Uncategorized

Oud- VVD- gedeputeerde loog over zakelijke belangen

Ton Hooijmakers

De oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers (VVD) heeft de provincie Noord-Holland bij herhaling voorgelogen over zijn zakelijke belangen in een bedrijf dat overheden adviseert over verzelfstandigingen en privatiseringen. Het gaat om VDG Trajectmanagement, dat tussen 2004 en 2010 ministeries, provincies, gemeenten en culturele instellingen als klant had.

Diverse betrokkenen bevestigen dat Hooijmaijers mede-eigenaar is geweest van VDG Trajectmanagement. De naam van het adviesbureau is naar voren gekomen tijdens een groot forensisch onderzoek naar belangenverstrengeling van de voormalige gedeputeerde, die verdacht wordt van corruptie.

Hooijmaijers staat te boek als een groot pleitbezorger van marktwerking in het openbaar bestuur. Niet bekend was dat hij in de verzelfstandigingsbranche zakelijke belangen had. De VVD'er zelf heeft nooit open kaart gespeeld over zijn belang in VDG, ook niet toen hij door ambtenaren daarnaar werd gevraagd.

Geprofiteerd
De provincie Noord-Holland gaat nu onderzoeken of Hooijmaijers financieel heeft geprofiteerd aan verzelfstandigingen en privatiseringen waarvan hij als politicus of provinciebestuurder op de hoogte was, of die hij zelf in gang heeft gezet. Tot nu toe richtte het onderzoek zich vooral op zijn rol in vastgoedprojecten.

Lees het hele artikel op de website van De Volkskrant

Lees ook: oud- gedeputeerde Hooijmaijers officieel verdacht van omkoping

 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s