Uncategorized

Minister de Jager spreekt met halve waarheden over Italië

Henk Miedema 
Door Henk Miedema, bestuurslid Democratische Partij voor Solidariteit (DPS)

Minister de Jager bagatelliseert de  financiële  situatie  van de Zuidelijke  Europese landen. Hij gaat hier volledig de  fout in, hij heeft moeite met het  toegeven dat de huidige crisis niet is op te lossen door de  zogenoemde steun aan Griekenland.

In feite is dat alleen steun voor de banken, maar niet voor de  inwoners van dat land.
Het ergste is dat de crisis  gewoon doorgaat, en dat de  toppolitici en adviseurs van IMF weigeren de denktrand te veranderen, met alle gevolgen voor de mensen.

In plaats van de crisis in te dammen verergert men de situatie, terwijl men de  bevolking tracht wijs te maken dat het juist goed gaat. Het zou een zegen voor velen zijn als Minister de Jager zijn functie zou neerleggen.
 
Over de pensioenen dan nog dit.
Het voorgenomen pensioenakkoord moet er toe leiden dat de  pensioenen toekomstbestendig worden. Toegegeven, ook Jongerius en Henk Kamp zijn mede schuldig aan een gedrocht van een oplossing.

Toekomstbestendig maken door meer  risico te nemen is vreemd. Wanneer je wilt dat een ladder hoger kan reiken, maar het materiaal zo licht maakt,dat breken niet kan worden uitgesloten,dan is die ladder niet bestendiger.
Deze vergelijking is inderdaad niet geheel gelijkvormig , maar ik bedoel aan te geven, dat een vergroting van  het risico niet de bestendigheid kan dienen.
 
Laat ik het maar ronduit zeggen, de financiële beleidsmakers  in Nederland, maar ook in Europa,  slaan in feite de plank volledig mis.
 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s