Uncategorized

Klacht inzake communicatie met omwonenden Grote Veenderplas

MobagatThomas3 

Thomas Jansen stuurde onderstande klachtbrief naar het Waterschap Vallei en Eem, in verband met de slibstort in het Mobagat bij Lunteren.

—————————

Helaas is het niet mogelijk een overleg in te plannen tussen bewoners en het bestuur van Waterschap Vallei en Eem. Pogingen daterend vanaf juli 2010 zijn allen mislukt. Telefonisch zijn er afspraken gemaakt en worden helaas niet nagekomen.

Deze afspraken zijn:
1. Zodra de inhoud van de handreiking bekend is zal daar een mening over worden gevormd en worden besproken met omwonenden;
2. Er zal contact  gezocht worden met waterschap Rivierenland om lering te trekken uit de door hun opgestelde beleidsmaatregelen.
3. Er is afgesproken dat het waterschap Vallei en Eem een initiatief daartoe zal nemen.

Na het telefonisch contact van vanmiddag duidt helaas niets op het nakomen van de gemaakte afspraken. De onwil en starre houding van het waterschap Vallei en Eem zorgt voor wrevel en ongenoegen bij aanwonenden. Ook is er nog steeds geen opheldering verschaft over de acute blauwalg groei. Niemand weet of er nu wel of niet een directe relatie met de stort is. Het is dan ook zeer te betreuren dat het waterschap elke toenadering om met elkaar in overleg te treden afwijst. Dat terwijl de omwonenden al een halfjaar lang toenadering richting het waterschap zoekt!

Ik hoop dan ook dat het waterschap alsnog op korte termijn (voor februari 2011) met aanwonenden rond de tafel wil om de lucht te klaren en zie uit naar een openhartig gesprek waarin niet alleen harten gelucht kunnen worden maar bovenal helderheid wordt geboden in de gang van zaken!

Hoogachtend,

Thomas Jansen

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s