Uncategorized

Klassejustitie

Tjeenk Willink 

Een uitkeringstrekker die bijverdient wordt keihard aangepakt als hij tegen de lamp loopt. Hij kan niet zeggen dat hij de regels niet kent. Voor iedere burger geldt dat hij geacht wordt de wet te kennen. Hoe anders is dat met onze gezagsdragers.

Herman Tjeenk Willink ( foto hierboven) is voorzitter van de Raad van State. Deze instantie is het hoogste adviesorgaan van onze overheid, en spreekt ook recht.  Je zou er dus van uit moeten gaan dat, als er één instantie is die de regels kent, het juist de Raad van State moet zijn.

Tjeenk Willink is "de baas" van Staatsraad Wim Deetman. Deetman spreekt recht. Onlangs werd bekend dat hij op grote schaal bijkluste zonder dit aan te melden. Wat hij wel verplicht is. En dat hij daarmee ook nog eens een veel hoger salaris bij elkaar graaide dan is toegestaan.

Deetman was ook nog eens betaald adviseur van de provincie Limburg terwijl hij als Staadsraad recht sprak in kwesties waarin Limburg partij was. Dat vond Tjeenk Willink geen probleem. Hoewel daarmee de schijn van belangenverstrengeling toch zeker gewekt is.

Voor iedere burger geldt dat hij geacht moet worden de wet te kennen. Deze regel geldt kennelijk alleen niet voor burgers die de wet écht goed achten te kennen. Klassejustitie. 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s