Uncategorized

Politiepanden Gelderland ver onder marktwaarde verkocht

Binnenlands Bestuur logo 

De politie Gelderland-Midden heeft tientallen miljoenen euroxe2x80x99s verlies geleden bij het verkopen en terughuren van haar panden. De korps leiding zint op maatregelen om de schade te beperken.

Zes panden die in 1998 door de politie Gelderland-Midden werden afgestoten, zijn volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken ver onder de prijs verkocht. Daarnaast betaalt het korps tot op de dag van vandaag te veel huur voor deze zelfde panden. Doordat het korps vastzit aan langlopende huurcontracten, loopt het schadebedrag de komende jaren verder op.

 

De koper betaalde destijds slechts 59 procent van de marktwaarde voor de zes politiepanden, blijkt uit actuele berekeningen van een accountant van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Volgens de cijfers, die op verzoek van Binnenlands Bestuur zijn vrijgegeven, ontving Gelderland-Midden voor de panden ruim 15 miljoen euro, terwijl de marktwaarde op dat moment op bijna 26 miljoen lag. Het korps zou er bij de verkoop voor ruim 10,6 miljoen bij in zijn geschoten.

 

Daarnaast betaalt het korps veel te veel huur. Ook in de komende jaren blijft dit het geval. Gemiddeld gaat het om ruim 1 miljoen euro per jaar. De toenmalige korpsleiding heeft met de kopende partij langlopende huurcontracten gesloten. Hierin is een vaste jaarlijkse huurverhoging opgenomen. De looptijd van de contracten is in de meeste gevallen 25 jaar.

 

Lees het hele artikel op http://www.binnenlandsbestuur.nl/nieuws/2010/09/politiepanden-gelderland-ver-onder-marktwaarde.264852.lynkx

 

 

Politiebureau Arnhem

 

Het politiebureau in de Beekstraat in Arnhem werd verkocht voor 9.801.653 gulden. De marktwaarde was op dat moment 13.600.000 gulden….. 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s