Uncategorized

New York Times: Wilders inspiratie voor Breivik

Wilders

NEW YORK -  De Amerikaanse krant The New York Times (NYT) zegt dat PVV-leider Geert Wilders als inspiratie diende voor de Noorse terrorist Anders Behring Breivik. De krant laat in een reportage over multiculturalisme in Nederland verschillende politici en essayisten aan het woord die uithalen naar Wilders.

"Hij (Wilders, red.) wil dat alle immigranten en hun kinderen worden gedeporteerd," schrijft een journalist van de Amerikaanse krant. The New York Times heeft verschillende verzoeken ingediend bij Wilders voor een interview, maar de PVV-leider weigert elke keer, aldus de NYT.

De krant laat Wilders-criticus Rob Riemen aan het woord. Volgens is Riemen is Wilders een grote inspiratiebron voor Anders Breivik, de Noor die vorige maand dood en verderf zaaide in Oslo. Volgens de schrijver van 'De eeuwige terugkeer van het fascisme' vertegenwoordigt Wilders een nieuw soort fascisme, waarin de islam de zondebok is. 'Maar de Nederlanders willen niet erkennen dat we fascisme zien in het gezicht Wilders. Hem een populist noemen, is verhullen wat er daadwerkelijk aan de hand is.'


Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s