Uncategorized

Strijd om 'verstening' Wientjesvoort

De Stentor logo 
VORDEN – In het vredige Vorden woedt achter de schermen een hevige strijd. Inzet is de bebouwing op landgoed Wientjesvoort, een idyllische plek van 21 hectare bos en park aan de Ruurloseweg.

Landgoedeigenaar Friso Woudstra wil zes luxe woningen plus een recreatieproject van 35 appartementen op zijn terrein bouwen. Dit stuit op weerstand van vooral de buren Maarten en Paul Gorter en Mary Woltering, de huidige eigenaresse van de Takkenkamp aan de Ruurloseweg. Zij verzetten zich met hand en tand tegen wat zij noemen 'verstening' van het landgoed dat voor het grootste deel binnen de Ecologische Hoofdstructuur ligt.

Van de provincie Gelderland mag daar alleen gebouwd worden als het echt niet anders kan. Eind februari van dit jaar besliste de Raad van State dat de gemeente Bronckhorst een bouwvergunning mag verlenen. Dit tot teleurstelling van de Gelderse Milieu Federatie die zich vanaf het begin heeft verzet tegen een deel van de bouwplannen. De partijen staan lijnrecht tegenover elkaar in een strijd die al jarenlang duurt.

Lees het hele artikel op de website van De Stentor

Vordenwientjesvoort

Zie ook:

 

 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s