Uncategorized

Fidel Castro: Osama bin Laden is CIA-agent

Fidel_castro

(Novum/AP) – Al-Qaidaleider Osama bin Laden is een agent van de CIA, die altijd opdook als de voormalige Amerikaanse president George Bush de wereld angst wilde inboezemen. Dat zegt de Cubaanse leider Fidel Castro in een gesprek met de Litouwse schrijver Daniel Estulin. Documenten die onlangs op klokkenluiderswebsite Wikileaks zijn gezet zouden dit bevestigen.

"Elke keer als Bush angst wilde opwekken en een grote toespraak ging houden, dook Bin Laden op met een verhaal waarmee hij de mensen bang maakte", zo zei de Cubaanse leider. "Bush had nooit gebrek aan de steun van Bin Laden. Hij was een ondergeschikte."

Castro zei dat uit de documenten op Wikileaks, waarop onlangs ook duizenden geheime documenten zijn gezet over de oorlog in Afghanistan, 'duidelijk blijkt dat hij een CIA-agent was'. Castro weidde niet uit.

De opmerkingen zijn de laatste in een reeks provocerende uitlatingen van de 84-jarige leider. Vorige week prees Castro voor het eerst het werk van Estulin, die een trilogie schreef over de Bilderbergclub. De prominente leden van die club treffen elkaar een keer per jaar achter gesloten deuren.

Het geheime karakter van de Bilderbergbijeenkomsten en de beroemdheid van sommige van de leden -onder wie de voormalige Amerikaanse minister van binnenlandse zaken Henry Kissinger, topdiplomaten uit de Verenigde Staten en Europa en bazen van grote internationale bedrijven en media- hebben geleid tot speculaties dat het functioneert als een soort mondiale regering, met controle niet alleen over internationale politiek en economie, maar zelfs over cultuur.

http://nieuws.nl.msn.com/algemeen/article.aspx?cp-documentid=154516980

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s