Uncategorized

Rechters misleid door minister in zaak- Spijkers

Fred Spijkers2 

http://www.fnv.nl/publiek/themas/klokkenluiders/nieuws/101228fredspijkerseerherstel/

Fred Spijkers, Nederland meest bekende klokkenluider, is onschuldig verklaard in zijn al 27 jaar langlopende arbeidsconflict met Defensie. Sterker nog, de Centrale Raad van Beroep, de hoogste rechter in bestuursrechtelijke geschillen, is zelfs tot het oordeel gekomen dat de minister van Defensie verantwoordelijk is voor het ontstane arbeidsconflict en spreekt van misleiding van de rechters.

Het ministerie heeft bewust informatie achtergehouden. Ook heeft het ministerie, Spijkers werkgever, nagelaten het conflict op te lossen door passend arbeid aan te bieden.
 
FNV-voorzitter Agnes Jongerius:'Ik ben erg blij met deze uitspraak. Dit betekent eerherstel. Wij hebben de heer Spijkers moreel en financieel bijgestaan. De uitspraak is duidelijk en niet mis te verstaan. Laat deze uitspraak duidelijk maken dat de Staat en welke andere werkgever dan ook zijn eigen fouten niet mag verbloemen. Ik ben erg benieuwd naar de reactie van het kabinet. En natuurlijk ook naar wat dit betekent voor de positie van andere klokkenluiders. Ik ga ervan uit dat de zaak Spijkers nu goed wordt afgewikkeld, juridisch en politiek gezien. Wij kijken uit naar het antwoord van de ministers Hillen en Donner'.
 
Spijkers weigerde onder meer in 1984 te liegen over een ongeluk met een landmijn. Daarbij kwam een militair om het leven. Defensie wilde de schuld bij de militair leggen terwijl de landmijn ondeugdelijk was. Daarmee was het conflict tussen Spijkers en zijn werkgever, defensie, geboren.

Lees hier de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep

 

 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s