Uncategorized

Provincie laat Vitesse ongemoeid

De Gelderlander logo 
ARNHEM – De provincie Gelderland gaat niet proberen om een lening aan stadion GelreDome versneld afgelost te krijgen. Het Statenlid Toine van Bergen had dat voorgesteld.

Volgens Van Bergen kan Vitesse na de overname door Merab Zjordania veel meer huur aan GelreDome betalen en kan het stadion daardoor eerder de lening aflossen. Die lening werd in 1996 verstrekt om de bouw van het multifunctionele stadion mogelijk te maken.

Volgens Gedeputeerde Staten, het dagelijks bestuur van de provincie, slaat Van Bergen de plank volledig mis. GS wijzen erop dat het stadion eigendom is van het bedrijf Eurocommerce en dat Vitesse daar huur aan betaalt. Dat Vitesse dankzij Zjordania geen noodlijdende club meer is, is voor de provincie niet van belang. De leningovereenkomst is tot in detail vastgelegd. Vervroegde aflossing is daarin niet opgenomen.

Van Bergen stelde ook voor dat de provincie na aflossing van de lening zijn businessloge in GelreDome zou opgeven. Ook daar ziet GS geen aanleiding toe. <!– var tellernaam = 'voorpagina.7263738.Provincie_laat_Vitesse_ongemoeid'; //–>

Vitesse-NAC04

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s