Uncategorized

' Derde Merwedehaven moet onmiddellijk dicht na stort asbest '

VVD 

 SLIEDRECHT –

Het storten van 131.000 ton onverpakt asbest houdend afval in de Derde Merwedehaven in Dordrecht is een criminele activiteit, vindt de VVD in Sliedrecht. De stortplaats moet daarom onmiddellijk worden gesloten.

"Dat is absoluut onze wens," zegt fractievoorzitter Len van Rekom. "We zijn met name boos op de provincie. We zijn door het toeziend orgaan misleid. Je kunt verwachten dat ze toezicht houdt. De provincie heeft absoluut gefaald."

Vorig jaar meldde de provincie Zuid-Holland dat er in acht jaar tijd 1900 ton was gestort, maar nu is gebleken dat dat een veelvoud daarvan is geweest. De VVD wil deze week met de andere raadsfracties tot een gezamenlijk standpunt komen.

In vragen aan het college van burgemeester en wethouders van Sliedrecht stelt de fractie 'dat de losse asbeststort in dergelijke hoeveelheden op een dergelijke misleidende wijze onder criminele activiteiten valt en de Derde Merwedehaven per direct gesloten moet worden'. De liberalen willen weten of b en w dat standpunt delen en of vaststaat dat er niet meer dan 131.000 ton is gestort. Ook willen ze weten of het dagelijks bestuur van Sliedrecht exploitant Delta van de stortplaats aansprakelijk stelt voor de stort en de provincie aansprakelijk stelt voor het falende toezicht. Tevens wil de VVD weten hoe inwoners door de gemeente worden gexc3xafnformeerd over de stort.

Volgens de provincie is de stort van het asbesthoudende materiaal volgens vergunning verlopen. Directeur Huub Goumans van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid meldde zaterdag in deze krant dat de provincie vorig jaar nog niet over alle gegevens beschikte. "Dat het volgens vergunning was, doet niet af aan het feit dat we door het toeziend orgaan misleid zijn," aldus Van Rekom.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s