Uncategorized

Wethouders mogen hun wachtgeld definitief houden

Leisch Dagblad logo

Gepubliceerd op 02 juli 11, 11:08 Laatst bijgewerkt op 02 juli 11, 12:41

OEGSTGEEST – De stemmen staakten opnieuw in de Oegstgeestse gemeenteraad. Dat betekent dat de twee wethouders Betty van Oortmerssen (PrO/onderwijs) en Eric Mackay (VVD/financiën) hun wachtgeld mogen houden. Maar eensgezindheid heerste wel over het feit dat deze kwestie de schoonheidsprijs niet verdient. De twee wethouders maakten ook deel uit van het vorige gemeentebestuur en zijn, sinds de verkiezingen van vorig jaar, minder gaan werken. Vier dagen in plaats van vijf. Het gevolg van het feit dat er eerst drie en nu vier wethouders zijn in Oegstgeest.

Oegstgeest Eric Mackay

Wethouder Mackay (VVD)

Over die ene dag mochten ze wachtgeld aanvragen. Maar dat zou het duo niet doen. Althans, dat werd afgesproken aan het begin van de huidige raadsperiode. Van Oortmerssen en Mackay merkten echter dat ze niet alleen minder gingen verdienen, ook hun pensioenopbouw ging achteruit. Dus vroegen ze alsnog wachtgeld aan, voor acht uur per werkweek. In totaal kost dat de Oegstgeestse belastingbetaler 80.000 euro.

Oegstgeest Bettyvan Oortmerssen

Wethouder van Oortmerssen ( Progressief Oegstgeest)

De gemeenteraad was tot het bot verdeeld over deze kwestie. Ook omdat de wethouders er maanden over deden om hun voornemen aan de lokale politiek kenbaar te maken. ,,Een beetje dom’’, zo oordeelde burgemeester Els Timmers.

Vorige week werd erover gestemd en toen staakten de stemmen op 9 tegen 9, doordat een raadslid ontbrak.

Daarom werd de stemming zeven dagen later overgedaan. Nu ontbrak een ander raadslid, maar dat veranderde de uitslag niet.

Ertegen waren CDA, Lokaal, Leefbaar Oegstgeest en het PrO-raadslid Braun. Zijn overige partijgenoten en de VVD hielden de wethouders in het zadel. Want doordat er twee keer geen meerderheid was om het wachtgeld stop te zetten, loopt het nu definitief tot de verkiezingen van 2014 door.

Lees meer in het Leidsch Dagblad van zaterdag 2 juli

Lees ook deze eerdere weblog

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s