Uncategorized

Brief aan de Majesteit

Beatrix 

Hare Majesteit de Koningin                                                                                             

Paleis Noordeinde                                                                                      

2500 GK  Den Haag                                                                    

                                                                                                                          

Nijmegen, 10 oktober 2010

Majesteit,

Daar mijn dochter en ik ten einde raad zijn doen wij deze noodoproep aan U. Er dreigen onomkeerbare dingen te gaan gebeuren in onze straat en wij willen dat proberen te voorkomen door Uw hulp in te roepen.

Wij wonen op de van Schaeck Mathonsingel in Nijmegen, dat is de verbindingsweg tussen het Nijmeegse Station en het Keizer Karelplein.   Een mooi park in het midden, met bijna de monumentale status verdienende oude haagbeuken, dat beide huizenrijen scheidt maakt het een prachtig visitekaartje voor alle mensen die met trein en/of bus naar Nijmegen komen. Het College van B en W heeft echter besloten om het hele park te slopen en op die plek een ondergrondse parkeergarage te bouwen. Kosten van de parkeergarage 21 miljoen terwijl er voldoende parkeergelegenheid is zoals een van de wethouders kort geleden aan de krant meldde.                                                                                              

De stad moet flink gaan bezuinigen en terwijl het College zegt dat de bouw van de garage van maatschappelijk belang is, acht ik het feit dat een stad die moet bezuinigen 21 miljoen in een bouwput gooit die zinloos is, in flagrante tegenstelling met het maatschappelijk belang. 
                                                                                                              

Voor de verdere feiten stuur ik U de pleitnota die ik had geschreven voor de zitting van de Raad van State op 30 september in verband met het door ons ingediende verzoek tot het treffen van een Voorlopige Voorziening.

Alle relevante bijlagen (5 stuks) die genoemd worden in de pleitnota zal ik bijvoegen zodat U een goed beeld krijgt van de situatie.

Ik wil voor de volledigheid echter nog een aanvulling geven. De huidige bomen worden zoals vermeld staat in de pleitnota, vervangen door andere bomen en dat worden lindebomen. De kruin van die bomen is vele malen minder dicht en omvangrijk dan die van de huidige haagbeuken en de stamomtrek daarvan bedraagt 30 cm terwijl de omtrek van de haagbeuken vaak 100 cm of meer bedraagt.

Voor de tijd en de aandacht die U aan ons probleem besteedt en naar ik hoop ook Uw hulp, dank ik U vanuit de grond van mijn hart.

Met de meeste hoogachting,

Mevr. M.A. Meuwissen                        

Van Schaeck Mathonsingel, dhr_ C_ Martens 
                                        

Deze fraaie foto van het plantsoen op de Van Schaeck Mathonsingel staat op de website van de gemeente Nijmegen.  Als winnende weekfoto van een fotowedstrijd om te laten zien hoe mooi en groen Nijmegen wel niet is. De foto's spelen een rol bij de aanvraag van Nijmegen om gekozen te worden tot "groenste stad van Nederland". Bijzonder is de tekst bij deze foto:  " Veel mensen lopen langs dit plantsoen naar het station of het centrum van Nijmegen. Waarschijnlijk hebben zij weinig aandacht voor dit stukje openbaar groen met zijn opvallende en mooi gevulde oude bloembak." Wat in ieder geval duidelijk is: de gemeente Nijmegen heeft helemaal geen aandacht voor dit groen. Ze verdient de titel "groenste stad van Nederland" dan ook absoluut niet.
 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s