Uncategorized

Co Verdaas declareert kosten coaching. Of niet?????

Binnenlands Bestuur logo 

Gedeputeerde Co Verdaas van de provincie Gelderland, en PvdA-lijsttrekker bij de komende verkiezingen voor de Provinciale Staten, heeft besloten zijn kostendeclaratie voor het inhuren van een coach niet alsnog formeel te regelen. Onbekend is of hij de reeds vergoede kosten terugbetaalt aan de provincie. Toine van Bergen van De Groep Van Bergen overweegt schriftelijke vragen te stellen.

Coaching
Verdaas praat met enige regelmaat met een coach  – xc3 350 euro per gesprek – over zijn functioneren als gedeputeerde. De kosten hiervoor kunnen volgens een provinciale verordening onder voorwaarden worden vergoed, aangezien coaching is te beschouwen als een cursus. Kosten voor een cursus hoeven niet betaald te worden uit de vaste onkostenvergoeding die een gedeputeerde maandelijks ontvangt.

GS-besluit
De kosten van Verdaasxe2x80x99 coachingsproject zijn maximaal 2500 euro per jaar en worden xe2x80x98op basis van de bij het aantreden van de gedeputeerde met de Algemeen Directeur gemaakte afspraken reeds sinds zijn aantreden vergoedxe2x80x99, zo schrijven Gedeputeerde Staten in een toelichting die uiteindelijk niet is verstuurd aan Provinciale Staten. xe2x80x98Om aan de (xe2x80xa6) voorwaarden te voldoen, wordt met terugwerkende kracht een GS-besluit genomen. Hiermee is het toekennen van de vergoeding formeel en op de juiste wijze geregeld.xe2x80x99

Brief
In een begeleidende brief aan GS schrijft Verdaas: xe2x80x98Ik heb mijn voornemen destijds overlegd met de toenmalige Algemeen Directeur, de heer Brouwer. Hij gaf daarbij aan dat dit (declareren; red.) geen enkel probleem was en de rekening naar de provincie kon worden gestuurd. In het kader van het onderzoek naar onze declaraties, bleek echter dat dit door middel van een GS-besluit had moeten gebeuren.xe2x80x99

Afgevoerd
De agenda voor de GS-vergadering van 23 november bevatte het GS-besluit om Verdaas met terugwerkende kracht tot 1 april 2007 een vergoeding van 2500 te geven voor zijn xe2x80x98feedbackadviseurxe2x80x99. Toen Van Bergen de griffie vroeg om het daarbij horende xe2x80″ maar ontbrekende xe2x80″ stuk, kreeg hij als antwoord dat het betreffende punt was afgevoerd van de agenda. xe2x80x98Er is daardoor geen stuk meer dan kan worden vertrekt.xe2x80x99 Een dag later kreeg Van Bergen het stuk alsnog per post.

Smet
Van Bergen is hoogst verbaasd over de gang van zaken. Hij zegt dat hij een en ander niet anders kan zien dan als een poging van Verdaas xe2x80x98achteraf zijn declaraties te legaliseren. Verdaas wil als lijsttrekker geen smet op zijn blazoen.xe2x80x99 Van Bergen wijst er ook op dat Verdaas kennelijk al kosten vergoed heeft gekregen. Hij wil graag weten om welk bedrag het gaat. Uit het feit dat GS het agendastuk heeft teruggetrokken, maakt Van Bergen op dat Verdaas de reeds ontvangen onkostenvergoeding terugstort.

Verdaas zelf wil niet reageren. Zijn woordvoerder stelt dat het declaratieverzoek is ingetrokken, dus dat er geen reactie nodig is.

http://www.binnenlandsbestuur.nl/vakgebieden/publieke-zaken/co-verdaas-declareert-kosten-coaching-of-niet.437702.lynkx#Reageer

 Co Verdaas

Co Verdaas: terugbetaald of niet???

Lees ook:

Gedeputeerde Verdaas wil gemeenschapsgeld voor feedback- adviseur

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s