Uncategorized

Verdwenen oud-wethouder vervolgd voor corruptie

Vvd_utrecht_swane

VVDxe2x80x99er Sjoerd Swane ( foto hierboven), voormalig raadslid en wethouder in Maarssen en Statenlid in Utrecht, wordt vervolgd voor het aannemen van steekpenningen, belastingfraude en valsheid in geschrifte. Het openbaar ministerie daagt hem op 8 maart voor de rechter, meldt het Financieele Dagblad, dat over de aanklacht beschikt.
 
Spoorloos
Of Swane komt opdagen op de regiezitting bij de Utrechtse rechtbank is de vraag. De oud-politicus is al jaren spoorloos. Vanaf halverwege jaren tachtig was Swane actief in de Maarssense politiek. In 2005 stapte hij op als wethouder ruimtelijke ordening, nadat uit onderzoek bleek dat hij de Gemeentewet had overtreden.

Paarlberg
Hij had, in zijn tijd als raadslid, met de gemeente Maarssen onderhandeld over de verkoop van gemeentegrond aan de inmiddels veroordeelde multimiljonair Jan-Dirk Paarlberg. Als VVD-fractievoorzitter besliste hij mee over het door hem zelf ingediende verzoek.

Steekpenningen
Later zou Swane als wethouder steekpenningen hebben aangenomen voor de bouw van een nieuwbouwwijk in Maarssen. Volgens het FD zou het gaan om bedragen van 230 duizend en 90 duizend euro.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s