Uncategorized

Politici duur na vertrek

De Stentor logo

ARNHEM – Vier dit jaar vertrokken gedeputeerden ontvangen van de provincie Gelderland dit jaar ruim 350.000 euro aan wachtgelden. Dat meldt het voormalig Provinciaal Statenlid Toine van Bergen van de Groep van Bergen/DPS op zijn weblog.

Hij heeft in het verleden meermalen geprotesteerd tegen de hoogte van deze vergoedingen. Hij wil dat oud-bestuurders gedwongen moeten worden sneller een nieuwe baan te zoeken en een veel te royaal wachtgeld ontvangen.

In totaal vertrokken er na de Statenverkiezingen dit jaar vijf gedeputeerden. Van hen ontvangt alleen Hans Esmeijer uit Apeldoorn geen wachtgeld. Hij is al met pensioen.

Uit cijfers van de provincie blijkt volgens Van Bergen dat de vier bestuurders tot 13 april volgend jaar bruto 7.350 euro per maand ontvangen, inclusief vakantie- en eindejaarsuitkering. Vanaf 13 april 2012 krijgen ze 6.400 euro per maand tot hun wachtgeldperiode om is.

De duur van de uitkering varieert en hangt af van het aantal jaren dat ze gedeputeerde zijn geweest. Harry Keereweer (PvdA) krijgt wachtgeld tot 8 mei 2014, Annelies van der Kolk uit Harderwijk (ChristenUnie) tot 12 april 2015 en Marijke van Haaren (CDA) tot 10 februari 2017. CDA'er Theo Peters krijgt volgens Van Bergen het langst doorbetaald. Hij ontvangt wachtgeld tot 12 juli 2022, de datum waarop hij met pensioen gaat. Hij is twaalf jaar gedeputeerde geweest voor zijn partij.

Theo Peters

Oud- gedeputeerde Theo Peters (CDA): wachtgeld tot 2022….

Lees ook:

Voormalige Gelderse gedeputeerden genieten royaal en lang wachtgeld

Provincie Gelderland 3,5 ton kwijt aan wachtgelden ex- gedeputeerden

Royaal en lang wachtgeld voor Gelderse bestuurders

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s