Uncategorized

Eindhoven sponsort grootkapitaal en laat burgers bloeden

Psv-logo

De gemeente Eindhoven schenkt voetbalclub PSV liefst 48 miljoen euro om de club te redden van de ondergang. PSV is in de problemen gekomen door financieel wanbeleid.  Tegelijkertijd moet Eindhoven tientallen miljoenen bezuinigen op sociale voorzieningen.

Maakt niet uit, zegt wethouder Staf Depla. Er is geen risico, want als PSV op de fles gaat is het stadion van de gemeente.

Wat een drogreden.  Want wat moet je met zo'n groot stadion zonder club????  De kosten van het onderhoud ( of sloop) komen na een faillissement ook nog voor rekening van de gemeente Eindhoven. En of er dan nog projectontwikkelaars zijn die dan het complex weer willen overnemen? Dat is zeer dubieus in deze onzekere economische tijden.

Broertje Paul Depla sloot als wethouder van Nijmegen al eens een duistere " Eendracht- deal" met NEC. Een ingewikkelde "koop- terugkoop"- constructie was het, die inmiddels wordt onderzocht door de Europese commissie. Er is een verdenking van ongeoorloofde staatssteun.  Dat zou in Eindhoven ook kunnen gebeuren. Eventuele te betalen boetes zullen dan ook nog eens deels verhaald worden op de Eindhovense minima….

 

 

 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s