Uncategorized

CDA verdeeld over steun aan Griekenland; VVD was vorig jaar nog tegen

VVD 

Premier Rutte verdedigde gisteren te vuur en te zwaard de financixc3xable steun die Europa aan Griekenland geeft. 'We steunen Griekenland, dat is in het belang van onze kiezers', zei hij in de Tweede Kamer. Een jaar geleden dacht zijn partij daar nog heel anders over.

Toen deed de VVD er een persbericht uit dat de partij 'geschokt was dat de Europese Unie overweegt miljarden euro's steun aan Griekenland te geven', zo ontdekte GeenStijl vandaag.

Toen meldde toenmalig financieel woordvoerder Frans Weekers: 'Dit is in strijd met afspraken binnen het Europees Verdrag en slecht voor de Nederlandse belastingbetaler.'

Noodlening Griekenland
In februari 2010 werd bekend dat Griekenland mogelijk een noodlening van 20 tot 25 miljard van de Europese Unie zou krijgen. De VVD (die toen in de oppositiebanken zat) was daar dus furieus over. Inmiddels heeft Griekenland een veelvoud hiervan nodig. Dat heeft de VVD er niet van weerhouden deze draai te maken.

In het persbericht wilde Weekers de minister van Financixc3xabn zo snel mogelijk op het matje roepen. Inmiddels is Weekers zelf staatssecretaris van Financixc3xabn en is zijn departement druk doende met de steun aan Griekenland.

Bron: website Algemeen Dagblad

CDAlogo 

Een deel van de CDA-fractie in de Tweede Kamer blijkt net als PVV-leider Wilders tegen de miljardensteun aan Griekenland te zijn. De afvalligen zullen volgende week opnieuw in de fractie pleiten voor het dichtdraaien van de geldkraan, meldt het AD vanochtend.

De CDA'ers zijn bang dat het Nederlandse geld niet terugkomt. Bovendien vrezen ze dat Wilders veel kiezers bij de partij zal wegkapen, omdat de PVV-leider nu 'met windkracht tien' ageert tegen de miljardensteun. 'Hij heeft dit onderwerp helemaal geclaimd', aldus een CDA'er. 'Wij zitten erbij en kijken ernaar.'

De instabiliteit in de CDA-fractie kan grote gevolgen hebben voor het kabinet. Maar het kabinet speelt mooi weer. 'Er is helemaal geen irritatie.'

Bron: website Algemeen Dagblad

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s