Uncategorized

Na Nijmeegse- stapt nu ook Arnhemse wethouder op

Volkskrant-logo 

De Arnhemse SP-wethouder Margriet Bleijenberg stapt per direct op. Dat maakte zij vandaag bekend. Bleijenberg beheerde in de Gelderse hoofdstad de portefeuilles Onderwijs, Jeugdbeleid en Veiligheid.

Margriet Bleijenberg 
Margriet Bleijenberg

Naar eigen zeggen is Bleijenberg niet de juiste persoon voor de 'grote opgaven' die er in het jeugdbeleid en het onderwijs aankomen. Het Arnhemse college van Burgemeester en Wethouders zegt respect te hebben voor het besluit van de bestuurster. Bleijenberg was sinds april vorig jaar wethouder namens de SP. De partij gaat snel op zoek naar een vervanger.

Het is in korte tijd de tweede wethouder van een grote stad die om een vergelijkbare reden opstapt. Op 4 april kondigde de Nijmeegse wethouder Floris Tas van GroenLinks zijn vertrek aan. Tas, wethouder voor Zorg, Welzijn en Sport, vond zichzelf niet de juiste persoon om grote bezuinigingen door te voeren.

Floris Tas 

Floris Tas

Lees ook:

Bleijenberg al langer onder vuur

 

Advertenties
Standaard

2 gedachtes over “Na Nijmeegse- stapt nu ook Arnhemse wethouder op

  1. Margriet kennende wilde ze alijd goede dingen, ik denk dat Margriet niet echt ongeschikt is, maar het is best mogelijk dat alles wat wordt opgedrongen aan slechte maatregelen haar niet past. Dat zouden meerdere personen als bestuurders moeten zeggen.
    In elk geval is Margriet niet vastgelijmd op de stoel, wat op zichzelf gezien positief is.

  2. Uit de laatste berichten blijkt dat wel degelijk in brede kring werd getwijfeld aan de capaciteiten van Margriet Bleijenberg. Hier wreekt zich het feit dat in een dictatoriale club zoals de SP iedereen die zelf kan nadenken niet ver komt, of op een zijspoor belandt. Wat overblijft zijn ja- knikkers met weinig inhoud.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s