Uncategorized

'Bespaar het geld van de parkeergarage!'

Brug 

NIJMEGEN – Bewoners van de Van Schaeck Mathonsingel zijn een petitie op internet gestart tegen bezuinigingen van de gemeente Nijmegen op onder andere subsidiebanen, sportclubs en werklozencentrum Unitas.
 

Met deze petitie willen zij de gemeenteraad oproepen om bij de discussie over de bezuinigingen alsnog af te zien van de bouw van de parkeergarage aan de Van Schaeck Mathonsingel. Het daardoor uitgespaarde geld ( ruim 20 miljoen euro) kan dan ingezet worden om minder te hoeven bezuinigen.
Voor de garage moeten 86 bomen gekapt worden die beeldbepalend zijn voor Nijmegen. Ook op deze site is er veel discussie over deze kap.

De Van Schaeck Mathonsingel heeft de status van Beschermd Stadsgezicht. De noodzaak van de parkeergarage wordt steeds meer in twijfel getrokken, omdat diverse bouwprojecten rond het station niet doorgaan.

Marjan Meuwissen, initiatiefneemster, vindt dat de gemeenteraad nu een unieke kans heeft om te komen tot een win-win- situatie: xe2x80x9cDoor minder te bezuinigen blijft Nijmegen een stad die zwakkeren in de samenleving niet buitenspel zet. Bovendien blijft, door het behoud van dit oude en groene visitekaartje van Nijmegen, de mogelijkheid bestaan dat onze stad gekozen wordt tot groenste stad van Nederlandxe2x80x9d.

De petitie wordt ook ondersteund door de Democratische Partij voor Solidariteit (DPS).

http://www.deweekkrant.nl/artikel/2010/oktober/22/_bespaar_het_geld_van_de_parkeergarage_

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s