Uncategorized

Internetpetitie voor behoud van de Gelderse bossen gestart

DPSGroepvanBergenDeGroenen logo 

Arnhem, 10 februari 2011

Het samenwerkingsverband van DPS/Groep van Bergen en De Groenen in Gelderland is gisteren een internetpetitie gestart voor het behoud van de Gelderse bossen. De partijen vinden dat er de grootschalige bomenkap die nu plaatsvindt slecht is voor klimaat en milieu. Maar daarnaast wordt ook de Gelderse economie bedreigd, omdat de provincie veel minder aantrekkelijk wordt voor recreanten.

De kap heeft onder andere al plaatsgevonden op grote delen van de Veluwe ( landgoed de Haere bij Nunspeet), en rond Nijmegen ( de bossen tussen Nijmegen en Mook en de Overasseltse en Hatertse Vennen). Voor deze gebieden dreigt in de toekomst nog meer kaalslag. Bovendien zijn er plannen voor de Veluwezoom, en dreigt de geplande rondweg bij xe2x80x99t Harde veel bomen het leven te kosten.

In de internetpetitie wordt aan de provincie Gelderland gevraagd om zich uit te spreken tegen de grootschalige bomenkap, en om geen subsidie meer te geven aan Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer voor dergelijke projecten.

De petitie is inmiddels behalve door kandidaten van de provinciale lijst DPS/groep van Bergen/de Groenen ook ondertekend door actievoerders voor het behoud van de bossen en plaatselijke politici uit de gemeente Wijchen.

Ze is op internet te vinden via de link http://redgeldersebossen.petities.nl

Kaalslag de Haere2 

 Op landgoed de Haere bij Nunspeet is al behoorlijk veel kaalslag gepleegd. foto: Kees Weggelaar

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s