Uncategorized

Garanties gevraagd voor goede bestemming uit te betalen miljoenen aan Vitesse

Groepvanbergenlogo

 

 

 

 

 

PERSBERICHT

Arnhem, 24 augustus 2010- De Statenfractie Groep van Bergen/ Democratische Partij voor Solidariteit (DPS) wil garanties van het provinciebestuur dat de tientallen miljoenen euro's die de provincie Gelderland moet betalen aan Vitesse ook daadwerkelijk bij die club terecht komen.
 
Dat eist zij in vandaag gestelde schriftelijke vragen. De provincie moet 30 miljoen euro of meer betalen aan Vitesse. Dit komt omdat de Hoge Raad recent heeft uitgesproken dat Gelderland eerdere beloften om de club van de ondergang te redden niet is nagekomen. Recent is echter Vitesse overgenomen door een Georgische geldschieter, die ook de schadeclaim van de provincie zou hebben overgenomen. 
 
Statenlid Toine van Bergen vreest dat het geld in de zakken van de nieuwe eigenaar verdwijnt. Zijn vrees wordt gevoed door berichten in de media waarin gemeld wordt dat de nieuwe eigenaar Merab Jordania betrokken zou zijn geweest bij belastingontduiking en geweldsdelicten.
 
Van Bergen: " ik vind dat de provincie een onderzoek moet doen naar het verleden van Jordania voordat betaling aan hem aan de orde kan zijn".  Hij wijst er ook nog op dat de voetbalbond KNVB om nadere uitleg van Jordania heeft gevraagd. Ten slotte vraagt hij zich af of de steun aan Vitesse, hoewel verplicht gesteld door de Hoge Raad, niet gewoonweg in strijd is met Europese regels over staatssteun.
 
Voor nadere informatie: Toine van Bergen, Statenlid Groep van Bergen/DPS, tel: 06-23018667
 
Bijlage: tekst van de schriftelijke vragen

Download GvB Schriftelijke vragen over overname van Vitesse


 Vitesse-NAC04

 

 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s