Uncategorized

Petitie voor behoud subsidiebanen en tegen parkeergarage aangeboden aan de gemeenteraad

 Geen parkeergarage maar subsidiebanen 006

Gisteravond heeft Marjan Meuwissen, bewoonster van de Van Schaeck Mathonsingel, de petitie ovehandigd aan de gemeenteraad voor behoud van de subsidiebanen en tegen de parkeergarage op de Van Schaeck Mathonsingel. Hieronder staat de tekst die ze toen uitsprak.

———————————-

Geachte Dames/Heren,

Een xe2x80x9cbomenkerkhofxe2x80x9d ontstond waar eens de kruinen van prachtige bomen mij verwelkomden als ik het station uitkwam. Huilende mensen vroegen mij: xe2x80x9cwaaromxe2x80x9d. Autoxe2x80x99s moesten toch de stad uit. Nee, midden in het centrum op de plaats van Beschermd Stadsgezicht, aan het meest door giftige uitlaatgassen vervuilde plein van de stad, daar moest en zou een grote, maar uiteindelijk geen geld opleverende, parkeergarage komen.

DUS DIEP VAN BINNEN HUIL IK

Een van de mensen die ik na de kap sprak zei dat het park zo deed denken aan Parijs met zijn mooie lanen, boulevards en parken en dat is nou net waarop de aanleg van het park was gebaseerd. Een zeer rake omschrijving en meteen ook de signalering van verdere stadsafbraak.

DUS DIEP VAN BINNEN HUIL IK

Is er iemand van U gaan kijken naar de ravage die ontstond? Heeft iemand van U de doodskreet van de bomen gehoord toen na het gieren van de zaag de bomen in hun kern afbraken? Het geluid van de zaag en van het afknappen van de oude bomen die omvielen ging door merg en been.                                               Bomen geven leven, weet U dat nou echt niet?

DUS DIEP VAN BINNEN HUIL IK

Twee bomen, waarvoor door de BAM een rood-wit afzetlint was gegeven om ze te markeren zodat ze als monument naar de Natuurtuin Bottendaal konden worden gebracht, gingen ook door de versnipperaar, net zoals meer gedane beloftes door Gemeente en BAM. Getuigen van vernielzucht kan je beter uit de weg ruimen dan als gedenkteken gebruiken.

DUS DIEP VAN BINNEN HUIL IK

850 Gesubsidieerde banen waarvan een groot deel moet verdwijnen omdat er geen geld voor is terwijl er ieder dag 40.000 euro wordt toegelegd op de Waalsprong. Daar gaat ons goede geld naartoe. Geld dat bestemd is voor het uitvoeren van beleid, dat de burgers ten goede moet komen.

DUS DIEP VAN BINNEN HUIL IK

Wie ook huilen, zijn de mensen die hun baan kwijt raken en niet weten wat ze moeten doen om een nieuwe baan te krijgen. Ze doen zinvol werk waar zijzelf en anderen plezier aan beleven. Werk op o.a. een kinderboerderij, in een natuurtuin, bij scholen of bij een sportclub, dat mensen met liefde doen, hup weg ermee. Voor het weggooien van geld hebben we de Waalsprong xc3xa8n de parkeergarage. De mensen die nu hun baan verliezen huilen niet alleen, maar hebben ook nog slapeloze nachten.

DUS DIEP VAN BINNEN HUIL IK

GOD  GEEF ONS EEN STADSBESTUUR MET RESPECT VOOR HET WELZIJN VAN DE MENS EN LIEFDE VOOR DE NATUUR ZODAT WIJ  ALLEMAAL ONZE TRANEN KUNNEN DROGEN!                              

                                                                   

                                     Van Schaeck Mathonsingel, dhr_ C_ Martens                                                  

De Van Schaeck Mathonsingel, zo mooi als hij eens was, is nu xc3xa9xc3xa9n grote betonwoestenij

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s