Uncategorized

" Wilders gedraagt zich als Karadzic"

AD logo

 ROTTERDAM – Oud-europarlementarixc3xabr Arie Oostlander (CDA) zegt in het Algemeen Dagblad dat PVV-leider Geert Wilders zich gedraagt als de Bosnisch-Servische leider Karadzic.

,,Die twee hanteren dezelfde methodes. Ze zetten mensen tegen elkaar op met bangmakerij en anderen zullen daarin een legitimatie zien voor geweld. Dat was zo in Bosnixc3xab en dat kan bij ons ook. Beschaving is maar een dun laagje. Bosnixc3xab stond, net als Nederland, door de eeuwen heen bekend om zijn tolerantie. En kijk wat er is gebeurd. Het is niet voor niets dat alle belangrijke Europese landen zich grote zorgen maken over de formatie in Nederland'', aldus Oostlander.

Oostlander verwijst naar een interview uit 2004 waarin Wilders zei dat rassenrellen niet bij voorbaat verkeerd zijn omdat ze Nederland ook wakker kunnen schudden. ,,Dat is zo'n zieke gedachte. Van zo iemand wil je toch geen gedoogsteun?''

Wilders zelf vindt de suggestie van Oostlander grote onzin: ,,Ik ben tegen elke vorm van geweld en ophitsing, dus elke vergelijking is totaal ziek.'' (BVDL)

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/508557/2010/08/30/Wilders-gedraagt-zich-als-Karadzic.dhtml

Karadzic

Arie Oostlander (CDA) ziet duidelijke overeenkomsten tussen het gedrag van de Servische oorlogsmisdadiger Radovan Karazic ( foto hierboven) en Geert Wilders.

Lees ook:

Wilders noemt islam achterlijk op Australische TV

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s