Uncategorized

Explosie van EHEC- bacterie is een catastrofe

Komkommer 

GRONINGEN/ ENSCHEDE – Komkommers uit Spanje zijn de bron van de EHEC-epidemie in Duitsland. Die bevestiging krijgt professor Medische Microbiologie Alex Friedrich van het Universitair Medisch Centrum in Groningen donderdagmiddag vanuit het Duitse Mxfcnster. De universiteit in die stad is het centrum voor onderzoek naar deze verwoestende bacterie.

Deze ontdekking kan verstrekkende gevolgen hebben voor de teelt van gewassen. Voor het eerst is nu een EHEC-bacterie op groente gevonden die resistent is voor antibiotica. Die gevaarlijke variant kan zich hebben ontwikkeld door het gebruik van mest van dieren die een overmaat van antibiotica hebben gehad.

“Dit is een catastrofe”, zegt professor Medische Microbiologie Alex Friedrich van het Universitair Medisch Centrum in Groningen. Hij is in Europa een van de pioniers op het gebied van onderzoek naar de EHEC-bacterie. “Ik doe twaalf jaar fundamenteel onderzoek. Wat nu gebeurt heb ik in al die jaren niet eerder gezien. Ik maak mij grote zorgen. We zien in Duitsland nu in vijf dagen meer slachtoffers dan anders in een heel jaar tijd. En het gaat niet om mensen die al zwak waren, maar om gezonde jonge mensen, veel vrouwen, soms zelfs met kinderen”.

Lees het hele artikel op de website van Twentsche Courant/Tubantia

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s