Uncategorized

Lobby voor betere spoorverbinding Nijmegen- Utrecht

Groepvanbergenlogo

 

 

 

 

 

Persbericht

 

 College GS honoreert verzoek DPS/Groep van Bergen

 Lobby voor betere spoorverbinding Nijmegen- Utrecht

 Arnhem, 27 oktober 2010

Het Gelders provinciebestuur is bereid om bij het Rijk te gaan pleiten voor een betere spoorverbinding tussen Nijmegen en Utrecht. Dat deelde gedeputeerde Van Haaren vanmiddag mede als reactie op een voorstel van de Statenfractie DPS/Groep van Bergen.

Statenlid Toine van Bergen hield tijdens de commissievergadering Mobiliteit en Economische Zaken (MEZ) een warm pleidooi voor opwaardering van de xe2x80x9cBetuweroutexe2x80x9d voor personenvervoer. Door elektrificatie en spoorverdubbeling moet het mogelijk worden, zo vindt hij, om over enkele jaren vanaf Nijmegen snel via Tiel naar Utrecht te reizen.

Daarmee wordt de drukke treinroute Arnhem- Utrecht ontlast. De nieuwe verbinding kan ook een goed alternatief worden voor automobilisten, die nu via de A15 naar de Randstad reizen.

Van Bergen kondigde een motie aan voor de Statenvergadering van 10 november,  waarin hij zou vragen om een onderzoek naar deze snelle treinroute. De gedeputeerde gaf daarop aan dat zij dit voorstel van DPS/Groep van Bergen zeker zal gaan bespreken met het Rijk.

 De motie werd daarmee overbodig. Van Bergen is blij met de adequate reactie van gedeputeerde Van Haaren: xe2x80x9czeker omdat zij ook aankondigde dat het Rijk nog een pot van 500 miljoen euro heeft voor projecten zoals dezexe2x80x9d.

Kesteren Station 

Het station van Kesteren ligt over enkele jaren mogelijk aan de nieuwe sneltreinverbinding Nijmegen- Tiel- Utrecht 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s