Uncategorized

Stoplichten bij fietsoversteek Malden blijven weg tot april

Fietsoversteek Malden2 

Hieronder staat een afschrift van een e-mail die wij ontvangen hebben van de provincie Gelderland. Het gaat om de ( tijdelijke) verwijdering van de stoplichten bij de fietsoversteek nabij de Union- velden.
Wij hadden eerder aangegeven dat wij dit onverantwoord vinden.
Wij zijn verontwaardigd over het antwoord, namens CDA- gedeputeerde Marijke van Haaren. 

Er wordt alleen ingegaan op de tijdelijke "oplossing" voor scholieren van het Kandinsky- college. Geheel voorbijgegaan wordt aan de problematiek van de overstekende fietsers naar de Union- velden.
Wij zullen hierover in de commissievergadering Mobiliteit en Economische Zaken van 26 januari a.s. vragen stellen.
 

—————————-

Geachte heer van Bergen,

Samen met de gemeente Heumen hebben wij gezocht naar een veilige oplossing voor de kruising bij Union te Malden. In april 2011 starten wij daarom  met de defintieve reconstructie van deze kruising waarbij er ook verkeerslichten worden geplaatst. Hiermee wordt het knelpunt definitief opgelost.

In het afgelopen najaar hebben wij, in goede samenwerking met de gemeente Malden, fase 1 van de herinrichting van de provinciale weg N844 uitgevoerd. Hierbij is ondermeer het fietspad aan de westzijde van de provinciale weg verbreed en rijden de fietsers van en naar het Kadinsky college over dit verbrede fietspad in 2-richtingen. Dit functioneert prima, zodat fietsers nu niet meer oversteken bij Union, maar bij de rotonde in Malden.

Met het afronden van de eerste fase van de reconstructie van de N844 in december 2010 is de omleiding voor doorgaand verkeer over de A73 opgeheven. De verkeersintensiteit op de N844 is daardoor weer toegenomen waardoor een tijdelijke VRI op de bestaande kruising bij Union een vlotte en veilige verkeersdoorstroming belemmert. Een tijdelijke VRI op deze plaats leidt dan tot filevorming en daardoor tot verkeersgevaarlijk rijgedrag en gexc3xafrriteerde weggebruikers. Verder is de wachttijd van de tijdelijke VRI, voor zowel fietsers als verkeer uit de zijrichtingen, zo ongunstig dat roodlichtnegatie niet uit te sluiten is. Met de reconstructie van de kruising in april zullen al deze knelpunten worden weggenomen.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s