Uncategorized

Gedeputeerde Keereweer doet wat hij wil met het ecolint Elburg

Henk Miedema 

 

Door Henk Miedema, plaatsvervangend lid commissie Landelijk Gebied en Water provincie Gelderland voor Groep van Bergen/ Democratische Partij voor Solidariteit (DPS)

 

In de comissie Landelijk gebied en Water van de provincie Gelderland zitten best veel mensen die menen dat de zogenoemde” landjes” bij Ecolint Elburg, kunnen blijven zitten. Toch gaat  Dienst landelijk Gebied rustig door met het dicht gooien van de heldere putten die dienen als haventje, voor een enkele roeiboot.

En dat terwijl erook mooie vissen zitten. Wat erger is: ze versperren de aan- en afvoer paden. Zo kunnen de mensen er niet meer in of uit. en rakende landjes vanzelf wel in onbruik.
Toch is aangetoond,dat de mensen er niet onrechtmatig bivakkeren in die zogenaamd hutjes. Ik bedoel niet de eventueel aanwezige  utten voor stroperij, die mogen gewoon niet.
Nu heeft GS Gelderland  nog een truc gevonden, ze willen iets speciaals met het riet, een onzinnige operatie  lijkt me dat, maar gedeputeerde Keereweer, schijnt zelfs juridisch verder te laten onderzoeken  hoe en met welke middelen de mensen weg gestuurd kunnen worden van hun rechtmatige bezit. Dit terwijl nut en noodzaak van het vertrek totaal niet meer van toepassing is.

HarryKeereweer

” Gedeputeerde Harry Keereweer (foto hierboven) drijft zijn eigen zin door”
 
Natuurbeheer is uitstekend , maar wat hier gebeurt is de politici en media wijsmaken dat het om natuur gaat, terwijl het in de praktijk gaat om: “hoe drijven we de oude plannen zonder nut door”, en hoe kunnen we de onderaannemers van DLG aan het werk houden.
De ellende is  dat door de manier van uitvoering, met de machines , men  meer natuur verpest, dan verbetert.
Dit is gewoon niet goed voor het natuurgebied, oneerlijk ten opzichte van de  eigenaren van de landjes.
En tast het vertrouwen aan van het publiek aan  t.o.v het openbaar bestuur. Hier worden argumenten van natuurontwikkeling misbruikt voor andere doeleinden.
Het beste zou zijn als er een betere Gedeputeerde zou komen, want deze drijft gewoon zijn zin door, wat de anderen ook zeggen. Zijn verweer is altijd, “ik doe niets anders  dan wat PS mij vraagt”.
Maar bij mijn weten heeft Provinciale Staten helemaal niet gevraagd ,om met juridische middelen alsnog  extra pogingen te ondernemen om de mensen van hun bezit te verjagen. 
Want het blokkeren van de toegangpaden is wel heel erg laag bij de gronds.
Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s