Uncategorized

Onterecht ontslag ambtenaar Beuningen

Gemeentehuisbeuningen 

http://www.gemeente.nu/web/Actueel/Bestuurszaken/Personeelszaken/Personeelszaken-Artikel/54609/Onterecht-ontslag-ambtenaar-Beuningen.htm

De ambtenaar uit Beuningen zou een klokkenluider zijn, die met een brief zijn collega’s aan de schandpaal had genageld. De rechter oordeelt anders. De Beuningse ambtenaar werd op staande voet ontslagen. Over het daaropvolgend aangespannen kort geding zei burgemeester Huib Zijlmans: “Dat mogen ze doen.” En die zaak heeft de gemeente dus verloren.

In november 2010 kreeg het college de anonieme brief, met als afzender De Klokkenluider en als onderwerp ‘oneerlijk ambtenaren’. In de brief zijn beschuldigingen geuit over het gedrag van collega’s bij de gemeente. In het bijzonder werd gewezen op bepaalde panden, die niet gebouwd zouden zijn zoals “wij de gemeente Beuningen de vergunning hebben afgegeven”, citeert de rechter uit de brief.

Handschrift
Het college had een handschriftexpert op de met de hand geschreven enveloppe gezet. Daaruit zou blijken welke medewerker het lek was. Ook een zinsnede uit de brief leek te wijzen op de later ontslagen ambtenaar: “Ik ben al heel lang in dienst van de gemeente Beuningen. De tijd die ik nog moet uitdienen, zal ik op een eerlijke manier doen”.

De burgemeester verweet de ambtenaar meerdere keren leugens te vertellen. Toch bewees tegenonderzoek dat het niet bewezen is dat het om deze ambtenaar gaat. Per 14 juni kan de medewerker opnieuw aan de slag in Beuningen. De gemeente moet de proceskosten betalen.

Klik hieronder en lees de tekst van de uitspraak van de rechtbank in Arnhem

Download Rechtbank Arnhem uitspraak ontslagen ambtenaar

Lees ook:

Burgemeester Zijlmans weer in opspraak

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s