Uncategorized

Complete SP- fractie xc3xa9n wethouder weg

Renee Roovers 

Renee Roovers stapt op als Wethouder. Foto Jan Stads/ Pix4Profs

DONGEN – De viermans fractie van de SP in de gemeenteraad van Dongen en haar boegbeeld wethouder Renxc3xa9 Roovers hebben maandag per direct hun ontslag ingediend.

Die rigoureuze stap is het voorlopige slotakkoord van voortwoekerende interne bemanningsproblemen van de Dongense SP.

Sinds de verkiezingen van vorig jaar stapten al drie van de vier raadsleden (tijdelijk) op. De uiterst moeizame zoektocht naar opvolgers leidde naar de mensen die op de 19e en de 23e plaats op de kandidatenlijst stonden. De overblijvende drie onervaren raadsleden wilden niet verder nadat de ervaren fractievoorzitter Yolanda van Osta opstapte en er opnieuw geen ervaren opvolger te vinden was. Na het opstappen van de fractie restte wethouder Renxc3xa9 Roovers niets anders dan ook het bijltje erbij neer te gooien. Roovers: "Het is een zwarte dag, maar een andere mogelijkheid zagen we niet meer. Ik kan niet in het college blijven zitten als er geen SP-fractie meer in de raad is. Ik kan me vinden in de conclusie dat onervaren mensen de last van het lidmaatschap niet konden dragen. Maar de hele situatie is beschamend in de richting van de kiezers die ons in het zadel hebben geholpen en ons ook hebben gesteund bij de verkiezingen van Provinciale Staten."

De SP heeft 25 jaar onafgebroken in de gemeenteraad van Dongen gezeten. Tot 2014 zijn in die raad slechts zeventien van de 21 raadszetels bezet. De zittende coalitie behoudt overigens een royale meerderheid.

Het college van de gemeente Dongen is verrast door de gang van zaken en betreurt het vertrek van de wethouder. Volgens burgemeester Simone Dirven is het 'zeer uniek' dat een voltallige fractie zich terugtrekt uit een gemeenteraad.

Politicoloog Marcel Boogers van de Universiteit van Tilburg beaamt dat. "Het is volgens mij tamelijk uniek dat een fractie van dit formaat in xc3xa9xc3xa9n keer verdwijnt." Helemaal verbaasd is hij trouwens niet. "De animo van SP-leden om raadslid te worden wordt kleiner en kleiner. De SP staat er organisatorisch steeds zwakker voor."

http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/8405778/Complete-fractie-en-wethouder-weg.ece

Lees ook het volgende artikel:
Probleem in Dongen symptomatisch voor SP

 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s