Uncategorized

DPS/ Groep van Bergen: xe2x80x9c Strippenkaart moet blijven en verbod op slibstort in alle zandwinputtenxe2x80x9d

Groepvanbergenlogo

 

 

 

 

 

PERSBERICHT

Nijmegen, 24 oktober 2010

De Democratische Partij voor Solidariteit (DPS) heeft afgelopen zaterdag in Arnhem haar programma vastgesteld voor de Statenverkiezingen van 2 maart 2011. Op een aantal punten neemt de partij, die onder de naam DPS/Groep van Bergen zal meedoen,  duidelijk stelling: de strippenkaart moet blijven. De miljarden aan inkomsten uit verkoop van de NUON-aandelen moeten duurzaam besteed worden, en niet opgepot. En er moet radicaal een einde gemaakt worden aan slibstort in Gelderse zandwinputten.

De partij is fel tegenstander van de OV Chipkaart. Ze stelt met vreugde vast dat de kaart massaal geboycot wordt. Tot nu toe maakt slechts 5% van de reizigers in Gelderland er gebruik van. Lijsttrekker Toine van Bergen: xe2x80x9cHet hele  project is een peperdure verspilling van overheidsgeld. Met handhaving van de strippenkaart heb je die dure kastjes en poortjes helemaal niet nodig. Maak die kaart geschikt voor alle vormen van openbaar vervoer, dus ook de treinxe2x80x9d.

De partij heeft ook nog andere bezwaren: veel ouderen en gehandicapten kunnen niet omgaan met al die apparatuur, de privacy wordt aangetast en de OV Chipkaart maakt het openbaar vervoer een stuk duurder. Zo bleek uit onderzoek in opdracht van de partij dat op de Veluwe de bustarieven met soms wel 50% omhooggaan.

DPS/Groep van Bergen weet ook dat uiteindelijk de rijksoverheid gaat over het al of niet handhaven van de strippenkaart. Mocht de OV Chipkaart er uiteindelijk toch komen in Gelderland dan mag dit niet leiden tot prijsstijgingen.

Het DPS- congres heeft daarnaast uitgesproken dat de slibstort in alle zandwinplassen in Gelderland moet worden verboden. Bestaande stort, zoals in het Mobagat bij Lunteren, moet onmiddellijk worden beexc3xafndigd. Lijsttrekker Van Bergen en rond de honderd omwonenden van de plas hebben aangifte gedaan tegen de stort aldaar.

De DPS wil solidariteit in Gelderland bevorderen, en zal zich sterk verzetten tegen groeperingen en partijen die haat en verdeeldheid zaaien , en zich discriminerend uiten. Ook wil ze een einde aan grootschalige bomenkap, zoals tussen Nijmegen en Mook.

Voor het volledige partijprogramma zie de bijlage

Download DPS Groep van Bergen Tienpuntenplan 2011-2015

Mobagat artikel Gelderlander 

DPS/Groep van Bergen wil onder andere een algeheel verbod op de stort van slib in zandwinplassen

 

 

 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s