Uncategorized

Schriftelijke vragen over Sauna Drome in Putten

GroepvanBergenlogo 

Inleiding

Op 13 oktober 2010 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State het besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland van 4 september 2009, betreffende de goedkeuring van het door u vastgestelde bestemmingsplan xe2x80x9cWestelijk Buitengebiedxe2x80x9d, voor Sauna Drxc3xb4me in Putten voor de 2e keer vernietigd, voor zover het betreft het plandeel met de bestemming xe2x80x9cdagrecreatiexe2x80x9d met de nadere aanduiding xe2x80x9csauna en beautycentrum.

 In verband hiermee stellen wij u de volgende vragen:

 1. Het beleid van de Provincie is: niet meer rood in het buitengebied. Waarom wordt er door GS ongemotiveerd van dit provinciale beleid afgeweken,door toevoeging van ca.1400m2 bebouwing?

2. Het beleid in het streekplan is er op gericht bedrijven met veel mobiliteit te weren uit het buitengebied .Waarom is daar hier aan voorbij gegaan?

3. Hoe is het mogelijk dat GS,terwijl zij  de illegaal gebouwde bebouwing volgens de uitspraak van de  RvS 20 februari 2008 als nieuwe uitbreiding moesten zien,deze  toch als bestaande bebouwing beschouwd hebben in het 2e goedkeuringsbesluit?

4. De RvS (uitspraak 13-10-2010) is wat betreft het bovenstaande  van mening xe2x80x9cEen dergelijk uitgangspunt  zou,mede gelet op de precedentwerking die daarvan uit zou gaan,het beleid ondergraven en illegale bouw bevorderenxe2x80x9d. Word er door U hier rekening meegehouden  in het nieuwe besluit?

5.  De Sauna ligt in waardevol landschap De Veldbeek,hier moet volgens het Landschapsboek 2006 (hoofdstuk 4,blz.44) voorkomen worden dat intensieve recreatie nadelig uitpakt voor het landschap. Thermen is intensieve recreatie,waarom is hier geen rekening mee gehouden?

6. Ook in het nieuwe vastgestelde bestemmingsplan Westelijk Buitengebied ligt de Sauna in de Landgoederenzone, alleen routegebonden (extensieve) recreatie is toegestaan. Hoe komt het dat GS zijn controlerende taak niet naar behoren heeft uitgevoerd? Sinds 1 juli 2009 zit de Sauna in EHS Natuur.

7. Nu voor de 2e keer het heroverwegingsbesluit  van uw College is vernietigd door de RvS,kunnen wij er toch vanuit gaan dat uw College deze keer wel gevolg zal geven aan de uitspraak van de RvS en deze recht zal doen?

Toine van Bergen, fractievoorzitter Groep van Bergen

Sauna Drome 

Sauna Drome in Putten

 

 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s