Uncategorized

"Radicaal een einde aan de slibstort"

Ede Stad logo 
zondag 24 oktober 2010 20:17

LUNTEREN – DPS/Van Bergen roept in zijn verkiezingsprogramma op tot een ,,radicale" stop van slibstort in Gelderse zandwinputten. Daarmee wordt onder andere het Lunterse Mobagat bedoeld.

De partij is erop uit dat het storten van vuil slib moet worden verboden. Lijsttrekker Toine van Bergen, naar wie de partij deels is vernoemd, heeft intussen aangifte gedaan van de stort. Hij is niet de enige: Van Bergen heeft gezelschap van zo'n honderd omwonenden die hetzelfde deden.

De Democratische Partij voor Solidariteit (DPS) stelde zaterdag in Arnhem haar programma vast voor de Statenverkiezingen van 2 maart. De partij vindt verder dat de strippenkaart moet blijven. Van Bergen stelt naar eigen zeggen met vreugde vast dat de kaart massaal wordt geboycot. Tot nu toe maakt slechts vijf procent van de reizigers in Gelderland er gebruik van. ,,Het hele project is een peperdure verspilling van overheidsgeld. Met handhaving van de strippenkaart heb je die dure kastjes en poortjes helemaal niet nodig. Maak die kaart geschikt voor alle vormen van openbaar vervoer, dus ook de trein."

De partij heeft ook nog andere bezwaren: veel ouderen en gehandicapten kunnen niet omgaan met alle apparatuur, de privacy wordt aangetast en de OV Chipkaart maakt het openbaar vervoer een stuk duurder. Zo bleek uit onderzoek in opdracht van de partij dat op de Veluwe de bustarieven met soms wel vijftig procent omhooggaan. Van Bergen: ,,Mocht de OV Chipkaart er uiteindelijk toch komen in Gelderland, dan mag dit niet leiden tot prijsstijgingen."

http://www.edestad.nl/page/Lokaal/Regionaal-Detail/Radicaal-een-einde-aan-de-slibstort.611681.news

MobagatraadBarneveld 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s