, artsen, doktoren, en mijn eigen voort geschreven medicijnen, suplementen. wat heb ik nou met u te maken ? U heeft van het hele bovenstaande verhaal totaal niets begrepen, of u kunt het niet begrijpen?

    Blijkbaar heeft u ook echt geen enkel fatsoen in uw opvoeding en taal noch woordkeuze gehad om zo schofferend tegen mij uit te gaan vallen?
    U klinkt zeer afgunstig om uw,, eigen ZOGENAAMDE GOEDE VOEDING ,, geld-handel en portomonaie er mee te vullen.
    Uw belang ligt puur en alleen in uw eigen winstbejag via uw ongemanierde aggresieve en opdringerige brutale dubieuze handel in uw suplementen en nutrienten. ik beproef uw eigen terleurstelling hiermee en maak dit ook uit uw antwoord op.
    Uw eerdere antwoord is uw eigen persoonlijke probleem.
    Als uw handel niet goed loopt dan moet u dit niet op mij af reageren.
    Ik heb daarom ook geen enkele interresse in u, of uw spullen.
    Uw eigen persoonlijke zwaarwichtige galspuierij is ook zo zeer diep en laag gezonken, en beneden elk niveau en peil , zo suggestief en haatdragend vervult en doorspekt, dat er in uw antwoord heel wat anders achter zit ?,volgens mij kijkt u in uw eigen hersen-pschygose en geest weerspiegeling, want wat u doet heeft nul komma nul noch met mij , noch met dit onderwerp te maken
    U heeft werkelijk waar totaal en dan ook echt totaal geen enkel zicht of inzicht op wat er in mijn persoonlijke lichaams en gezondheids situatie afspeelt, U raaskalt complete larriekoek en onzin uit , maar waarom doet u dat ? om provocaties? dat ik gelukkig geen slachtoffer ben geworden van uw ,, goede voeding handel ,, ?

    Uw bijdrage ( ?) levert nogmaals helemaal niets bij of aan mijn ziektes, niet aan de vergiftiging van zieke -mensen, en dan denk ik dat u beter uw onzin en uw aantijgingen, (die nergens op zijn gebaseerd) voor uw zelf behoort te moeten houden.
    Dan doet u er goed aan om beter niets te zeggen.
    Het slaat heg noch steg, raakt kant noch wal , om zo vals-suggererend laster en smaad te verspreiden.
    Ik sluit in elk geval met u deze discussie want om hieraan mijn tijd en energie te verspillen vindt ik echt waar doodzonde, en daar wil mij niet verder mee comprimeren of verder mee te verlagen.
    ik besluit hiermee met uw eigen woorden , uw eigen tekst maar nu zeker aan u gericht ,, u zit vlg. mij in een slachtofferrol, maar u is echt ziek, en gehersenspoeld door zichzelf ,,

    Dhr, R.Kahlman.

  13. Beste rob,

    Met al deze gegevens moet het toch mogelijk zijn opnieuw naar de media en de politiek te stappen? Dit allemaal via websites enz. bediscussieren kost zoveel energie maar waarom niet alsnog de AVRO en Radio 1 journaal weer ingeschakeld en ook politici hierop gewezen?

    Sterkte ik heb grote bewondering voor je maar m.i. zou het je jezelf ook wat gemakkelijker kunnen maken of is het nog erger dan ik denk in Nederland gesteld?

    Mvgr. kees braam
    webmaster http://www.kanker-actueel.nl

  14. Beste rob,

    Met al deze gegevens moet het toch mogelijk zijn opnieuw naar de media en de politiek te stappen? Dit allemaal via websites enz. bediscussieren kost zoveel energie maar waarom niet alsnog de AVRO en Radio 1 journaal weer ingeschakeld en ook politici hierop gewezen?

    Sterkte ik heb grote bewondering voor je maar m.i. zou het je jezelf ook wat gemakkelijker kunnen maken of is het nog erger dan ik denk in Nederland gesteld?

    Mvgr. kees braam
    webmaster http://www.kanker-actueel.nl

  15. Goedenavond Beste mijnheer Kees Braam; dank voor uw wijze woorden en suggesties, u weet en voelt ook goed aan wat er allemaal aan vast zit, ja ik sluit mij ook helemaal aan bij uw suggesties.
    Want het voornaamste probleem ligt in het voorliggende algehele subsidie afhankelijkheid gemaakte traject tussen de industrie en overheid, medische wereld, zij willen de subsidie gevende bedrijven , industrieen en overheid te vriend houden, en niet verliezen, de subsidiaire afhankelijkheid en het nieuws wat het behoort te moeten krijgen, is scheef en klopt niet.
    de chemische en industrieele toxische afvalstoffen die kankerverwekkend zijn, en de verhoogde risico van de groeiende blootstellings- factoren aan kankerverwekkende stoffen is groter dan ooit geworden, deze wordt ongevraagd op ons burgers losgelaten zonder dat wij dit weten, of niet mogen te weten. ( geen slapende honden wakker maken!is hun Motto ).
    Wat er is gebeurt en is veroorzaakt aan gezondheidsellende in onze llichamen door het falende en tekortschietende vergiftigingsbeleid, zonder bescherming is te erg voor woorden, het is corrumperend te noemen.

    De kranten, pers en media willen hier niets fout over gaan schrijven, omdat die ook weer subsidie afhankelijk zijn gemaakt van de overheid en industrie, en dan is het balletje zogezegd weer rond, en kom je niet verder. De tegenwerking, het zwijgen , en de terughoudendheid zijn eerder zeer groot ipv de bereidwilligheid voor meewerking om hierover te publiceren.
    Want de VROM heeft namelijk in 1993 via de toen zittende en verantwoordelijke VROM- minister Hans Alders namelijk gezamelijk de convenanten op milieu en afvalstoffen ondertekend om elke en alle gevaarlijke en schadelijke chemiecalien en afvalstoffenvoor 1993 namelijk om te zetten in grondstoffen, de zogeheten ,, Secundaire grondstoffen ,, ongeacht hoe kankerverwekkend, neurotoxisch, slecht , hormoonverstorend, ziekmakend, schadelijk, gevaarlijk deze ook waren voor de mens zijn bestaan en geondheid, voor zijn milieu , leef, werk en woon-omgeving, en daar ligt de algehele zwijg orde van kankerverwekkende ziektes diepliggend causaal en relatieleggend aan vast.
    De kankerverwekkende radongassen met 1200 dodelijke long-kanker slachtoffers per jaar in Nederland is hier zo,n duidelijk, verhelderend en sprekend voorbeeld van, de afvalstoffen van de industrie zijnde als de vlieg-assen werden weg-gedumpd in het beton en cement verwerkt, en er in weggesluisd, NB dus ja zelfs door de VROM hun toedoen veroorzaakt, maar dat willen ze niet weten, en liever weghouden door misleidend en te kort schietend te blijven zeggen dat het alleen maar uit de natuurlijk opstijgende en vrijkomende grond en kruipruimtes van de woningen komt.
    Maar het zit al reeds in de wanden, muren, beton, cement, plafonds, vloeren, etc want de vliegassen zijn zelf namelijk radioactief met er uit voort komende verhogende radongassen, zoals uranium, barium, vanadium, cesium, thorium, etc en de verval-dochters- gassen die in de woningen de ziektes en kankers veroorzaakt.

    miljoenen burgers worden hier wel aan blootgesteld, en inhaleren deze geurloze insluipende moordenaar van uw gezin, en dus afkomstig van de vliegassen volgens de convenanten van de overheid – VROM en de Industrie die in de woningen zitten.
    De subsidie afhankelijkheid van pers en media door de overheid en doorde industrie is zo groot geworden dat men de subsidie gevende overheid en de industrie liever te vriend wil houden, want je trapt tegen de subsidiegevers hun poten en fundament aan, het is hun valse structurele, en georganiseerde in elkaar gewikklede en opgezette netwerk.

    In het omringende buitenland zijn er zoveel beroepsziektes , maar Nederland kent er maar slechts 1 ,, de asbestose of te wel de kankerverwekkende mesothelioom, en dan houd het op ? en dat zegt al genoeg wat en waarom men dit beleid zo voert in Nederland.

    Helaas zit het zo ziek in elkaar , met de bedoeling om alles naar de prullenbak te verwijzen, maar de toxische kankerverwekkende opstapeling gaat gewoon door.

    Daarom werdt dit illegale hoogovens laboratorium 2H09 keldertje ook gesubsidieerd door de NOVEM, SENTER, VROM, met de bedoeling om weder-dienstelijk te zijn tegenover de kankerverwekkende industrieele schoorstenen vliegassen afval en rest stromen. de kankerverwekkende dioxines, arsenicums, cadmiums, pcb,s,pops, dibenzofuranen zijn levensgevaarlijk, schadelijk, risico en ziekte veroorzakend afval.

    Het circuit der oorzaak, van de ziektes, van de causalitiet, van de bron-veroorzakende en gerelaterende stoffen en de overheid en bedrijven is er 1 die te gek is voor woorden. zo wijd en diep vertakt en indekkend en afhankelijk gemaakt om elkaar te dienen.
    Dat de Hoogovens-CORUS ons nog steeds zo onmenselijk diep in leed, en ziektes laat lijden is dat men in alles en in elk detail van de wet, arbo, zorg, etc te kort heeft geschoten door ons illegaal, geheimhoudend , experimenteel, via zwaar kankerverwekkend, chemisch, radioactief, zware-metalen stuk heeft gemaakt. zij moeten eens eerlijk zijn, maar dat zijn ze nooit tegenover ons geweest, want al 11 jaar lang bedriegen en belazeren ze ons , de erste seconde was overtredend en illegaal ziemakend tot de 5 jaar lang aldaar, en dat houden ze nog steeds kwetsend, vernederend en beschadigend door hun leugens , zwendel, bedrog vol.
    Hoogovens – CORUS moeten zich diep beschamend vol onmenselijkheid eens 1 keertje eerlijk zijn.

    Een boek publiceren is het allerbeste.

    Met hartelijke groeten dank ik u .
    Dhr . R. Kahlman.

  16. Goedenavond Beste mijnheer Kees Braam; dank voor uw wijze woorden en suggesties, u weet en voelt ook goed aan wat er allemaal aan vast zit, ja ik sluit mij ook helemaal aan bij uw suggesties.
    Want het voornaamste probleem ligt in het voorliggende algehele subsidie afhankelijkheid gemaakte traject tussen de industrie en overheid, medische wereld, zij willen de subsidie gevende bedrijven , industrieen en overheid te vriend houden, en niet verliezen, de subsidiaire afhankelijkheid en het nieuws wat het behoort te moeten krijgen, is scheef en klopt niet.
    de chemische en industrieele toxische afvalstoffen die kankerverwekkend zijn, en de verhoogde risico van de groeiende blootstellings- factoren aan kankerverwekkende stoffen is groter dan ooit geworden, deze wordt ongevraagd op ons burgers losgelaten zonder dat wij dit weten, of niet mogen te weten. ( geen slapende honden wakker maken!is hun Motto ).
    Wat er is gebeurt en is veroorzaakt aan gezondheidsellende in onze llichamen door het falende en tekortschietende vergiftigingsbeleid, zonder bescherming is te erg voor woorden, het is corrumperend te noemen.

    De kranten, pers en media willen hier niets fout over gaan schrijven, omdat die ook weer subsidie afhankelijk zijn gemaakt van de overheid en industrie, en dan is het balletje zogezegd weer rond, en kom je niet verder. De tegenwerking, het zwijgen , en de terughoudendheid zijn eerder zeer groot ipv de bereidwilligheid voor meewerking om hierover te publiceren.
    Want de VROM heeft namelijk in 1993 via de toen zittende en verantwoordelijke VROM- minister Hans Alders namelijk gezamelijk de convenanten op milieu en afvalstoffen ondertekend om elke en alle gevaarlijke en schadelijke chemiecalien en afvalstoffenvoor 1993 namelijk om te zetten in grondstoffen, de zogeheten ,, Secundaire grondstoffen ,, ongeacht hoe kankerverwekkend, neurotoxisch, slecht , hormoonverstorend, ziekmakend, schadelijk, gevaarlijk deze ook waren voor de mens zijn bestaan en geondheid, voor zijn milieu , leef, werk en woon-omgeving, en daar ligt de algehele zwijg orde van kankerverwekkende ziektes diepliggend causaal en relatieleggend aan vast.
    De kankerverwekkende radongassen met 1200 dodelijke long-kanker slachtoffers per jaar in Nederland is hier zo,n duidelijk, verhelderend en sprekend voorbeeld van, de afvalstoffen van de industrie zijnde als de vlieg-assen werden weg-gedumpd in het beton en cement verwerkt, en er in weggesluisd, NB dus ja zelfs door de VROM hun toedoen veroorzaakt, maar dat willen ze niet weten, en liever weghouden door misleidend en te kort schietend te blijven zeggen dat het alleen maar uit de natuurlijk opstijgende en vrijkomende grond en kruipruimtes van de woningen komt.
    Maar het zit al reeds in de wanden, muren, beton, cement, plafonds, vloeren, etc want de vliegassen zijn zelf namelijk radioactief met er uit voort komende verhogende radongassen, zoals uranium, barium, vanadium, cesium, thorium, etc en de verval-dochters- gassen die in de woningen de ziektes en kankers veroorzaakt.

    miljoenen burgers worden hier wel aan blootgesteld, en inhaleren deze geurloze insluipende moordenaar van uw gezin, en dus afkomstig van de vliegassen volgens de convenanten van de overheid – VROM en de Industrie die in de woningen zitten.
    De subsidie afhankelijkheid van pers en media door de overheid en doorde industrie is zo groot geworden dat men de subsidie gevende overheid en de industrie liever te vriend wil houden, want je trapt tegen de subsidiegevers hun poten en fundament aan, het is hun valse structurele, en georganiseerde in elkaar gewikklede en opgezette netwerk.

    In het omringende buitenland zijn er zoveel beroepsziektes , maar Nederland kent er maar slechts 1 ,, de asbestose of te wel de kankerverwekkende mesothelioom, en dan houd het op ? en dat zegt al genoeg wat en waarom men dit beleid zo voert in Nederland.

    Helaas zit het zo ziek in elkaar , met de bedoeling om alles naar de prullenbak te verwijzen, maar de toxische kankerverwekkende opstapeling gaat gewoon door.

    Daarom werdt dit illegale hoogovens laboratorium 2H09 keldertje ook gesubsidieerd door de NOVEM, SENTER, VROM, met de bedoeling om weder-dienstelijk te zijn tegenover de kankerverwekkende industrieele schoorstenen vliegassen afval en rest stromen. de kankerverwekkende dioxines, arsenicums, cadmiums, pcb,s,pops, dibenzofuranen zijn levensgevaarlijk, schadelijk, risico en ziekte veroorzakend afval.

    Het circuit der oorzaak, van de ziektes, van de causalitiet, van de bron-veroorzakende en gerelaterende stoffen en de overheid en bedrijven is er 1 die te gek is voor woorden. zo wijd en diep vertakt en indekkend en afhankelijk gemaakt om elkaar te dienen.
    Dat de Hoogovens-CORUS ons nog steeds zo onmenselijk diep in leed, en ziektes laat lijden is dat men in alles en in elk detail van de wet, arbo, zorg, etc te kort heeft geschoten door ons illegaal, geheimhoudend , experimenteel, via zwaar kankerverwekkend, chemisch, radioactief, zware-metalen stuk heeft gemaakt. zij moeten eens eerlijk zijn, maar dat zijn ze nooit tegenover ons geweest, want al 11 jaar lang bedriegen en belazeren ze ons , de erste seconde was overtredend en illegaal ziemakend tot de 5 jaar lang aldaar, en dat houden ze nog steeds kwetsend, vernederend en beschadigend door hun leugens , zwendel, bedrog vol.
    Hoogovens – CORUS moeten zich diep beschamend vol onmenselijkheid eens 1 keertje eerlijk zijn.

    Een boek publiceren is het allerbeste.

    Met hartelijke groeten dank ik u .
    Dhr . R. Kahlman.

  17. Beste Mijnheer kees braam
    webmaster http://www.kanker-actueel.nl

    een citaat uit uw bericht hier op deze Weblog
    of is het nog erger dan ik denk in Nederland gesteld?

    Kees is het is zelfs zo erg gesteld hier in Nederland dat de http://www.biomassa.polie.nl Site als de kanker vermeden wordt op alle kanker bestrijding Website’s die op het internet vermeld staan en ook bij al 99% van de Milieu Website’s en alles wat daar mee te maken heeft.

    Als u op http://www.biomassa.polie.nl had gekeken dan had u ook de afdeling van Robert Kalhman tegen gekomen daar staat alleen al zoveel informatie op dat je daar een boekwerk van kunt maken, en dat heeft ook allemaal met kanker preventie te maken, daar het niet alleen maar over voedsel gaat waar men hier in Nederland zo de mond van vol heeft, om toch vooral maar het rookgordijn te behouden daar de mensen niet mogen weten wat voor kanker gevolgen al het gexc3xafmpregneerde hout veroorzaakt en de daar weer uit voorkomende vliegassen bij de verbranding die allemaal kanker verwekkend zijn en die zoals Robert al zei gemaakt worden bij Corus/Hoogovens en vele andere bedrijven en allemaal verzwegen worden.

    Zelfs als je nu bij de zoekmachiene http://wwww.google.nl de zoek term kankerpreventie in type kom je al mijn Site’s tegen ik heb ze nu net opgeteld en heb er al 25 gevonden op de eerste 6 pagina’s

    Maar er is niemand van de boven vermelde organisaties die ook maar een link daarvan op zijn Site durft te plaatsen zo erg is het hier gesteld in Nederland om dat ze allemaal precies weten wat er op die Site’s van mij word blootgelegd en dat mag onder geen beding in het openbaar kommen, daar ze anders hun subsidies kwijt raken en het zelfs weer banen gaat kosten in de gezondheids zorg? want als alle Nederlanders dit kommen te weten dan zullen er ongetwijfeld duizenden mensen maatregelen kunnen treffen en gaan protesteren tegen deze Regering om die verschrikkelijke ziekte van kanker te voor komen en dan komen er tegelijk duizenden arbeid plaatsen te vervallen daar die dan niets meer te bestrijden hebben.

    En de rest kunt u zelf lezen op die Site daar ik niet de behoefte heb om op Toine zijn Weblog verder mij kwaadheid te uiten ten opzichte van alle organisaties en de Nederlandse Politiek. Er is gelukkig een uitzondering de Landelijke SP geeft hier wel bekendheid aan, en wat de grote Media betreft zover ik weet alleen De Telegraaf en het Katholieke nieuwsblad en de rest zwijgt.

    Een ding kan ik wel stellen die Website is het zwartste boek van na de tweede wereld oorlog in Nederland en een voorbode van wat ons allen nog verder aan ellende te wachten staat in de nabije toekomst, ook al zouden ze nog vandaag alles wat daar vermeldt staat wat verkeerd is nu stoppen dan nog zitten wij Nederlanders de eerst komende 30 Jaar met duizenden extra kanker slachtoffers met hetgeen ze aangericht hebben de afgelopen 30 Jaar.

    Vriendelijke groeten,
    Henk Polie
    http://www.biomassa.polie.nl

  18. Beste Mijnheer kees braam
    webmaster http://www.kanker-actueel.nl

    een citaat uit uw bericht hier op deze Weblog
    of is het nog erger dan ik denk in Nederland gesteld?

    Kees is het is zelfs zo erg gesteld hier in Nederland dat de http://www.biomassa.polie.nl Site als de kanker vermeden wordt op alle kanker bestrijding Website’s die op het internet vermeld staan en ook bij al 99% van de Milieu Website’s en alles wat daar mee te maken heeft.

    Als u op http://www.biomassa.polie.nl had gekeken dan had u ook de afdeling van Robert Kalhman tegen gekomen daar staat alleen al zoveel informatie op dat je daar een boekwerk van kunt maken, en dat heeft ook allemaal met kanker preventie te maken, daar het niet alleen maar over voedsel gaat waar men hier in Nederland zo de mond van vol heeft, om toch vooral maar het rookgordijn te behouden daar de mensen niet mogen weten wat voor kanker gevolgen al het gexc3xafmpregneerde hout veroorzaakt en de daar weer uit voorkomende vliegassen bij de verbranding die allemaal kanker verwekkend zijn en die zoals Robert al zei gemaakt worden bij Corus/Hoogovens en vele andere bedrijven en allemaal verzwegen worden.

    Zelfs als je nu bij de zoekmachiene http://wwww.google.nl de zoek term kankerpreventie in type kom je al mijn Site’s tegen ik heb ze nu net opgeteld en heb er al 25 gevonden op de eerste 6 pagina’s

    Maar er is niemand van de boven vermelde organisaties die ook maar een link daarvan op zijn Site durft te plaatsen zo erg is het hier gesteld in Nederland om dat ze allemaal precies weten wat er op die Site’s van mij word blootgelegd en dat mag onder geen beding in het openbaar kommen, daar ze anders hun subsidies kwijt raken en het zelfs weer banen gaat kosten in de gezondheids zorg? want als alle Nederlanders dit kommen te weten dan zullen er ongetwijfeld duizenden mensen maatregelen kunnen treffen en gaan protesteren tegen deze Regering om die verschrikkelijke ziekte van kanker te voor komen en dan komen er tegelijk duizenden arbeid plaatsen te vervallen daar die dan niets meer te bestrijden hebben.

    En de rest kunt u zelf lezen op die Site daar ik niet de behoefte heb om op Toine zijn Weblog verder mij kwaadheid te uiten ten opzichte van alle organisaties en de Nederlandse Politiek. Er is gelukkig een uitzondering de Landelijke SP geeft hier wel bekendheid aan, en wat de grote Media betreft zover ik weet alleen De Telegraaf en het Katholieke nieuwsblad en de rest zwijgt.

    Een ding kan ik wel stellen die Website is het zwartste boek van na de tweede wereld oorlog in Nederland en een voorbode van wat ons allen nog verder aan ellende te wachten staat in de nabije toekomst, ook al zouden ze nog vandaag alles wat daar vermeldt staat wat verkeerd is nu stoppen dan nog zitten wij Nederlanders de eerst komende 30 Jaar met duizenden extra kanker slachtoffers met hetgeen ze aangericht hebben de afgelopen 30 Jaar.

    Vriendelijke groeten,
    Henk Polie
    http://www.biomassa.polie.nl

  19. Jan Juffermans zegt:

    Wederom een bevestiging van het uiterst trieste verhaal van de fam. Kahlman. Het is van groot belang dat de bewijsvoering omgekeerd wordt. Laten bedrijven maar aantonen, dat ziektes niet door de daar gebruikte stoffen kan komen.

  20. Jan Juffermans zegt:

    Wederom een bevestiging van het uiterst trieste verhaal van de fam. Kahlman. Het is van groot belang dat de bewijsvoering omgekeerd wordt. Laten bedrijven maar aantonen, dat ziektes niet door de daar gebruikte stoffen kan komen.

  21. Goedendag geachte mijnheer Jan Juffermans, dank voor uw reactie op toines website.
    Het klopt als een bus, nog erger zelfs, de wet is er NB al, en toch gaan ze tegen deze huidige van kracht zijnde wetgeving in, om ons creperend kapot laten maken.
    Het is helemaal van de zotte idioterie der verontmenselijking, dat deze wet er al voor de volste 100% waarheid er al is, en dat onze huidige wetgeving hier zelfs al reeds in voorziet, maar ze handelen zelfs nu nog onmenselijk tegen de huidige wetgeving in.

    Met de wetswijziging per ingaande 01-04-1997 ivm de bewijslast door chemische stoffen, chemische agentia,s veroorzaakte ziektes die door toxische schadelijke en gevaarlijke afval en rest-stoffen blootstellings tekorten zijn veroorzaakt en als bron causalitiet relaterend er zijn gekomen.
    De oude wetgeving VOOR dd. 01-04-1997 mbt de bewijslast was er 1 die door de zieke werknemer zelf moest worden aangetoond, maar de wet is dus allang al reeds gewijzigd , namelijk per ingaande datum van 01-04-1997, want als de werkgever verwijtend nalatig is geweest, en in de wettelijke zorgverplichting heeft verzaakt, en te kort heeft geschoten in het wettelijke voorzorgbeginsel, tekort heeft geschoten in de wettelijke stelplicht en de zorgverplichting om de werknemer te beschermen tegen de gevaarlijke en schadelijke stoffen en chemiecalien agentia,s blootstellingen, dan is het aan de WERKGEVER toebedaan om de causaliteit van de ziektes door stoffen aan te tonen dat mijn / onze gezinsontwrichtende lichamelijke fysieke letselschade en anatomische als psygische klachten ,ziektes, verstoringen, beschadigingen, letselschade, cognitieve dis-functioneren, zenuw-klachten, orgaan verdwijningen, celverstoringen, onvruchtbaarheid, nageslachtschade, hormoon-ziektes, schimmels, eceem, etc , etc dus NIET zijn gekomen door de illegale, vergunningsloze, verborgen gehouden verboden,gebruikte stoffen en chemiecalien, inderdaad de omgekeerde bewijslastvoering.
    De wet die hierover gaat is het artikel 7:658 bw.
    hieronder een gekopieerd tekst-bestand die hier duidelijkheid in en over verschaft;
    ———————————————————————–
    Artikel 7:658 BW is op 1 april 1997 in werking getreden en is de opvolger van artikel 7A:1638x BW (oud). Artikel 7:658 BW is een redactionele, niet-inhoudelijke wijziging van de in artikel 7A:1638x BW (oud) omschreven zorgplicht van de werkgever om te voorkomen dat de werknemer in de uitoefening van zijn werkzaamheden schade lijdt. Bij art. 7:658 BW is echter de bewijslastverdeling ten aanzien van de zorgplicht van de werkgever in die zin gewijzigd dat de bewijslast thans op de werkgever rust, waar deze eerder bij de werknemer lag.

    Artikel 7:658 BW is een voor de werknemer aantrekkelijk bepaling: het leidt tot een snelle aansprakelijkheid van de werkgever.

    ———————————————————————–
    Dit maakt de ex-Hoogovens en nu CORUS tesamen met de verzekeringsmaatschappij ANDRIESSEN EN GEURST dubbel en extra zwaar nalatig en stilzwijgend schuldig , omdat zij blijven liegen en onze levens en gezondheid bewust zitten te slopen, nog steeds gaat dit schandelijke onmenselijke ,ziekmakende diep treurige leed en aangebracht letsel en vergiftigingen.

    Hoe durven zij dit onhumaan en verontmenselijkt ons aan te blijven richten, ronduit schoftig , crimineel, misdadig en knalhard oms zo te laten creperen, dit is dus het ware ,, sociale ,, gezicht van onze Nederlandse Koningklijke staalfabriek de Hoogovens- CORUS, en als ik dan lees dat ANDRIESSEN EN GEURST ,, http://www.perssupport.anp.nl/cgi-bin/perssupport/poc_anp.cgi?2003112110_JJ8.4V.BML.out57 ,, hier net zo medeplichtig aan meedoet en behoort tot de allerergste en allerslechtste bemiddelaars voor beroepsziekte slachtoffers dat is dit ONNODIG en DUBBEL ZWAAR GODSSCHANDALIGE LIJDEN wat ons gezin is en wordt aangericht. zware metalen ruineren en zijn blijvend destructief , omdat ze zo langzaam verdwijnen uit mijn / onze lichamen .nu na 11 jaar zijn mijn botten en spieren gemold,
    En dat alles illegaal, in het geheim, is aangericht verlaagt de hoogovens tot 1 van de meest morbidde schandalige bedrijven ter wereld, zij zijn helemaal niet sociaal, niet tegemoetkomend en tegemoet tredend, ze laten je dood neer vallen, pure moord door vroegtijdig komen te overlijden door fijn stof, ons hele gezin en organen, cellen raken door toxische gif blootstellingen kapot.

    ook de volgende internetsite ,, http://www.degier-stam.nl/kenniscentrum/vervolg.asp?ItemID=12 ,, is nog een keer overduidelijk te zien en te lezen dat de chemische- schuldigheid van onze opgelopen vergiftiging en gezondheids-letselschade is gekomen, veroorzaakt door CORUS, STI-Enginering , AECI uit Zuid-Africa, Senter en de VROM hun subsidiepraktijken toedoen, aan dit onwettige en zonder vergunningen, ondergrondse illegale toxische lab 2H09 van Hoogovens is gekomen.
    Op elk front hebben zij in alles tekortgeschoten , vanaf de eerste seconde tot nu , heden.
    Wie zwijgt stemt toe, en dat is overduidelijk.
    Wat is dit voor een ziekelijke schandaal van leed . bedrog, liegen, zwendel en volks- gezondheids en milieu criminaliteit .
    DAT IS DUS DE HOOGOVENS -CORUS Velsen-Noord -Ijmuiden en ANDRIESSEN EN GEURST, DAT IS DUS STI-ENGINERING uit Heiloo , DAT IS DUS AECI uit Johannesburg- Modderfontein uit Zuid-Africa.
    te erg voor woorden is dit .

    Bedankt Dhr Jan Juffermans.

    Hoogachtend Dhr . Robert Kahlman.

  22. Goedendag geachte mijnheer Jan Juffermans, dank voor uw reactie op toines website.
    Het klopt als een bus, nog erger zelfs, de wet is er NB al, en toch gaan ze tegen deze huidige van kracht zijnde wetgeving in, om ons creperend kapot laten maken.
    Het is helemaal van de zotte idioterie der verontmenselijking, dat deze wet er al voor de volste 100% waarheid er al is, en dat onze huidige wetgeving hier zelfs al reeds in voorziet, maar ze handelen zelfs nu nog onmenselijk tegen de huidige wetgeving in.

    Met de wetswijziging per ingaande 01-04-1997 ivm de bewijslast door chemische stoffen, chemische agentia,s veroorzaakte ziektes die door toxische schadelijke en gevaarlijke afval en rest-stoffen blootstellings tekorten zijn veroorzaakt en als bron causalitiet relaterend er zijn gekomen.
    De oude wetgeving VOOR dd. 01-04-1997 mbt de bewijslast was er 1 die door de zieke werknemer zelf moest worden aangetoond, maar de wet is dus allang al reeds gewijzigd , namelijk per ingaande datum van 01-04-1997, want als de werkgever verwijtend nalatig is geweest, en in de wettelijke zorgverplichting heeft verzaakt, en te kort heeft geschoten in het wettelijke voorzorgbeginsel, tekort heeft geschoten in de wettelijke stelplicht en de zorgverplichting om de werknemer te beschermen tegen de gevaarlijke en schadelijke stoffen en chemiecalien agentia,s blootstellingen, dan is het aan de WERKGEVER toebedaan om de causaliteit van de ziektes door stoffen aan te tonen dat mijn / onze gezinsontwrichtende lichamelijke fysieke letselschade en anatomische als psygische klachten ,ziektes, verstoringen, beschadigingen, letselschade, cognitieve dis-functioneren, zenuw-klachten, orgaan verdwijningen, celverstoringen, onvruchtbaarheid, nageslachtschade, hormoon-ziektes, schimmels, eceem, etc , etc dus NIET zijn gekomen door de illegale, vergunningsloze, verborgen gehouden verboden,gebruikte stoffen en chemiecalien, inderdaad de omgekeerde bewijslastvoering.
    De wet die hierover gaat is het artikel 7:658 bw.
    hieronder een gekopieerd tekst-bestand die hier duidelijkheid in en over verschaft;
    ———————————————————————–
    Artikel 7:658 BW is op 1 april 1997 in werking getreden en is de opvolger van artikel 7A:1638x BW (oud). Artikel 7:658 BW is een redactionele, niet-inhoudelijke wijziging van de in artikel 7A:1638x BW (oud) omschreven zorgplicht van de werkgever om te voorkomen dat de werknemer in de uitoefening van zijn werkzaamheden schade lijdt. Bij art. 7:658 BW is echter de bewijslastverdeling ten aanzien van de zorgplicht van de werkgever in die zin gewijzigd dat de bewijslast thans op de werkgever rust, waar deze eerder bij de werknemer lag.

    Artikel 7:658 BW is een voor de werknemer aantrekkelijk bepaling: het leidt tot een snelle aansprakelijkheid van de werkgever.

    ———————————————————————–
    Dit maakt de ex-Hoogovens en nu CORUS tesamen met de verzekeringsmaatschappij ANDRIESSEN EN GEURST dubbel en extra zwaar nalatig en stilzwijgend schuldig , omdat zij blijven liegen en onze levens en gezondheid bewust zitten te slopen, nog steeds gaat dit schandelijke onmenselijke ,ziekmakende diep treurige leed en aangebracht letsel en vergiftigingen.

    Hoe durven zij dit onhumaan en verontmenselijkt ons aan te blijven richten, ronduit schoftig , crimineel, misdadig en knalhard oms zo te laten creperen, dit is dus het ware ,, sociale ,, gezicht van onze Nederlandse Koningklijke staalfabriek de Hoogovens- CORUS, en als ik dan lees dat ANDRIESSEN EN GEURST ,, http://www.perssupport.anp.nl/cgi-bin/perssupport/poc_anp.cgi?2003112110_JJ8.4V.BML.out57 ,, hier net zo medeplichtig aan meedoet en behoort tot de allerergste en allerslechtste bemiddelaars voor beroepsziekte slachtoffers dat is dit ONNODIG en DUBBEL ZWAAR GODSSCHANDALIGE LIJDEN wat ons gezin is en wordt aangericht. zware metalen ruineren en zijn blijvend destructief , omdat ze zo langzaam verdwijnen uit mijn / onze lichamen .nu na 11 jaar zijn mijn botten en spieren gemold,
    En dat alles illegaal, in het geheim, is aangericht verlaagt de hoogovens tot 1 van de meest morbidde schandalige bedrijven ter wereld, zij zijn helemaal niet sociaal, niet tegemoetkomend en tegemoet tredend, ze laten je dood neer vallen, pure moord door vroegtijdig komen te overlijden door fijn stof, ons hele gezin en organen, cellen raken door toxische gif blootstellingen kapot.

    ook de volgende internetsite ,, http://www.degier-stam.nl/kenniscentrum/vervolg.asp?ItemID=12 ,, is nog een keer overduidelijk te zien en te lezen dat de chemische- schuldigheid van onze opgelopen vergiftiging en gezondheids-letselschade is gekomen, veroorzaakt door CORUS, STI-Enginering , AECI uit Zuid-Africa, Senter en de VROM hun subsidiepraktijken toedoen, aan dit onwettige en zonder vergunningen, ondergrondse illegale toxische lab 2H09 van Hoogovens is gekomen.
    Op elk front hebben zij in alles tekortgeschoten , vanaf de eerste seconde tot nu , heden.
    Wie zwijgt stemt toe, en dat is overduidelijk.
    Wat is dit voor een ziekelijke schandaal van leed . bedrog, liegen, zwendel en volks- gezondheids en milieu criminaliteit .
    DAT IS DUS DE HOOGOVENS -CORUS Velsen-Noord -Ijmuiden en ANDRIESSEN EN GEURST, DAT IS DUS STI-ENGINERING uit Heiloo , DAT IS DUS AECI uit Johannesburg- Modderfontein uit Zuid-Africa.
    te erg voor woorden is dit .

    Bedankt Dhr Jan Juffermans.

    Hoogachtend Dhr . Robert Kahlman.

  23. M.Meijer zegt:

    HET_ZWARTE_GAT_DAT_GERECHTIGHEID_HEET

    OMBUDSMAN ONDERZOEK UIT HET JAAR 1993 UIT DOSSIER 1850

    De Ombudsman voor de Schadeverzekeraars weet daar al sedert 1993 alles van. En klaagt over deze praktijk Jaar in jaar uit.Geduldig, blijkbaar wachtend op: wat niet gebeurt. Spreekt achtereenvolgens over:”onbillijke situaties” ( verslag over 1993 ) schrijnend” ( idem 1994 ),geen verbetering” (idem 1995), onderzoek verheldering polisvoorwaarden” (idem 1997),gecompliceerdematerie” en “gewenst protocol” (verslag over 1998). Hij verwijst sedert het verslag over 1996 eveneens doodleuk naar”commissies” waaruit precies nooit iets belangrijks is voortgekomen alleen dat u brief of e-mail voor kennisnamen is aangenomen heel leuk maar niet het doel.Deze Ombudsman veroordeelde blijkbaar nooit deze uiterst onfrisse massale afscheep methode Met behulp van kleine, achteraf zo blijkt prima ten voordele van verzekeraars uit te leggen, lettertjes.Hij suggereerde in 1997 in strijd met de waarheid die talrijke gedupeerde verzekerden moesten ervaren: dat de bestaande uitkerings rechten niet zouden worden aangetast. Slechts een toename van arbeidsongeschiktheid zou volgens hem niet uitgekeerd worden. En spreekt wxc3xa9l over het op andere wijze gemarchandeer met contracten, onwettige keuringen en acceptatie voorwaarden bij wisseling van werkgever en collectief aanvullend WAO-/WIA-contract.Ook de Helpdesk Gezondheid, werk en Verzekeringen heeft deze verhalen gehoord, genoteerd en zal daarover graag blijven publiceren.Beide organen vragen aan wanhopige gedupeerden eerst naar de betreffende polisvoorwaarde En bevestigen vervolgens doodleuk dat zij bang zijn, dat er geen onrechtmatigheden hebben plaats gevonden En hebben geen oplossing, omdat de beslissingen van de verzekeraar conform de polis voorwaarden zijn.Het einde van deze weerzin wekkende praktijk van verzekeraars laat nog op zich wachten.

    WELKE MENSEN RECHTEN ZIJN IN HET GEDING ?

    Dit rapport geeft talrijke voorbeelden van betwiste ziekte- of letsel schadebehandeling door diverse functionarissen.De gevolgen daarvan zijn des te ernstiger waar het vrijwel altijd gaat om een patixc3xabnt die een afhankelijkheidsrelatie heeft tot zijn arts en zijn verzekeraar,bij een verzwakte weerbaarheid De manipulaties met behulp van de andragogische wetenschap onder regie van een aantal verzekeraars (bron: Pieter Storms) hebben ook het karakter van het opzettelijk in hulpeloze toestand laten of brengen van patixc3xabnt-medemensen. De inzet daarbij is geld, hoewel dat niet zou mogen prevaleren boven de zuivere beoordeling en behandeling van de patixc3xabnt. Met als inzet ook de toekomstige gezondheid van de verzekerde. Met bovendien dreigend nadeel voor de gezondheid en voor het maatschappelijk perspectief op het werk en privxc3xa9.De afhankelijke en niet (meer geheel) weerbare mens zal in de schadebehandeling bezwaar uiten tegen oneerlijkheid.Tegen overtredingen van algemeen menselijke en beroepsnormen. Als er in antwoord daarop intimidaties of sancties volgen, is de schade vergelijkbaar met die van mishandeling, geestelijke kwelling of misbruik.Na het jarenlang ondergaan, en horen en lezen van anderen valt niet anders dan concluderen, dat deze handelingen een vorm van geestelijke verkrachting zijn van mensen. Gaandeweg leidend tot levenslange schade.Een slachtoffer van deze praktijk is vrijwel kansloos om erkenning en recht te krijgen. Het door materixc3xable prikkels insluipend normverval leidt tot excessen. Moeilijk aantoonbaar. Niemand zal ze kunnen en willen geloven. De zware bewijslast en de slopende, eenzijdige rechtspraktijk dragen daar ook aan bij. De weg naaren binnen Politie en Justitie is vrijwel onbegaanbaar.Tot heden is de suggestie van publiciteit steeds dezelfde geweest.Tragisch voor de patixc3xabnt. Het moet een uitzondering zijn. Overal worden fouten gemaaktxe2x80x99 zijn de gemakkelijke one-liners, die het stelsel matige karakter van deze praktijken in de publiciteit buiten beeld te brengen.

    ON GExc3x8fNTERESSEERDE POLITIEK ?

    Waarom informeer je de Politiek niet? Hoorde de auteur al jaren geleden.Hij meende beter te weten. Zijn gevoel zei hem steeds weer, dat dat zinloos was. Zijn verstand zei het ook: De parlementaire enquxc3xaates, de steeds weer opduikende corruptie schandalen op alle bestuurlijke niveaus. Het veel eerdere boek xe2x80x98Uw geld en uw levenxe2x80x99 over de media en de Politiek xe2x80x98aan de leibandxe2x80x99 van de verzekeraars had de twijfel bij hem weggenomen.Maar hij wilde ook tegen zijn particuliere raadgevers kunnen zeggen wat hun advies had opgeleverd.Maar hij wilde in zijn verdere leven xc3xb3xc3xb3k kunnen zeggen dat hij alles heeft gedaan wat hij kon om de beerput te laten uitscheppen.Daarom heeft hij twee kamer fracties Dossier 1850 geschonken. Hij Heeft hij drie andere kamer fracties op de persconferentie augustus 1995 uitgenodigd. Om hen nadere informatie te verstrekken. Hij kreeg niet eens een reactie.Tenslotte schreef de auteur op 13 september 1995 aan alle Ministers, alle Staats secretarissen. En ook aan alle Tweede Kamer fracties. Met een overzicht van de problematiek. Verwijzend naar Dossier 1850 en de mogelijkheid tot uitgebreide nadere informatie. Niemand reageerde. Zelfs geen bevestiging van ontvangst. Wxc3xa9l een brief. Van de Vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport: xe2x80x98uw Brief is voor kennisgeving aangenomen.Later zal blijken dat het hier diepgewortelde misstanden betreft waarvoor de politiek
    slechts incidenteel en veelal niet meer dan een cosmetische belangstelling heeft.

    BIJ JUSTITIE OP TAFEL ?

    In twee fasen heeft de auteur dossiers met belastend feitenmateriaal aangeboden aan het Openbaar Ministerie:Op 22 maart 1995 en later uitgebreider op 16 augustus 1995. De informatiepakketten omvatten: het manuscript, later Dossier 1850, gedetailleerde informatie over de slachtoffers, en details over wat hen overkwam. Voorts gegevens van de identiteit van de betrokken functionarissen, en de mensen die zich bereid hadden verklaard om te getuigen En ook een lijst van op dat moment 22 nieuwsberichten en literatuurbronnen, die later is uitgegroeid tot Op 25 september 1995 bleken zijn dossiers bij Justitie xe2x80xa6 zoek te zijn. Na vele telefoontjes met allerlei functionarissen daar bleken de stukken op 4 oktober eindelijk terecht. Men vertelde op dat moment er spoed achter te zullen zetten.Op 30 oktober schreef Mr. M.E.F.H. van Erve, fungerend Hoofdofficier van Justitie, waarnemend hoofd van het arrondissements parket te xe2x80x98s-Hertogenbosch in de bronnen xe2x80xa6 geen strafbare feiten te zien. Of de auteur anders maar aangifte wilde doen! Alsof dit geen gedetailleerde aangifte was! Hij ontving het op het oog ongeopende exemplaar DOSSIER 1850 RETOUR. De aanbiedingsbrieven, met de lijst met gegevens van een aantal bij de laakbare praktijk betrokken functionarissen werden evenwel niet geretourneerd. Ook bleek, dat de heer van Erve een ander onderwerp vermeldde, dan dat van de aangeboden klachtendossiers en brieven! En kennelijk was geen van de 10 genoemde getuigen gehoord.Het is daarom de vraag, of de onderliggende stukken op de juiste wijze zijn beoordeeld.

    GEEN TWEEDE AANGIFTE ?

    Klagen over het terzijdeschuiven van de dossiers door Justitie leek weinig zinvol.geeft aan waarom. Nog steeds is er weinig reden om te denken dat het nu beter zal zijn.Er werd geen tweede aangifte gedaan:Een nieuwe (collectieve) aangifte zou te veel inspanning vergen.Na de xe2x80x98behandelingxe2x80x99 van de gezonden dossiers bij Justitie, kon de dienstdoende Politie-ambtenaar op het wijkbureau toch niet het volgende aangifte-adres zijn?De uitkomsten van de IRT-affaire, de ongunstige resultaten in gepubliceerde onderzoeken over het functioneren van Politie in 1995, 1996, 1997 en daarna.Later bleek dat het Amsterdamse Hof met 99% van de klachten vanwege het niet vervolgen van strafbare feiten xe2x80xa6 niets deed!Weer later, in 1998 bleek – ontkende – verdoezeling van sepots.Het niet-ontvankelijk verklaren of seponeren – al dan niet gepaard gaand met het zoekraken van dossiers – is bij Justitie en Politie een te bekend verschijnsel.Zou de Politie een tweede aangifte al serieus behandelen, grote kans dat die vervolgens zou xe2x80x98smorenxe2x80x99 in de hixc3xabrarchie Politie-Justitie.In het beste geval zouden dagenlange en voor de buitenwereld oncontroleerbare verhoren volgen. Niet goed voor de gezondheid! Terwijl er steeds nieuwe aanwijzingen en bewijzen op tafel kwamen van een vermoede doofpot cultuur bij Justitie die nieuwe frustratie besparen.

    Talrijke wijzigingen leveren zelfs voor deskundigen problemen op, en versterken willekeur. Dit verstoortde psychische rust, het zelfrespect en de herstel kans van arbeids ongeschikten;Sommige medewerkers van Sociale Diensten hebben de dienst verlaten, omdat zij zich niet langer konden verenigen met de wat zij noemden de Gestapo-methodenxe2x80x99;UWV, CWI’s, IWI en Rexc3xafntegratiebureaus blijkeneen ongecontroleerd bureaucratisch geheel Wie van de minima- en gehandicapten regelingen gebruik wil maken wordt op mensonwaardige wijze xe2x80x98gemangeld en uitgekleedxe2x80x99 in de spreekkamer van de uitvoerders: Er ontstaan kafkaiaanse dramaxe2x80x99s, aldus Yolan Koster van de opgeheven Nationale Commissie Chronisch Zieken. Over de oprichting zegt ze: We hadden het gevoel als een soort van aangeklede etalage poppen naar voren te worden geschoven, om wat aan die arme chronisch zieken te doen (25 mei 1999). Het zelfbeeld van deze patixc3xabnten wordt door bejegening van politici,journalistiek, uitkerings medewerkers en publiek aangetast. Werkgevers en werknemers willen geen verminderd inzetbare collega.Uit de slachtoffer verhalen blijkt uit dossier 1850 steeds weer dat de gebrekkige steun en informatie de lijdensweg, ook voor de huisgenoten, ondraaglijk zwaar maakt. Patixc3xabnten raken vrij snel het zicht op de door hen te nemen stappen en op hun rechtspositie kwijt. In een jungle van deskundigen en instanties, die allemaal langs elkaar heen blijken te werken, en waarvan sommigen achteraf niet alleen commercieel, maar ook nog dubieus of zelfs rond uit crimineel blijken te opereren Men probeert erover te spreken, maar wordt met voor de hand liggende ontkennende reacties geconfronteerd.Gevolg schade aan partner Vrijwel allen raken de meeste sociale contacten kwijt Er volgen veel echtscheidingen. Omdat de partner niet wil opdraaien voor de beperkingen.De een wil met het verzet tegen onrechtvaardige behandeling doorgaan, terwijl de partner het niet meer aan kan.steeds meer deskundigen wijzen op later opduikende ernstige psychische en somatische klachten. Die een rechtstreeks gevolg zijn van het onderdrukken van terechte gevoelens om oneerlijk behandeld te zijn. Zonder dat die oneerlijkheid en het verlies aan arbeidsvermogen ooit erkend wordt.meerder instantie,letsel verzekeringen,rechtmacht en overheids organen proberen mij en de rest van meer dan 100.000 beroepzieke werknemers op de zelfde manier de vel over de oren te trekken en een derde oor aan te naaien.niets gebeurd volgens het boekje van gerechtigheid vaak worden je rechten meerdere malen geschonden en politiek stond erbij en keek ernaar en deed 40 jaar helemaal niets.ook al verscheen het voor de commisie van de eerste kamer te den haag blijven rechten van beroepzieke burgers geschonden alles op beroepziekte gebied wordt dan voor kennisnamen aangenomen en beland een stuk verder in de vuilnisbak dat gebeurd er met je brief of E-Mail .40 jaar geleden is dossier 1850 opgericht en in het leven geroepen om deze vergrijpen van belang verstrengeling,corruptie van nalatige werkgever,letsel schade verzekeringen,overheids organen aan de kaak te stellen en bloot te leggen en is up to date tot vandaag de dag Slachtoffers van langdurige beroepziekte of blijvend letsel worden vaak dubbel gedupeerd.Omdat ze nul op het rekest krijgen van hun verzekering.Na een onzuivere behandeling van hun schade claims.onderzoeken naar deze vergrijpen worden meestal door belanghebbende verkomen waaronder overheid,verzekering maatschappy de nederlandse rechten van beroepzieke werknemers op de werkplek worden dagelijks op meerdere fronten geschonden door overheids organen,letsel verzekerings maatschappy werkgevers,neurologen,internisten,bedrijfsartsen,nederlandse centrum van beroepziekte en krijgen nooit en te nimmer een eerlijk proces,onderzoek of rechtzaak als beroepzieke werknemer hun beklacht doen bij fractie s van de tweedekameren omdat de rechtelijke macht en andere verantwoordelijke instantie bewust niets willen ondernemen naar belangen verstrengeling,corruptie in het systeem van de overheids organen en daar buiten,wordt vervolgends bij de tweedekamer fractie s aan horen,zien,en zwijgen beleid gedaan zoals doodzwijgen,bewust negeren,de mond snoeren van beroepzieke werknemers geen duidelijke antwoorden op hun vragen geven het dommertje spelen. politiek is zich al meer dan 40 jaar in de kern van bewust wat er met beroepziekte gaande is,meestal wordt het nu juist veroorzaakt en in stand gehouden door de politiek patijen die daar baat bij hebben.bent u zich daar enige sinds van bewust dat deze vergrijpen van belangen verstrengelingen en corruptie nu al ruim 40 jaar spelen,en dat er bewust wordt gedaan aan het afscheep prakteiken van beroepzieke werknemers in de pratijk en kom je te dicht in de buurt van de waarheid dan wordt je vervolgends vernederd,bedreigt meer dan 100.000 letsel slachtoffers en arbeids ongeschikte met permanent letsel in hun lichaam zijn er terecht van overtuigd te zijn afgescheept.dossier 1850 geeft hier de werkelijke waarheid van weer waaronder: uitgebreide feiten, bewijsstukken,achtergronden en samenhangingen.voor wie merkt hoe het spel wordt gespeeld en zich daartegen wil verzetten vrijwel nooit recht wordt aangedaan,en op deze manier hun rechten worden onderdrukt door de jaren heen geeft dit meestal ook nog psychische druk aan beroepzieke werknemers mee die verkomen had kunnen worden.uitkerings gedupeerde die beroepziek zijn geworden, glijden langzaam verder af en wordt afhankelijk van de partner of de bijstand.Het is echter onvermijdelijk dat, bij de beschrijving van op zxc3xb3 grote schaal falende systemen,vooral de negatieve zaken aandacht krijgen.negeren, slachtoffers murw maken Regelmatig slachtoffers voor controle naar huisartsen sturen.Wie erover spreekt wordt niet geloofd. Of als bizarre uitzondering gebrandmerkt.De overgrote meerderheid van de gedupeerden blijkt er levenslang het zwijgen toe te doen.Uit onderzoek blijkt dat meerdere verenigingen van beroepziekte en politici al tientallen jaren op de hoogte zijn.wat zich afspeelt in de kern van de problematiek maar zich bewust, afzijdig houden.en zelfs vaak bijdroegen aan het in standhouden van deze dubieuze wet- en regelgeving.Velen meldden hem dezelfde treurige ervaringen.Daarmee ging eindelijk de beerput open zodat er aan erkening kan worden gewerkt. en hield een logboek bij. Van dag tot dag registreerde hij de gebeurtenissen. En besloot die uit naam van alle andere gedupeerden te publiceren. Zodat hun verhalen niet meer in de doofpot zouden gaan. En er geen nieuwe slachtoffers zouden volgen. Zo ontstond dit rapport. Op basis van wat de auteur hoorde. En las. Wat anderen toonden en toezonden. En wat de media en anderen publiceerden Totdat Dossier 1850 verscheen dacht de auteur een uniek slachtoffer te zijn. Een zeldzame uitzondering. Maarna publiciteit over zijn wederwaardigheden meldden zich opvallend veel gedupeerden met gelijke weder waardigheden.Tot op de dag van vandaag. Het boek xe2x80x98Uw geld en uw levenxe2x80x99 had wonderlijk genoeg dezelfde praktijk al veel eerder beschreven. Ook dat trok veel aandacht, maar er veranderde niets. Het beschreef haarscherp gruwelijke afscheep mechanismen. Inclusief bewijzen. De praktijk, waar die slachtoffers mee te maken kregen bleek exact gelijk: Zie de vergelijking tussen de praktijk van toen en die van nu in Dossier 1850 Wie door ziekte of ongeval arbeidsongeschikt wordt, is uiterst kwetsbaar in de carrousel van functionarissen en handelingen binnen en buiten de aangesproken maatschappy. Onwetendheid, bureaucratie, onwil, te vaak zelfs kwade opzet van verzekeraars zijn al vele jaren bekend uit de media, de literatuur en rechtsprocedures Het bewust negeren, verkeerd interpreteren of verdraaien van feiten Te vaak wordt de kiem daarvoor in een vroeg stadium al gelegd in een foutieve visie door een arts of arbeidsdeskundige.Voorbeelden zijn slechte arbeidsomstandigheden (oorzaak werkgever). Die worden gexc3xafnterpreteerd als arbeidsconflict (schuld werknemer). Chronische ziekte of letselschade na ongeval kan over het hoofd worden gezien, genegeerd, of opgevat als verkeerde beroepskeuze.Be
    handelend artsen geven op straffe van een tuchtmaatregel geen oordeel meer over het werkvermogen. En zeker niet op papier!Bovendien beperken Arbo- en verzekerings artsen zich meestal tot hun eigen visie.Uitkerings gerechtigden die al langer erkend ziek waren,De meeste slachtoffers zijn zich van de kwetsbaarheid van hun positie bewust. En proberen zich ten koste van hun gezondheid juist zo veel mogelijk te blijven beheersen In die situaties betekent ontslag een psychische klap, terwijl de uitkeringsgerechtigde niet is hersteld. Naast het loon vallen ook de secundaire materixc3xable voordelen weg, terwijl de huishoudelijke kosten er niet lager op worden. Vaak is er ook nog een pensioens breuk.te vaak zwijgende vakbonden en de Politiek. Met weinig kans op succes. Terwijl de gezondheid er niet beter op wordt. Voor het slachtoffer dreigen nieuwe handicaps. In plaats met een passende oplossing te komen dat beroepziekte niet meer kan ontstaan op de werkplek er wordt te veel bagataliseert in de kamer

  24. M.Meijer zegt:

    HET_ZWARTE_GAT_DAT_GERECHTIGHEID_HEET

    OMBUDSMAN ONDERZOEK UIT HET JAAR 1993 UIT DOSSIER 1850

    De Ombudsman voor de Schadeverzekeraars weet daar al sedert 1993 alles van. En klaagt over deze praktijk Jaar in jaar uit.Geduldig, blijkbaar wachtend op: wat niet gebeurt. Spreekt achtereenvolgens over:”onbillijke situaties” ( verslag over 1993 ) schrijnend” ( idem 1994 ),geen verbetering” (idem 1995), onderzoek verheldering polisvoorwaarden” (idem 1997),gecompliceerdematerie” en “gewenst protocol” (verslag over 1998). Hij verwijst sedert het verslag over 1996 eveneens doodleuk naar”commissies” waaruit precies nooit iets belangrijks is voortgekomen alleen dat u brief of e-mail voor kennisnamen is aangenomen heel leuk maar niet het doel.Deze Ombudsman veroordeelde blijkbaar nooit deze uiterst onfrisse massale afscheep methode Met behulp van kleine, achteraf zo blijkt prima ten voordele van verzekeraars uit te leggen, lettertjes.Hij suggereerde in 1997 in strijd met de waarheid die talrijke gedupeerde verzekerden moesten ervaren: dat de bestaande uitkerings rechten niet zouden worden aangetast. Slechts een toename van arbeidsongeschiktheid zou volgens hem niet uitgekeerd worden. En spreekt wxc3xa9l over het op andere wijze gemarchandeer met contracten, onwettige keuringen en acceptatie voorwaarden bij wisseling van werkgever en collectief aanvullend WAO-/WIA-contract.Ook de Helpdesk Gezondheid, werk en Verzekeringen heeft deze verhalen gehoord, genoteerd en zal daarover graag blijven publiceren.Beide organen vragen aan wanhopige gedupeerden eerst naar de betreffende polisvoorwaarde En bevestigen vervolgens doodleuk dat zij bang zijn, dat er geen onrechtmatigheden hebben plaats gevonden En hebben geen oplossing, omdat de beslissingen van de verzekeraar conform de polis voorwaarden zijn.Het einde van deze weerzin wekkende praktijk van verzekeraars laat nog op zich wachten.

    WELKE MENSEN RECHTEN ZIJN IN HET GEDING ?

    Dit rapport geeft talrijke voorbeelden van betwiste ziekte- of letsel schadebehandeling door diverse functionarissen.De gevolgen daarvan zijn des te ernstiger waar het vrijwel altijd gaat om een patixc3xabnt die een afhankelijkheidsrelatie heeft tot zijn arts en zijn verzekeraar,bij een verzwakte weerbaarheid De manipulaties met behulp van de andragogische wetenschap onder regie van een aantal verzekeraars (bron: Pieter Storms) hebben ook het karakter van het opzettelijk in hulpeloze toestand laten of brengen van patixc3xabnt-medemensen. De inzet daarbij is geld, hoewel dat niet zou mogen prevaleren boven de zuivere beoordeling en behandeling van de patixc3xabnt. Met als inzet ook de toekomstige gezondheid van de verzekerde. Met bovendien dreigend nadeel voor de gezondheid en voor het maatschappelijk perspectief op het werk en privxc3xa9.De afhankelijke en niet (meer geheel) weerbare mens zal in de schadebehandeling bezwaar uiten tegen oneerlijkheid.Tegen overtredingen van algemeen menselijke en beroepsnormen. Als er in antwoord daarop intimidaties of sancties volgen, is de schade vergelijkbaar met die van mishandeling, geestelijke kwelling of misbruik.Na het jarenlang ondergaan, en horen en lezen van anderen valt niet anders dan concluderen, dat deze handelingen een vorm van geestelijke verkrachting zijn van mensen. Gaandeweg leidend tot levenslange schade.Een slachtoffer van deze praktijk is vrijwel kansloos om erkenning en recht te krijgen. Het door materixc3xable prikkels insluipend normverval leidt tot excessen. Moeilijk aantoonbaar. Niemand zal ze kunnen en willen geloven. De zware bewijslast en de slopende, eenzijdige rechtspraktijk dragen daar ook aan bij. De weg naaren binnen Politie en Justitie is vrijwel onbegaanbaar.Tot heden is de suggestie van publiciteit steeds dezelfde geweest.Tragisch voor de patixc3xabnt. Het moet een uitzondering zijn. Overal worden fouten gemaaktxe2x80x99 zijn de gemakkelijke one-liners, die het stelsel matige karakter van deze praktijken in de publiciteit buiten beeld te brengen.

    ON GExc3x8fNTERESSEERDE POLITIEK ?

    Waarom informeer je de Politiek niet? Hoorde de auteur al jaren geleden.Hij meende beter te weten. Zijn gevoel zei hem steeds weer, dat dat zinloos was. Zijn verstand zei het ook: De parlementaire enquxc3xaates, de steeds weer opduikende corruptie schandalen op alle bestuurlijke niveaus. Het veel eerdere boek xe2x80x98Uw geld en uw levenxe2x80x99 over de media en de Politiek xe2x80x98aan de leibandxe2x80x99 van de verzekeraars had de twijfel bij hem weggenomen.Maar hij wilde ook tegen zijn particuliere raadgevers kunnen zeggen wat hun advies had opgeleverd.Maar hij wilde in zijn verdere leven xc3xb3xc3xb3k kunnen zeggen dat hij alles heeft gedaan wat hij kon om de beerput te laten uitscheppen.Daarom heeft hij twee kamer fracties Dossier 1850 geschonken. Hij Heeft hij drie andere kamer fracties op de persconferentie augustus 1995 uitgenodigd. Om hen nadere informatie te verstrekken. Hij kreeg niet eens een reactie.Tenslotte schreef de auteur op 13 september 1995 aan alle Ministers, alle Staats secretarissen. En ook aan alle Tweede Kamer fracties. Met een overzicht van de problematiek. Verwijzend naar Dossier 1850 en de mogelijkheid tot uitgebreide nadere informatie. Niemand reageerde. Zelfs geen bevestiging van ontvangst. Wxc3xa9l een brief. Van de Vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport: xe2x80x98uw Brief is voor kennisgeving aangenomen.Later zal blijken dat het hier diepgewortelde misstanden betreft waarvoor de politiek
    slechts incidenteel en veelal niet meer dan een cosmetische belangstelling heeft.

    BIJ JUSTITIE OP TAFEL ?

    In twee fasen heeft de auteur dossiers met belastend feitenmateriaal aangeboden aan het Openbaar Ministerie:Op 22 maart 1995 en later uitgebreider op 16 augustus 1995. De informatiepakketten omvatten: het manuscript, later Dossier 1850, gedetailleerde informatie over de slachtoffers, en details over wat hen overkwam. Voorts gegevens van de identiteit van de betrokken functionarissen, en de mensen die zich bereid hadden verklaard om te getuigen En ook een lijst van op dat moment 22 nieuwsberichten en literatuurbronnen, die later is uitgegroeid tot Op 25 september 1995 bleken zijn dossiers bij Justitie xe2x80xa6 zoek te zijn. Na vele telefoontjes met allerlei functionarissen daar bleken de stukken op 4 oktober eindelijk terecht. Men vertelde op dat moment er spoed achter te zullen zetten.Op 30 oktober schreef Mr. M.E.F.H. van Erve, fungerend Hoofdofficier van Justitie, waarnemend hoofd van het arrondissements parket te xe2x80x98s-Hertogenbosch in de bronnen xe2x80xa6 geen strafbare feiten te zien. Of de auteur anders maar aangifte wilde doen! Alsof dit geen gedetailleerde aangifte was! Hij ontving het op het oog ongeopende exemplaar DOSSIER 1850 RETOUR. De aanbiedingsbrieven, met de lijst met gegevens van een aantal bij de laakbare praktijk betrokken functionarissen werden evenwel niet geretourneerd. Ook bleek, dat de heer van Erve een ander onderwerp vermeldde, dan dat van de aangeboden klachtendossiers en brieven! En kennelijk was geen van de 10 genoemde getuigen gehoord.Het is daarom de vraag, of de onderliggende stukken op de juiste wijze zijn beoordeeld.

    GEEN TWEEDE AANGIFTE ?

    Klagen over het terzijdeschuiven van de dossiers door Justitie leek weinig zinvol.geeft aan waarom. Nog steeds is er weinig reden om te denken dat het nu beter zal zijn.Er werd geen tweede aangifte gedaan:Een nieuwe (collectieve) aangifte zou te veel inspanning vergen.Na de xe2x80x98behandelingxe2x80x99 van de gezonden dossiers bij Justitie, kon de dienstdoende Politie-ambtenaar op het wijkbureau toch niet het volgende aangifte-adres zijn?De uitkomsten van de IRT-affaire, de ongunstige resultaten in gepubliceerde onderzoeken over het functioneren van Politie in 1995, 1996, 1997 en daarna.Later bleek dat het Amsterdamse Hof met 99% van de klachten vanwege het niet vervolgen van strafbare feiten xe2x80xa6 niets deed!Weer later, in 1998 bleek – ontkende – verdoezeling van sepots.Het niet-ontvankelijk verklaren of seponeren – al dan niet gepaard gaand met het zoekraken van dossiers – is bij Justitie en Politie een te bekend verschijnsel.Zou de Politie een tweede aangifte al serieus behandelen, grote kans dat die vervolgens zou xe2x80x98smorenxe2x80x99 in de hixc3xabrarchie Politie-Justitie.In het beste geval zouden dagenlange en voor de buitenwereld oncontroleerbare verhoren volgen. Niet goed voor de gezondheid! Terwijl er steeds nieuwe aanwijzingen en bewijzen op tafel kwamen van een vermoede doofpot cultuur bij Justitie die nieuwe frustratie besparen.

    Talrijke wijzigingen leveren zelfs voor deskundigen problemen op, en versterken willekeur. Dit verstoortde psychische rust, het zelfrespect en de herstel kans van arbeids ongeschikten;Sommige medewerkers van Sociale Diensten hebben de dienst verlaten, omdat zij zich niet langer konden verenigen met de wat zij noemden de Gestapo-methodenxe2x80x99;UWV, CWI’s, IWI en Rexc3xafntegratiebureaus blijkeneen ongecontroleerd bureaucratisch geheel Wie van de minima- en gehandicapten regelingen gebruik wil maken wordt op mensonwaardige wijze xe2x80x98gemangeld en uitgekleedxe2x80x99 in de spreekkamer van de uitvoerders: Er ontstaan kafkaiaanse dramaxe2x80x99s, aldus Yolan Koster van de opgeheven Nationale Commissie Chronisch Zieken. Over de oprichting zegt ze: We hadden het gevoel als een soort van aangeklede etalage poppen naar voren te worden geschoven, om wat aan die arme chronisch zieken te doen (25 mei 1999). Het zelfbeeld van deze patixc3xabnten wordt door bejegening van politici,journalistiek, uitkerings medewerkers en publiek aangetast. Werkgevers en werknemers willen geen verminderd inzetbare collega.Uit de slachtoffer verhalen blijkt uit dossier 1850 steeds weer dat de gebrekkige steun en informatie de lijdensweg, ook voor de huisgenoten, ondraaglijk zwaar maakt. Patixc3xabnten raken vrij snel het zicht op de door hen te nemen stappen en op hun rechtspositie kwijt. In een jungle van deskundigen en instanties, die allemaal langs elkaar heen blijken te werken, en waarvan sommigen achteraf niet alleen commercieel, maar ook nog dubieus of zelfs rond uit crimineel blijken te opereren Men probeert erover te spreken, maar wordt met voor de hand liggende ontkennende reacties geconfronteerd.Gevolg schade aan partner Vrijwel allen raken de meeste sociale contacten kwijt Er volgen veel echtscheidingen. Omdat de partner niet wil opdraaien voor de beperkingen.De een wil met het verzet tegen onrechtvaardige behandeling doorgaan, terwijl de partner het niet meer aan kan.steeds meer deskundigen wijzen op later opduikende ernstige psychische en somatische klachten. Die een rechtstreeks gevolg zijn van het onderdrukken van terechte gevoelens om oneerlijk behandeld te zijn. Zonder dat die oneerlijkheid en het verlies aan arbeidsvermogen ooit erkend wordt.meerder instantie,letsel verzekeringen,rechtmacht en overheids organen proberen mij en de rest van meer dan 100.000 beroepzieke werknemers op de zelfde manier de vel over de oren te trekken en een derde oor aan te naaien.niets gebeurd volgens het boekje van gerechtigheid vaak worden je rechten meerdere malen geschonden en politiek stond erbij en keek ernaar en deed 40 jaar helemaal niets.ook al verscheen het voor de commisie van de eerste kamer te den haag blijven rechten van beroepzieke burgers geschonden alles op beroepziekte gebied wordt dan voor kennisnamen aangenomen en beland een stuk verder in de vuilnisbak dat gebeurd er met je brief of E-Mail .40 jaar geleden is dossier 1850 opgericht en in het leven geroepen om deze vergrijpen van belang verstrengeling,corruptie van nalatige werkgever,letsel schade verzekeringen,overheids organen aan de kaak te stellen en bloot te leggen en is up to date tot vandaag de dag Slachtoffers van langdurige beroepziekte of blijvend letsel worden vaak dubbel gedupeerd.Omdat ze nul op het rekest krijgen van hun verzekering.Na een onzuivere behandeling van hun schade claims.onderzoeken naar deze vergrijpen worden meestal door belanghebbende verkomen waaronder overheid,verzekering maatschappy de nederlandse rechten van beroepzieke werknemers op de werkplek worden dagelijks op meerdere fronten geschonden door overheids organen,letsel verzekerings maatschappy werkgevers,neurologen,internisten,bedrijfsartsen,nederlandse centrum van beroepziekte en krijgen nooit en te nimmer een eerlijk proces,onderzoek of rechtzaak als beroepzieke werknemer hun beklacht doen bij fractie s van de tweedekameren omdat de rechtelijke macht en andere verantwoordelijke instantie bewust niets willen ondernemen naar belangen verstrengeling,corruptie in het systeem van de overheids organen en daar buiten,wordt vervolgends bij de tweedekamer fractie s aan horen,zien,en zwijgen beleid gedaan zoals doodzwijgen,bewust negeren,de mond snoeren van beroepzieke werknemers geen duidelijke antwoorden op hun vragen geven het dommertje spelen. politiek is zich al meer dan 40 jaar in de kern van bewust wat er met beroepziekte gaande is,meestal wordt het nu juist veroorzaakt en in stand gehouden door de politiek patijen die daar baat bij hebben.bent u zich daar enige sinds van bewust dat deze vergrijpen van belangen verstrengelingen en corruptie nu al ruim 40 jaar spelen,en dat er bewust wordt gedaan aan het afscheep prakteiken van beroepzieke werknemers in de pratijk en kom je te dicht in de buurt van de waarheid dan wordt je vervolgends vernederd,bedreigt meer dan 100.000 letsel slachtoffers en arbeids ongeschikte met permanent letsel in hun lichaam zijn er terecht van overtuigd te zijn afgescheept.dossier 1850 geeft hier de werkelijke waarheid van weer waaronder: uitgebreide feiten, bewijsstukken,achtergronden en samenhangingen.voor wie merkt hoe het spel wordt gespeeld en zich daartegen wil verzetten vrijwel nooit recht wordt aangedaan,en op deze manier hun rechten worden onderdrukt door de jaren heen geeft dit meestal ook nog psychische druk aan beroepzieke werknemers mee die verkomen had kunnen worden.uitkerings gedupeerde die beroepziek zijn geworden, glijden langzaam verder af en wordt afhankelijk van de partner of de bijstand.Het is echter onvermijdelijk dat, bij de beschrijving van op zxc3xb3 grote schaal falende systemen,vooral de negatieve zaken aandacht krijgen.negeren, slachtoffers murw maken Regelmatig slachtoffers voor controle naar huisartsen sturen.Wie erover spreekt wordt niet geloofd. Of als bizarre uitzondering gebrandmerkt.De overgrote meerderheid van de gedupeerden blijkt er levenslang het zwijgen toe te doen.Uit onderzoek blijkt dat meerdere verenigingen van beroepziekte en politici al tientallen jaren op de hoogte zijn.wat zich afspeelt in de kern van de problematiek maar zich bewust, afzijdig houden.en zelfs vaak bijdroegen aan het in standhouden van deze dubieuze wet- en regelgeving.Velen meldden hem dezelfde treurige ervaringen.Daarmee ging eindelijk de beerput open zodat er aan erkening kan worden gewerkt. en hield een logboek bij. Van dag tot dag registreerde hij de gebeurtenissen. En besloot die uit naam van alle andere gedupeerden te publiceren. Zodat hun verhalen niet meer in de doofpot zouden gaan. En er geen nieuwe slachtoffers zouden volgen. Zo ontstond dit rapport. Op basis van wat de auteur hoorde. En las. Wat anderen toonden en toezonden. En wat de media en anderen publiceerden Totdat Dossier 1850 verscheen dacht de auteur een uniek slachtoffer te zijn. Een zeldzame uitzondering. Maarna publiciteit over zijn wederwaardigheden meldden zich opvallend veel gedupeerden met gelijke weder waardigheden.Tot op de dag van vandaag. Het boek xe2x80x98Uw geld en uw levenxe2x80x99 had wonderlijk genoeg dezelfde praktijk al veel eerder beschreven. Ook dat trok veel aandacht, maar er veranderde niets. Het beschreef haarscherp gruwelijke afscheep mechanismen. Inclusief bewijzen. De praktijk, waar die slachtoffers mee te maken kregen bleek exact gelijk: Zie de vergelijking tussen de praktijk van toen en die van nu in Dossier 1850 Wie door ziekte of ongeval arbeidsongeschikt wordt, is uiterst kwetsbaar in de carrousel van functionarissen en handelingen binnen en buiten de aangesproken maatschappy. Onwetendheid, bureaucratie, onwil, te vaak zelfs kwade opzet van verzekeraars zijn al vele jaren bekend uit de media, de literatuur en rechtsprocedures Het bewust negeren, verkeerd interpreteren of verdraaien van feiten Te vaak wordt de kiem daarvoor in een vroeg stadium al gelegd in een foutieve visie door een arts of arbeidsdeskundige.Voorbeelden zijn slechte arbeidsomstandigheden (oorzaak werkgever). Die worden gexc3xafnterpreteerd als arbeidsconflict (schuld werknemer). Chronische ziekte of letselschade na ongeval kan over het hoofd worden gezien, genegeerd, of opgevat als verkeerde beroepskeuze.Be
    handelend artsen geven op straffe van een tuchtmaatregel geen oordeel meer over het werkvermogen. En zeker niet op papier!Bovendien beperken Arbo- en verzekerings artsen zich meestal tot hun eigen visie.Uitkerings gerechtigden die al langer erkend ziek waren,De meeste slachtoffers zijn zich van de kwetsbaarheid van hun positie bewust. En proberen zich ten koste van hun gezondheid juist zo veel mogelijk te blijven beheersen In die situaties betekent ontslag een psychische klap, terwijl de uitkeringsgerechtigde niet is hersteld. Naast het loon vallen ook de secundaire materixc3xable voordelen weg, terwijl de huishoudelijke kosten er niet lager op worden. Vaak is er ook nog een pensioens breuk.te vaak zwijgende vakbonden en de Politiek. Met weinig kans op succes. Terwijl de gezondheid er niet beter op wordt. Voor het slachtoffer dreigen nieuwe handicaps. In plaats met een passende oplossing te komen dat beroepziekte niet meer kan ontstaan op de werkplek er wordt te veel bagataliseert in de kamer

Plaats een reactie