Uncategorized

Levensgevaarlijk geknoei asbestverwerkers

De Telegraaf logo binnenland 

UTRECHT -  Asbestverwerkers ontduiken de regels en brengen mensenlevens in gevaar met onzorgvuldig werk. Dat stelde de officier van justitie in Utrecht maandag. De aanklager heeft vijf asbestbedrijven en negen leidinggevenden voor de rechter gebracht vanwege overtredingen van de asbestwetgeving.
 
De zaak kwam drie jaar geleden aan het rollen toen bouwvakkers die in een acht verdiepingen hoog kantoorgebouw werkten, zelf de inspectie belden. Die legde het werk stil. Er werden zo veel ernstige overtredingen geconstateerd dat de officier van justitie besloot alle bedrijfjes die in het gebouw met asbest werkten, een dagvaarding te sturen. De rechtbank in Utrecht heeft vijf dagen voor deze zaak uitgetrokken.

Maandag verschenen de eerste drie bedrijven. Ze waren aan het werk in het voormalig kantoorpand aan de Reactorweg in Utrecht. Een controleur van een adviesbureau gaf aan dat de verplichte controles slecht of niet werden uitgevoerd. Zijn baas vertelde dat soepel omgaan met de regels de enige manier was om werk te houden in deze branche. De directeur van het adviesbureau wees naar de asbestsaneerder als hoofdschuldige.

Die inmiddels failliete asbestsaneerder moest maandag ook terechtstaan. Dat bedrijf zou open en bloot asbest hebben versneden. Ook de directeur van dat bedrijf gaf een ander asbestbedrijf de schuld.

De zaak gaat donderdag verder met de overige verdachten. Op 8 november zal de officier van justitie haar eisen uitspreken.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/8157826/__Levensgevaarlijk_geknoei_asbest__.html?p=20,2

Asbest 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s