Uncategorized

Provincie Limburg kwistig met papier

Pierre Diederen 
 
De provincie Limburg is een grootverbruiker van papier. DPS- Statenlid Pierre Diederen ( foto hierboven) heeft laten weten dat er binnen de provincie per jaar ruim 75 duizend kilo papier in omloop is.

 

Gemakzucht
Volgens Diederen is er sprake van gemakzucht binnen de provincie. xe2x80x98Het zit in onze cultuur om alles maar op papier te zetten, terwijl er in deze tijd van iPads en laptops zxc3xb3veel mogelijk is. Wat is er mis mee om van een beeldscherm af te lezen?xe2x80x99.

Vijfhonderd kilo
Vooral de Provinciale Staten zijn niet bepaald zuinig met papier, zo blijkt uit berekeningen . Ongeveer 23 duizend kilo papier gaat op aan Statenstukken. Dat komt neer op 4,5 miljoen A4-tjes, wat gelijk staat aan jaarlijks vijfhonderd kilo papier per Statenlid per jaar.

Kopixc3xabren
Diederen maakt zich vooral druk om de kosten van het kopixc3xabren binnen de Provincie: xe2x80x98Er wordt 4 ton besteed aan kleurkopiexc3xabn, 2 ton aan zwart-witkopiexc3xabn. Dat kan gewoon niet. Waarom moet er zoveel in kleur?xe2x80x99. Het Statenlid is ook werkzaam in het onderwijs, en daar gaat het er volgens hem anders aan toe: xe2x80x98De school let goed op hoeveel papier er gebruikt wordt voor het kopixc3xabren. Deed de provincie dat ook maarxe2x80x99.

Digitaal
Door zuiniger te zijn met papier zou de provincie de kosten flink kunnen besparen, maar dat vindt Diederen niet eens het allerbelangrijkste: xe2x80x98We moeten gewoon mee met onze tijd. Online zijn mogelijkheden oneindig voor ons als Provincie. Zelf gebruik ik allang geen papieren archief meer, alles staat digitaalxe2x80x99.

Bron: website Binnenlands Bestuur

Advertenties
Standaard

Een gedachte over “Provincie Limburg kwistig met papier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s