Uncategorized

Gelders gedeputeerde van Haaren is jaloers op Chinese bestuurders

MarijkevanHaaren 

CDA- gedeputeerde Marijke van Haaren ( foto hierboven) is net terug van een economische missie naar China.  Ze blijkt jaloers te zijn op de status die Chinese bestuurders hebben.

" Als ik in China kijk hoe trots mensen zijn op hun bestuurders en hoe mensen op het schild gehesen worden. Je bent niet zomaar iemand, maar een vertegenwoordiger van het volk. Hier moet je alsmaar laten zien dat je zo gewoon mogelijk bent".  Dat  meldt ze in dagblad De Gelderlander van gisteren.

Kennelijk heb ik iets gemist. Is de democratie ook uitgebroken in China? Het tegendeel is waar. China kent geen volksvertegenwoordigers. De repressie is weer toegenomen, omdat het regime vreest dat de roep om vrijheid vanuit het Midden- Oosten wel eens zou kunnen overslaan naar haar grondgebied.

In China moet je als gewone burger buigen als een knipmes voor je bestuurders. Want je weet wat er kan gebeuren als je kritiek hebt. De Verenigde Naties heeft zich bezorgd uitgesproken over de recente verdwijningen van dissidenten in China. Prominent nieuws is De arrestatie van kunstenaar/blogger/activist Ai Weiwei .

Daarover beginnen te praten als je in China bent is natuurlijk wel lastig. Want als provinciebestuurder wil je Gelderse bedrijven aan orders helpen………

 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s