Uncategorized

Duitsland waarschuwt voor gevaarlijke charlatan Geert Wilders

Geert-wilders-bom 
Vanaf morgen staat Geert Wilders voor de rechtbank in Amsterdam omdat hij verdacht wordt van haat zaaien. En terwijl gisteren twee derde van het CDA met hem in zee ging vergeleek deze malloot, nota bene in Berlijn, de islam met het nationaal socialisme.

Gelukkig zien in Duitsland zelfs rechtse politici het gevaar. Lees hieronder maar.

DUITSE MINISTER VAN JUSTITIE BEKRITISEERT WILDERS 

BERLIJN – De Duitse minister van Justitie Sabine Leutheusser-Schnarrenberger (FDP) heeft zaterdagavond een toespraak van de Nederlandse rechtspopulistische Geert Wilders in Berlijn sterk bekritiseerd.

'Adviezen van ongure figuren uit Nederland druisen in tegen ons streven om de integratie van islamitische burgers te bevorderen', zei ze. Ze reageerde op Wilders' waarschuwingen voor een vermeende islamisering van Duitsland.

'Het gaat erom de positieve krachten van de islam te versterken', zei Leutheusser-Schnarrenberger. 'Rechtspopulistische aanvallen op delen van onze bevolking daarentegen verdelen onze samenleving. Integratie kan alleen daar op de den duur slagen, waar het geloof en denken van anderen niet alleen geduld wordt, maar ook gerespecteerd.'

De Duitse minister van Defensie, Karl-Theodor zu Guttenberg (CSU), had de Nederlandse populist Geert Wilders zaterdagavond ook al een 'charlatan' genoemd. Hij riep op tot 'waakzaamheid voor dit soort politici'.

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20101003_006

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s