Uncategorized

Beuningse burgemeester Zijlmans weer in opspraak

Zijlmans

De Beuningse burgemeester Huib Zijlmans ( foto hierboven) is opnieuw in opspraak. Hij heeft een ambtenaar op staande voet ontslagen omdat deze een brief zou hebben geschreven waarin andere ambtenaren worden beticht van frauduleus handelen en het verstrekken van illegale vergunningen.

De betreffende ambtenaar ontkent met grote stelligheid dat hij die brief heeft geschreven. Hij heeft een kort geding aangespannen tegen zijn werkgever.

Eerder had de gemeente Beuningen aan hem een regeling aangeboden, zodat hij met vervroegd pensioen zou kunnen gaan. Dat meldt zijn advocaat Jan van de Hel in de editie Nijmegen van De Gelderlander. Maar dat wilde de man niet. " Hij wil dat zijn naam gezuiverd wordt", aldus zijn raadsman.

Pas toen de ambtenaar niet akkoord ging met de regeling volgde het ontslag op staande voet.

Een heel vreemde kwestie. Zijlmans lijkt iets te verbergen te hebben door zo wild om zich heen te slaan. Als het wel klopt wat hij beweert over die ambtenaar, had hij juist met hem in gesprek moeten gaan, en de kwestie eventueel via de klokkenluidersregeling moeten laten afhandelen.  

Zijlmans kwam al eerder in opspraak. Ruim tien jaar geleden ontsnapte hij aan een gerechtelijke veroordeling in verband met de zaak rond de later vermoorde afvalboer Jan Burgers.

Lees dit artikel op de website van De Gelderlander

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s