Uncategorized

" Gemeente Nijmegen liegt Europa voor over subsidie aan NEC"

Goffertstadion
Het Goffertstadion in Nijmegen, de thuisbasis van NEC

NIJMEGEN – De gemeente Nijmegen heeft zich niet schuldig gemaakt aan het verlenen van overheidssteun aan NEC. Dat is de strekking van een brief van zeven kantjes die de gemeente deze week heeft gestuurd aan de Europese Commissie. Het betoog is een reactie op een klacht die bij de Europese Commissie was ingediend door een inwoner van Nijmegen.

Die klacht had betrekking op de zogenaamde Eendrachtdeal. Omdat NEC afzag van het recht om trainingscomplex De Eendracht terug te kopen van de gemeente, keerde de gemeente in de herfst van 2010 2,2 miljoen euro uit aan de voetbalclub. Ongeoorloofde staatssteun, vindt de klager.

Onzin, stelt de gemeente. x84We hebben dat uitgebreid juridisch laten toetsen, van staatssteun is geen sprake”, zegt de Nijmeegse wethouder Bert Frings. x84We zijn ervan overtuigd dat onze schriftelijke reactie ertoe zal leiden dat de Europese Commissie geen verder onderzoek instelt.” Voornaamste argument: er is een ‘marktconforme’ deal met NEC gesloten.

De gemeentebrief leidde gisteren onmiddellijk tot politieke commotie. VVD en D66 vragen zich af of B en W in hun antwoordbrief aan Europa wel het héle verhaal vertellen. Ze vinden het vooral vreemd dat met geen woord gerept wordt over de second opinion die naar de Eendrachtdeal is uitgevoerd. Daarin staat dat NEC géén keihard recht had om De Eendracht terug te kopen van de gemeente; daaruit leidde in ieder geval de VVD af dat de 2,2 miljoen euro die de gemeente overmaakte aan NEC, feitelijk een soort gift is.

Lees het hele artikel en reacties op de website van De Gelderlander


Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s