Uncategorized

Hoop op beperkte kap Overasseltse Vennen

De_gelderlander

HEUMEN/WIJCHEN – De geplande massale kap van bomen in de Overasseltse en Hatertse Vennen moet fors beperkt worden. Die oproep hebben diverse politieke partijen uit Heumen, Wijchen samen met bewonersgroepen uit die plaatsen én Nijmegen gedaan. Ze vrezen dat de enorme kap tot een kaal maanlandschap leidt.

Hatertse Vennen21052006 004
De Hatertse en Overasseltse Vennen, een maanlandschap dreigt

Ze hebben een open brief naar de provincie en Staatsbosbeheer gestuurd. Uit de eerste reacties leiden de verontruste politici en bewoners af dat hun boodschap positief is opgepakt. Eind juni al zou de provincie met een nieuw kapplan komen voor het vennengebied. "We rekenen op een doorbraak", zegt Machteld Meij, lid van de Bewonersbelangen Overasselt.

De afgelopen jaren is al 15 hectare bos met dennen gekapt om verdere verdroging van het gebied tegen te gaan en zo de natte vennen te redden en te herstellen. Er lag een plan om 80 hectare bos te kappen. De verontruste partijen (CDA, PvdA, GroenLinks, Dorpspartijen Wijchen, Democraten Heumen) en de bewonersgroepen willen de kap beperken tot maximaal 40 hectare. Ze willen de natte hei best meer ruimte geven, maar dan alleen op een beperkt aantal locaties, zoals bij de Botersnijder. Ook stemmen ze in met verbindingen tussen de natte vengebieden.

Lees meer in De Gelderlander van maandag 20 juni.

 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s