Uncategorized

Projectontwikkelaar Molenzicht Valburg schrikt

De Gelderlander logo 

VALBURG Projectontwikkelaar KDO schrok vrijdag van het verloop van een spoedprocedure bij de Raad van State, omdat die kan leiden tot grote vertraging van het Valburgse woningbouwplan Molenzicht.

Vooraf dacht KDO-ontwikkelaar Gerritsen dat de rechter snel klaar zou zijn met de bezwaren van de Elster fruitkweker Van Elk. Zowel KDO als de gemeente Overbetuwe gingen er vanuit dat Van Elk veel te laat was met zijn bezwaren tegen het bestemmingsplan Molenzicht, dat de bouw van 163 woningen mogelijk maakt tussen de molen en de Tielsestraat.

Immers, Van Elk heeft vorig jaar onverwacht een oude boomgaard van oud-tuinder Barten aan de Tielsestraat gexc3xabrfd. Wijlen Barten heeft eerder een deel van zijn gronden aan ontwikkelaar KDO verkocht met de voorwaarde dat hij geen bezwaar tegen de woningbouw zou maken. Zijn huisperceel met boomgaard zou ook een woonbestemming krijgen. Maar toen Van Elk de boomgaard erfde ging hij aan de slag, snoeide de verwaarloosde hoogstamfruitbomen en plantte nieuwe boompjes.

Valburg woningen in boomgaard 003

De boomgaard in Valburg. Goed te zien zijn de nieuw geplante boompjes

De gemeente en KDO beschouwen de 'tuin' van Barten niet als boomgaard. Beide partijen hebben echter getuigen aangevoerd om aan te geven hoe de vork in de steel zit: xc3xa9xc3xa9n familie in de buurt zegt dat Bartens de oude boomgaard al 30 jaar liet verwaarlozen; de ander stelt dat Barten altijd fruit heeft geoogst, ook al was het onderhoud wat in het slop geraakt. KDO en de gemeente hopen dat Van Elk niet-ontvankelijk wordt verklaard, omdat hij te laat was met bezwaren.

Mocht de rechter toch te veel twijfelen dan is de kans dat hij het plan tijdelijk buiten werking stelt totdat de Raad van State later dit jaar in de bodemzaak een definitief oordeel velt. "Van Elk wil gewoon geld zien, hij heeft de boomgaard al aangeboden voor 1,5 miljoen euro, maar dat is veel te veel", zei Gerritsen. De Raad van State hakt binnen twee weken de knoop door.

Lees ook:

Antwoorden op Statenvragen over woningbouwplannen in Valburg

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s