Uncategorized

Open brief aan de gemeenteraad en wethouder Jan van der Meer

Schaeck Mathonsingel 

http://www.deweekkrant.nl/artikel/2010/september/01/uw_mening_over_de_parkeergarage

Geachte Raadsleden,
Ondanks het feit dat U als stadsbestuur heeft besloten dat er een grote parkeergarage moet komen onder de van Schaeck Mathonsingel, doe ik toch een beroep op U om terug te komen op Uw besluit en af te zien van de bouw.
Argumenten om ervan af te zien zijn er ruimschoots:
1. Er zijn gedurende de dag gemiddeld vijftig parkeerplaatsen vrij op de singel hetgeen de noodzaak van de garage nou niet direct aantoont.
2. Het park op de singel dat een prachtig groen visitekaartje is voor alle mensen die per trein of bus naar de stad komen kan behouden blijven en een verdere aantasting van de negentiende eeuwse stadsuitleg, die nu Beschermd Stadsgezicht is en Rijksbeschermd Stadsgezicht wordt, kan worden voorkomen. Ik kan vanuit mijn raam zien dat er heel veel fotoxe2x80x99s worden gemaakt van het park. De bomen aan weerszijde van de zuidelijke rijbaan vormen een dichte groene boog over de weg heen en het is een genot om er onderdoor te lopen.
3. De vleermuizen, vogels, eekhoorntjes en egels in het park en de aangrenzende tuinen, worden niet verdreven van hun habitat. Het herplanten van een paar bomen op een andere plaats in de buurt is voor de vleermuizen geen oplossing. Het duurt jaren voordat zij een andere plek accepteren en gebruiken.
4. De fietsen die U kwijt wilt in een deel van de parkeergarage kunnen in een fietsgarage met twee of drie lagen worden gezet op de plaats waar het nieuwe Doornroosje moet komen. Doornroosje kan er dan bovenop. Daar bovenop eventueel nog de appartementen die men er wil bouwen. De autoxe2x80x99s van de bewoners kunnen indien nodig met een lift naar het dak, net zoals dat al wordt gedaan in de Gerard Noodtstraat.
5. Voor een fractie van de prijs die U moet betalen voor de aanleg van de wandelesplanade die toch in vergelijking met het huidige gras en de rozenperken een beduidend minder groene uitstraling en weinig allure heeft, kan het park worden opgeknapt. Er is zelfs al een potje voor na de storting die de SNS bank heeft gedaan voor dat doel ter gelegenheid van de vestiging van het bankfiliaal op de hoek van de van Schaeck Mathonsingel en het Keizer Karelplein. De grasperken netjes afsteken; de stenen op de plek van de tijdelijke fietsenstalling vervangen door gras; de oude bloemkelken en de fontein restaureren; het egaliseren van de wandelpaden en het vervangen van de in de laatste jaren geplante smallere en lager begroeide haagbeuken en U kunt het mooie visitekaartje weer trots inbrengen als U de stad promoot in binnen- en buitenland. Dit moet U toch zeker aanspreken. Groen is toch mooier dan beton!
6. Het geld dat wordt uitgespaard met de bouw van de parkeergarage vormt een enorme bezuinigingspost en zou gebruikt kunnen worden voor de bouw van bv. Studentenflats die heel hard nodig zijn of om bezuinigingen op sociaal beleid te voorkomen.
Met het voortschrijdende inzicht dat natuurbehoud op zowel de korte als de lange termijn van levensbelang is en de wijsheid van nu dat het voeren van een verantwoord financieel beleid in deze crisistijd waarin op grote schaal bezuinigd moet worden een vereiste is, zou het blijk geven van politieke moed als U het initiatief zou nemen om op de reeds genomen beslissing terug te komen.
De aarde protesteert hevig tegen de manier waarop wij met haar omspringen. De zeexc3xabn en rivieren worden vervuild, de vis wordt vergiftigd en de bossen worden gekapt voor financieel gewin. Een belangrijk ding wordt echter over het hoofd gezien. Als alles wat leeft wordt vergiftigd of vernietigd en dat wat leven op aarde mogelijk maakt dood is, dan komen wij er achter dat je geld niet kan eten.
Als U zich zou willen inzetten om een halt toe te roepen aan het verdere afbreken van onze leefomgeving zou U een mooie bijdrage leveren aan het terugdringen van de luchtvervuiling en het klimaat een handje helpen door het gebruik van minder beton. Daar U allen verantwoordelijk bent voor het beleid dat er in onze stad wordt gevoerd zou U hiermee toch voor de volle honderd procent moeten instemmen.
Een kopie van deze brief is als open brief gezonden aan dagblad De Gelderlander en weekkrant De Brug.
Ik wens U veel inzicht bij het lezen van deze oproep en wijsheid bij het nemen van een besluit en wacht met belangstelling Uw reactie af.

 Met vriendelijke groet,

Marjan Meuwissen

Jan van der Meer Kettingzaag 

JanvanderMeeropenbriefMarjan 

 

 

 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s