Uncategorized

"Legalisering Sauna Drome normale zaak"

De Stentor logo 
PUTTEN – Bouwactiviteiten en het gebruik van sauna- annex beautyfarm Sauna Drxc3xb4me aan de Tolweg in Putten zijn niet altijd volgens de regeltjes verlopen.

Dat zegt het Gelders college van gedeputeerde staten naar aanleiding van vragen van Toine van Bergen die door hem waren gesteld toen hij nog lid van Provinciale Staten was.Maar het gaat volgens de provincie te ver daaraan nu nog consequenties te verbinden.

Putten heeft al meerdere pogingen ondernomen de huidige situatie te legaliseren. Daarnaast is er nooit handhavend opgetreden. Los van de vraag of dit nog kan gezien verwachtingen die bij de eigenaar van Sauna Drxc3xb4me zijn gewekt. Bovendien is door verjaring deels sprake van verkregen rechten.

Volgens het Gelders college is het daarom logisch dat de bestaande bebouwing nu ook officieel wordt geregeld. Mede omdat hiermee de continuxc3xafteit in de bedrijfsvoering wordt gewaarborgd maar ook de werkgelegenheid voor het personeel dat in de sauna werkzaam is.

Sauna Drome

Maar door dat plan van de provincie is door de Raad van State een streep gezet. Het hoogste rechtscollege is van mening dat de provincie het plan onvoldoende heeft getoetst aan het relevante beleid dat geldt voor het buitengebied.Dat laatste was voor Van Bergen ook aanleiding vragen te stellen omdat de provincie verstening van het buitengebied afwijst. Hij vindt het vreemd dat hier ineens veertienhonderd vierkante meter bebouwing aan het buitengebied wordt toegevoegd.

De gemeente Putten is inmiddels een bemiddelingsgesprek begonnen om te komen tot een oplossing voor alle problemen rond Sauna Drxc3xb4me. Hierbij wordt ook de buurman Van der Linde betrokken die al sinds jaar en dag bij de Raad van State procedeert tegen de sauna. Aan de hand van de uitkomst van deze gesprekken gaat de provincie bekijken of een nieuw besluit moet worden genomen.

 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s