Uncategorized

Rumoer in SP Friesland over vrijwilligers

SP 

Het rommelt in de SP in Friesland. Deze week stapte het voltallige bestuur van de afdeling Sneek al op. Nu heeft ook een van de vier leden van Provinciale Staten zijn lidmaatschap opgezegd. Twee anderen, inclusief fractievoorzitter Ad van der Kolk, overwegen hetzelfde te doen. Ook de drie leden van de Sneker gemeenteraadsfractie zijn woedend.

Aanleiding voor de onvrede: de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe herindelingsgemeente in de Friese Zuidwesthoek. Het landelijk partijbestuur besloot dat de partij daar niet aan meedoet. Reden: te weinig vrijwilligers. Onzin, vinden de Friese SPxe2x80x99ers.

Alle partijen hebben moeite met het vinden van vrijwilligers, benadrukt het opgestapte Statenlid Richard Klerks. xe2x80x98Maar die hebben wxc3xa9l de moed om door te zetten. In Amsterdam heb je zo vrijwilligers gevonden. In het veel dunner bevolkte buitengebied is dat veel moeilijker. Daar wordt totaal geen rekening mee gehouden. De vrijwilligers zijn de afgelopen tijd ontzettend hard aan het werk geweest. Ook voor hen is het ontzettend frustrerend.xe2x80x99

De nieuwe gemeente xe2x80″ een samenvoeging van Bolsward, Nijefurd, Sneek, Wxc3xbbnseradiel en Wymbritseradiel – wordt met 82 duizend inwoners de op xc3xa9xc3xa9n na grootste van Friesland. Klerks: xe2x80x98Na de Tweede-Kamerverkiezingen wordt dit de eerste krachtmeting. Daar hoor je als politieke partij bij te zijn. Er is geen links alternatief meer, vreest Klerks. xe2x80x98Ik weet niet waar de proteststemmers heen lopen. De PVV doet waarschijnlijk wxc3xa9l mee.xe2x80x99

Vincent Mulder van het landelijk bureau laat weten de teleurstelling te begrijpen. Volgens hem is het voor een grote gemeente van belang dat er genoeg vrijwilligers zijn. xe2x80x98Met een zwakke afdeling kun je beter een keer overslaanxe2x80x99.

http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1417570.ece/Rumoer_in_SP_Friesland_over_vrijwilligers

Advertenties
Standaard

2 gedachtes over “Rumoer in SP Friesland over vrijwilligers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s