Uncategorized

Opnieuw vragen over Heiderijk aan provincie

De Gelderlander logo

EDITIE RIJK VAN NIJMEGEN- 18 NOVEMBER

Het project Heiderijk, de massale boskap tussen Mook en Nijmegen waarbij bomen plaats moeten maken voor heide, blijft op de agenda staan van Gedeputeerde Staten. 

Tegen De Gelderlander verklaarde projectleider Leon Ruesen begin november dat er niet overal volgens de vergunningen is gewerkt. Het artikel ging over een controle die de Algemene Inspectiedienst (AID) uitvoerde naar de kaalslag van Heiderijk.

Het antwoord van Ruesen en het onderzoek van de AID staan volgens Statenlid Toine van Bergen vn de Democratische Partij vootr Solidariteit haaks op de antwoorden die Gedeputeerde Staten eerder op zijn vragen gaf.

"Als de heer Ruesen zegt dat er niet volgens de vergunning is gewerkt, hoe kan het dan dat u antwoordt dat het project conform de wet is uitgevoerd? Dit mede gezien het feit dat een handhavingsverzoek is ingediend en de uitkomst hiervan nog niet bekend is? ", vraagt Van Bergen.

Van Bergen wil ook weten hoe het zit met de compensatie voor de bomenkap. Daar zijn afwijkende verhalen over naar buiten gebracht. De uitkomsten van het onderzoek van de AID zijn nog niet bekend.

Kaalslag de Haere1 
 Op de Veluwe vindt op dit moment eveneens grote kaalslag plaats: op het landgoed "de Haere", tussen Nunspeet en het Harde. Zie ook de foto hieronder. De foto's zijn gemaakt door DPS- secretaris Kees Weggelaar.

Kaalslag de Haere2 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s