Uncategorized

Onderzoek Nationale Ombudsman gevraagd naar afhandelen aangifte slibstort Mobagat

 GroepvanBergenlogo

PERSBERICHT

Arnhem, 8 oktober 2010

BARNEVELD – Gelders Statenlid Toine van Bergen heeft vandaag de Nationale Ombudsman verzocht om een onderzoek in te stellen naar de manier waarop het Openbaar Ministerie omgaat met een aangifte tegen de stort van verontreinigd slib in de Grote Veenderplas (gemeente Ede), beter bekend als het Mobagat.

De aangifte werd op 28 november 2009 ingediend door meer dan honderd omwonenden van het Mobagat, samen met van Bergen. Het onderzoek kwam pas in maart 2010 op gang omdat de aangiftebrief was " zoekgeraakt". Ondanks herhaaldelijke toezeggingen is er nog steeds geen officieel besluit waarin staat of er vervolging wordt ingesteld.

Eerder diende Van Bergen over deze kwestie een klacht in bij het Openbaar Ministerie. Hij kreeg alleen excuses voor het zoekraken van de aangifte. Dat vindt het statenlid veel te mager: " Er moet tot de bodem uitgezocht worden hoe dit heeft kunnen gebeuren. En eventueel moeten sancties opgelegd worden als er sprake is geweest van plichtsverzuim".

Het ergste vindt hij dat er nog steeds geen officixc3xable reactie is van het OM op de aangifte. En dat terwijl schriftelijk werd toegezegd dat dit uiterlijk eind september het geval zou zijn. Van Bergen: " hierdoor wordt ons de mogelijkheid ontnomen om het Gerechtshof te vragen alsnog tot vervolging over te gaan".

De slibstort in het Mobagat gaat intussen gewoon verder.

Klik hieronder en lees de brief aan de Nationale Ombudsman

Download Nationale Ombudsman verzoek om onderzoek afhandeling aangifte slibstort Mobagat

Mobagat20090206 013

 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s