Uncategorized

Slibstort Mobagat stopgezet, mede dankzij omwonenden en DPS

 Mobagat1maart2011 005

Op 1 maart 2011 sloten omwonenden, georganiseerd in de Vereniging Schone Veenderplas, en de DPS gezamenlijk op symbolische wijze het Mobagat. Nu is het einde van de slibstort een feit. Mede dankzij hen.

De al jaren lang fel betwiste slibstort in het Mobagat bij Barneveld wordt definief stopgezet. Dat deelden het Waterschap Vallei en Eem, de Grondbank GMG en de eigenaar van de plas ( SBNL) vandaag mee in een gezamenlijk persbericht.

Daarin wordt gesteld dat de economische crisis de reden zou zijn van het stopzetten. Er zou doodgewoon te weinig aanbod zijn van slib.

Maar dat is maar een deel van het verhaal. De omwonenden, de Vereniging Schone Veenderplas en mijn partij de DPS krijgen natuurlijk niet de eer die hen toekomt. Want het voortdurend aan de kaak stellen van dit milieuschandaal heeft geleid tot een negatief imago voor de diverse organisaties. Naar mijn mening is dat de belangrijkste reden om te stoppen!!!

Dat tekort aan aangeboden slib wordt trouwens deels veroorzaakt doordat er een actieve campagne gevoerd is richting diverse gemeentebesturen. Om hen wakker te schudden, en te voorkomen dat zij meewerken aan het afvoeren van slib vanuit hun gemeente naar het Mobagat.

Maar we zijn er nog niet!!! De strijd moet nu doorgaan om dit hele beleid van tafel te krijgen. Want er zijn nog heel veel plassen in Nederland waar wxc3xa9l gestort wordt, of gestort dreigt te worden.

Klik hieronder en lees het persbericht van de drie organisaties.

Lees hier het persbericht van het Waterschap, de Grondbank GMG en SBNL

 

 

 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s