Uncategorized

Kamer wil opheldering over Spijkers

Fred Spijkers2 

PvdA en SP in de Tweede Kamer willen dat minister Hillen (Defensie, CDA) zorgt voor 'volledige rehabilitatie' van klokkenluider Fred Spijkers. Beide partijen vinden dat artsen die psychiatrische rapporten over Spijkers hebben vervalst, moeten worden gestraft.

Herzieningsverzoek

Naar aanleiding van een artikel in Binnenlands Bestuur van vorige week, hebben Angelien Eijsink (PvdA) en Jasper van Dijk (SP) Hillen schriftelijk om opheldering gevraagd. In het bedoelde bericht kondigde Spijkers aan bij de Centrale Raad van Beroep een herzieningsverzoek te zullen indienen. De klokkenluider wil dat de hoogste ambtenarenrechter erkent dat Defensie en de onder Binnenlandse Zaken vallende gezondheidsdienst RBB hebben geprobeerd om hem gek te laten verklaren.

Vervalst
Onder verantwoordelijkheid van Defensie en de RBB zijn in de tweede helft van de jaren 80 diverse psychiatrische rapportages over Spijkers vervalst. De advocaat-generaal bij het gerechtshof in Den Haag heeft dit eind jaren 90, na een aangifte van Spijkers, uiteindelijk bestempeld als 'vaslheid in geschrifte' en als 'een strafwaardige gedraging'. Tot strafvervolging kwam het echter niet, omdat Spijkers op dat moment met de Staat in onderhandeling was over het sluiten van een 'vaststellingsovereenkomst', waarbij mogelijk ook een eind zou worden gemaakt aan lopende juridische geschillen.

Lees het hele artikel op de website van Binnenlands Bestuur

Lees het dossier- Spijkers

 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s