Uncategorized

Gegraai van huidige Gelderse Statenleden moet ophouden

GroepvanBergenlogo 

PERSBERICHT

Arnhem, 17 december 2010
 
 
Ook de huidige Gelderse Statenleden die na hun vertrek wachtgeld ontvangen moeten een sollicitatieplicht krijgen. Daarnaast moeten nieuwe inkomsten in mindering worden gebracht op hun wachtgeld. Dat vindt Statenlid Toine van Bergen van de fractie DPS/Groep van Bergen. Daarom heeft hij over dit onderwerp een initiatiefvoorstel ingediend.
 
De provincie Gelderland heeft de meest riante wachtgeldregeling van Nederland. Statenleden ontvangen na hun vertrek twee jaar lang tussen de 700 en 800 euro per maand, zonder enige voorwaarde. Of ze gewoon thuis op de bank stil blijven zitten, dan wel een nieuwe baan met een riant salaris ontvangen, dat maakt allemaal niet uit:  het geld blijft gewoon binnen komen.
 
Nadat hierover veel landelijke publiciteit was ontstaan voelden de statenleden zich in 2008 gedwongen om de regeling aan te scherpen. Wie na het opstappen wachtgeld aanvraagt, moet voortaan wxc3xa9l solliciteren. Ook worden nieuwe inkomsten in mindering gebracht op hun wachtgeld.
 
De Statenleden dachten in 2008 echter goed aan zichzelf. De nieuwe regeling werd niet van toepassing verklaard op zittende Statenleden, maar gaat pas in op 10 maart 2011. Na de komende statenverkiezingen dus.
 
Statenlid Van Bergen, die zelf de lijst aanvoert van DPS/Groep van Bergen/De Groenen in Gelderland, vindt dit niet langer verantwoord: " het is te gek voor woorden. Mensen verliezen overal in dit land hun baan. Wie een uitkering heeft wordt verplicht om sneeuw te schuiven en koffie te schenken. Ondertussen beschadigt dit gegraai van de huidige Statenleden het imago van de Gelderse politiek".
 
Het initiatiefvoorstel wordt op 16 februari 2011 besproken in Provinciale Staten van Gelderland. Het is op internet te vinden via de onderstaande link.
 
http://sis.prv.gelderland.nl/brondoc/PS/2010/INITV/SIS_9065.PDF

Graaien 

 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s